5G-liittymä: halvimmat 5G-puhelinliittymät, tarjouksia

5G-liittymän voi nähdä edustavan viimeisintä isoa trendiä puhelinliittymissä. 5G-liittymiä löytyy nykyään varsin hyvin Suomen isoimmilta operaattoreilta. 5G-puhelinliittymien hinnoissa on kuitenkin isoja eroja. Tällä sivulla on käsittelyssä operaattorien 5G-puhelinliittymät, niiden ominaisuudet sekä hinnat ja tarjoukset 5G-liittymiä varten.

Halvin 5G-liittymä

Mikäli käytät ainoastaan puhelimen nettiä etkä puheluita tai tekstareita, niin on halvin 5G-kykenevä puhelinliittymä Suomessa Moin Reilu 5G 400M. Tämän liittymän pakollinen kuukausihinta on 19€-27€. Se miksi tuo hinta on määritelty tuollaisella skaalalla johtuu siitä, että tämä liittymä saattaa käyttää 5G-verkon sijaan 4G-verkkoa. Puheluista ja tekstareista voi tätä liittymää käyttäessä tulla normaalisti lisämaksettavaa yhteensä enintään 4 euroa kuukaudessa. Osta Moin liittymä.

Toinen 5G-liittymä jota voi pitää halvimpana sellaisena on Telia Dot 5G & C More. Tämän liittymän netin lähtökohtainen nopeus on 300M. Hintana tällä liittymällä on 29,90€/kk. Ainakin liittymän edullisesti haluaville saattaa olla kiva juttu se, että tästä liittymästä ei oteta ollenkaan avauskulua. Lisäksi plussaa voi olla se, että liittymän mukana saa ilmaiseksi C Morea. Tähän liittymään sisältyy rajattoman netin lisäksi myös tekstarit ja puhelut, joten tämä on tuossa mielessä halvin rajaton 5G-puhelinliittymä. Telia Dot 5G -liittymään sisältyy EU/ETA nettiä 27Gt kuukaudessa. Hanki Telia Dot.

5G-liittymä, tarjouksia

Elisalta, DNA:lta ja Telialta löytyy tarjouksia 5G-liittymää varten. Elisalla on tätä kirjoittaessani tarjouksia kaksi: Elisa Rajaton 5G 300M tarjouksesta 31,99€/kk, normaalihinta 34,99€/kk, tarjoushinta voimassa 12kk. Toinen Elisan 5G-liittymätarjous on Rajaton 5G 600M 36,99€/kk 12 kuukautta, jonka jälkeen 39,99€. Myös DNA:lla on kaksi liittymätarjousta 5G-liittymää varten Rajaton 5G 400M 29,99€/kk 12 kuukautta, jonka jälkeen 36,90€/kk ja Rajaton 5G 600M 32,99€/kk, normaalihinta 39,90€/kk. Telialla on tätä kirjoittaessani tarjous peräti kolmea 5G-liittymää varten. Voit halutessasi siirtyä Telialle tarjouksia varten tai vaikkapa Elisalla tarjouksia varten tai sitten, jos haluat DNA:lle tarjouksia varten.

Kannattaako 5G-liittymä?

Se kannattaako 5G-liittymä on lopulta kiinni siitä, miten itse arvottaa todennäköisesti 4G-liittymää korkeampia kustannuksia suhteessa 5G-liittymän mahdollisiin hyötyihin. Kyseisistä hyödyistä suurin ainakin tätä kirjoittaessani lienee tyypillistä 4G-liittymää parempi netin nopeus. Omien kokemusteni perusteella sanoisin, että ainakin niin sanotussa tavallisessa käytössä pärjää myös ainakin monien 4G-liittymien netin nopeudella. Toki 5G-liittymällä on myös ainakin se etu, että sellaisen hankkiessaan voi olla ikään kuin uuden teknologian käyttämisen johtavassa ryhmässä.