Äkkilähdöt - vinkkejä halpojen äkkilähtölentojen ja pakettien löytämiseen

Vaikka halpoja äkkilähtöjä ei olekaan niin helppo löytää kuin ehkä yleisesti kuvitellaan, niin on muutamia vinkkejä, joilla voi parantaa omia mahdollisuuksiaan löytää hyvät äkkilähtötarjoukset. Tässä pari niistä.

Äkkilähtölennot: Äkkilähtölentojen löytymiseen erittäin hyvä apuväline on Skyscannerin (kumppanilinkki) hakusysteemi. Sen systeemillä nimittäin voi hakea sillä vaihtoehdolla, että määränpääksi laittaa kaikkialle ja ajaksi koko kuukauden. Eli jos vaikka haluat lähteä kesäkuussa Helsingistä jonnekin, niin laita hakulomakkeesta lähtö- ja paluuajankohdaksi kesäkuu, kirjoita lähtöpaikaksi Helsinki ja määränpääksi kaikkialle. Tämän jälkeen voit alkaa selaamaan kätevästi edullisia lentotarjouksia kaikkiin tarjottuihin kohteisiin. Alla esimerkki siitä, miltä hakulomake näyttäisi tässä tapauksessa.

Halvat äkkilähtöpaketit: Tähän on pari vinkkiä. Ensimmäinen on yhdistää se tuon yllä kuvatun prosessin kanssa niin, että ensi etsii halvat äkkilähtölennot jonnekin ja sitten menee paikkaan, kuten Ebookersille (kumppanilinkki), joka tarjoaa mahdollisuuden etsiä lennot + hotelli -matkapaketteja. Ja tuolta sitten etsii noita paketteja tiedetyllä halvalla kohteella ja tiedetyillä halvoilla lentopäivillä.

Ebookers ei toki useinkaan ole lennoille halvin paikka, mutta monesti lentojen hinnoilla on yhteys eri paikkojen välillä, eli vaikka Ebookers olisi kalliimpi kuin joku toinen paikka, niin senkin kautta löydetyt lennot ovat monesti tiedetyille halvoille päiville verrattain edullisia verrattuna sen omiin normaaleihin hintoihin. Ja mikäänhän ei tietenkään estä varaamasta pelkkää hotellia Ebookersilta ja lentoja toisaalta – ja tämä voikin monesti olla halvempi vaihtoehto.

Äkkilähtöpaketteja on luonnollisesti myös mahdollista löytää suomalaisten matkanjärjestäjien nettisivuilta. Tuota varten kannattaa seurata aktiivisesti niiden nettisivuja ja someja.

HUOM: Äkkilähdöt voivat monesti olla jostain tietystä syystä halpoja, ja kokemuksen perusteella veikkaisin, että yksi yleinen syy tähän on kohteeseen ennustettu huono sää. Eli tarkasta sääennusteet hyvin ennen äkkilähdön maksamista.

Erityistä huomioitavaa äkkilähtötarjousten suhteen:

Koska hyviä äkkilähtötarjouksia luonnehtii monesti se, että niiden määrä on varsin rajoitettu, niin kannattaa seurata tarjouksia aktiivisesti. Ja kuten aina lentojen ja muiden matkojen kanssa, niin kannattaa tarkistaa hintatiedot kunnolla ennen maksamista. Erityisesti äkkilähtölentojen kohdalla ne voivat muuttua varsin radikaalisti lyhyellä varoitusajalla. Lisäksi äkkilähtöjen suhteen on hyvä huomata, että itse asiassa ei ole kovin yleistä, että matkan saa kaikista halvimmalla juuri ennen matkan alkamista. Sen sijaan monesti lentojen ja matkapakettien hinnat ovat halvemmat, jos ostaa vaikka ostaa kuukauden tai kaksi ennakolta. Ei siis kannata olettaa, että odottamalla halutun lähtöpäivän aamuun ja etsimällä samalle päivälle halpoja matkoja, tekisi kovinkaan usein mitään hyviä löytöjä – toki jos tämmöinen elämäntyyli muuten miellyttää, ja ex-tempore matkat tuovat riittävästi hauskaa elämään, niin antaa mennä!