BookBeat, Elisa Kirja, Nextory ja Storytel tietokoneella?

Toimivatko tunnetut äänikirjapalvelut tietokoneella? Alempana on tietoa. Tietojen pitäisi päteä suurimpaan osaan tavallisista tietokoneen käyttäjistä. Joitakin poikkeuksia voi tietysti olla.

BookBeat tietokoneella: voit rekisteröityä, selata valikoimaa ja lukea arvosteluita, mutta et voi kuunnella kirjoja etkä voi kuunnella edes näytteitä kirjoista. BookBeat tarjoaa uusille asiakkaille ilmaisen kokeilun. Avaa BookBeat-tili.

Elisa Kirja tietokoneella: voit rekisteröityä, selata valikoimaa, lukea käyttäjien arvosteluita ja nähdä heidän antamiaan arvosanoja, nähdä arvosanojen keskiarvoja, kuunnella näytteitä kirjoista sekä lukea näytteitä kirjoista, mutta et voi kuunnella tai lukea kirjoja kokonaisena. Elisa Kirjalta voi saada uutena asiakkaana ilmaista käyttöaikaa. Avaa tili Elisa Kirjalle.

Nextory tietokoneella: rekisteröityminen näyttäisi onnistuvan, valikoiman selaaminen onnistuu, mutta kirjoista ei voi kuunnella näytteitä eikä niitä voi kuunnella kokonaan. Nextory antaa uusille asiakkaille ilmaista kuunteluaikaa.

Storytel tietokoneella: voit rekisteröityä, selata valikoimaa, nähdä tietoa kirjoista, kuunnella näytteitä kirjoista, nähdä arvosteluiden keskiarvoja ja lukea arvosteluita sekä nähdä muuta tietoa niistä, mutta et voi kuunnella kokonaisia kirjoja. Jos rupeaa Storytellin uudeksi asiakkaaksi, niin voi saada ilmaista kuunteluaikaa. Storytellin mahdollisista ilmaistarjouksista on tällä sivustolla enemmän tietoa esimerkiksi sivulla Storytel ilmaiseksi. Voit myös halutessasi avata Storytel-tilin.

Mitä tehdä, jos haluaa kuunnella tietokoneella äänikirjoja? Ylen Areenasta löytyy äänikirjoja, joita voi kuunnella tietokoneella. Lisäksi kivaa voi olla se, että äänikirjojen kuunteleminen Areenasta on ilmaista. Mahdollinen heikkous on se, että Areenan valikoima ei taida olla läheskään yhtä laajaa kuin tyypillisten kaupallisten äänikirjapalveluiden. Avaa Areena.

Miksi BookBeatillä, Elisa Kirjalla, Nextorylla ja Storytellillä ei voi kuunnella kokonaisia äänikirjoja tietokoneella? Teknisesti tuon mahdollistamisen pitäisi olla noille palveluille helppoa. Niille jotka jo mahdollistavat näytteiden kuuntelemisen jopa todella helppoa. Voi siis olettaa, että kyse on jotenkin rahasta. Voi esimerkiksi olla, että jos äänikirjoja voisi kuunnella tietokoneella noissa palveluissa, niin joutuisivat palvelut maksamaan kirjoista enemmän ja ne kokevat etteivät pystyisi sillä tavalla tekemään ainakaan tarpeeksi järkevää liiketoimintaa.

Tiedot tietokoneella käytettävyydestä ja ilmaisista kokeiluista perustuvat tämän sivun kirjoittamisen aikaan. Äänikirjapalvelut voivat muuttaa käytettävyyttään ja kokeilutarjouksiaan.