Bengtskärin majakka

Moni on ehkä jossain vaiheessa elämäänsä haaveillut omasta majakasta. Vaikka ajatus ikiomasta majakasta voikin olla varsin haastava toteuttaa, niin Bengtskärin majakka tarjoaa haaveilijoille loistavan tavan saada edes pieni siivu tuosta unelmasta. Ja vaikka oma majakka ei olisikaan ollut unelmana, niin on Bengtskär silti varsin potentiaalinen matkakohde esimerkiksi kesäiselle päiväretkelle.

Saaristomerellä noin 25 kilometrin päässä Hangosta sijaitseva Bengtskärin majakka kohoaa ylväänä 52 metriä merenpinnan yläpuolelle. Komea korkeus tekee Bengtskärin majakasta Pohjoismaiden toiseksi korkeimman majakan.

Itse upean majakan lisäksi Bengtskär kutsuu matkailijoita luokseen myös esimerkiksi ympäristön karulla kauneudella ja majakassa sijaitsevalla pienellä hotellilla / majoitushuoneilla, joissa on mahdollista yöpyä. Majakan majoitushuoneet ovat varsin haluttuja ja erityisesti lauantai – sunnuntai yöpymiset vaikuttavat olevan matkailijoiden suuressa suosiossa. Kannattaa siis mahdollisuuksien mukaan pyrkiä varaamaan oma huone varsin ajoissa, jos haaveena on majakassa yöpyminen.

Bengtskäriin voi matkustaa varsin kätevästi laiva- / venekuljetuksella esimerkiksi Kasnäsista Kemiönsaarelta sekä Hangosta: saarelle järjestään kesäkuukausina melko runsaasti vuorolaivaliikennettä ja lisäksi majakalle on mahdollista matkustaa myös tilauskuljetuksella. Aikataulujen mukaan matka Kasnäsistä Bengtskäriin kestää noin tunnin ja 15 minuuttia ja Hangosta noin tunnin ja ½ tuntia.

Mikäli olet kiinnostunut matkustamaan Bengtskäriin Hangosta, niin voi tämä Hankoa käsittelevä sivu olla hyödyllistä luettavaa. Ja mikäli Hangon suhteen kiinnostaa vain sen majoitukset, niin on niistä puolestaan tällä sivulla hieman kattavammin lisätietoa.

Lisätietoa majakasta löytyy esimerkiksi sen omilta kotisivuilta: https://www.bengtskar.fi/

Artikkelin kuva: Arto Kojo. Kuvaa on leikattu tälle sivulle.