BookBeat vai Nextory? Arvio kokemusten ja tietojen perusteella

BookBeat ja Nextory ovat kaksi ilmeisen suosittua äänikirjapalvelua Suomessa. Mutta kumpi niistä on parempi? Suhteutan kyseisiä kahta palvelua toisiinsa tällä sivua kokemusteni ja tietojeni perusteella antamalla palveluille enintään 5 pistettä kategoriaa kohden useammassa kategoriassa. Sivun lopusta löytyy sitten yhteenveto siitä kumpi palveluista on mielestäni parempi valinta.

Rekisteröityminen. Molempiin palveluihin on helppo rekisteröityä netin kautta. Molemmille voi mielestäni antaa tästä 4.5/5.

Palvelun käyttämisen aloittaminen. Kumpikaan palvelu ei mahdollista äänikirjojen kuuntelua tietokoneella. Sen sijaan se pitää tehdä sovelluksen kautta esimerkiksi kännykällä. Olisi varmaan ainakin joillekin helpompaa, jos kirjoja pystyisi kuuntelemaan myös tietokoneen kautta. Molempien palveluiden sovellusten lataaminen kännykkään vaikuttaisi kuitenkin olevan nopeaa ja palveluun sisäänkirjautuminen helppoa. Tästäkään osiosta ei siis voi antaa kummallekaan toista parempia pisteitä. Molemmille 3.5/5.

Sovelluksen laatu. BookBeatin sovellus on mielestäni designiltaan hieman parempi kuin Nextoryn. Jälkimmäisenkään sovelluksessa ei tosin vaikuttaisi olevan sinänsä mitään vikaa. Tästä kuitenkin pisteitä BookBeatille 4/5 ja Nextorylle 3.5/5.

Valikoima. BookBeatiltä löytyy käsittääkseni jopa selvästi enemmän kirjoja kuin Nextorylta. Toisaalta Nextoryltakin löytyy niitä varsin vakuuttava määrä. Molemmista palveluista löytyy äänikirjoja ja e-kirjoja. BookBeatin palvelussa vaikuttaisi olevan kirjoja useammalla kielellä kuin Nextoryn palvelussa. BookBeatille tästä osiosta 4.5/5 ja Nextorylle 3.5/5.

Palveluiden äänenlaatu. Molempien palveluiden äänenlaatu oli mielestäni hyvä, mutta Nextorylla kuitenkin ehkä hieman parempi. Nextorylle tästä osiosta 4.5/5 ja BookBeatille 4/5.

Hinnat ja maksutasot. Molempien palveluiden halvin maksutaso maksaa normaalisti 9.99€/kk. Nextorylla saa kuitenkin kuunnella sillä kuukaudessa kirjoja enintään 25 tuntia, kun taas BookBeatilla enintään 20 tuntia. Tuo ero voi olla yllättävän merkittävä, koska joidenkin äänikirjojen pituus voi olla yli 20 tuntia, mutta alle 25 tuntia.

Tuon 9.99€/kk-maksutason lisäksi molemmilla palveluilla on myös Premium-niminen maksutaso. Nextorylla se maksaa 15.99€/kk ja BookBeatilla 16.99€/kk. Nextorylla saa kuunnella Premium-tasolla kirjoja enintään 110 tuntia kuukaudessa ja BookBeatilla enintään 100 tuntia. Nextorylla on vielä lisäksi Unlimited-maksutaso, jolla saa kuunnella kirjoja niin paljon kuin haluaa. BookBeatilla tuollaista maksutasoa ei ole. Nextorylla kyseinen maksutaso maksaa 19.99€/kuukausi. Tästä osiosta menee pisteet Nextorylle 4.5/5 vastaan BookBeatin 3.5/5.

Tarjoukset. Molemmilla on tarjolla ilmainen kokeilu. BookBeatin ilmainen kokeilu on kuitenkin ainakin suoraan rekisteröityessä päivillä mitattuna tätä kirjoittaessani pidempi kuin Nextoryn. Toisaalta molemmilla niillä saa kuunteluaikaa enintään 30 tuntia. BookBeatillä on ainakin joillekin opiskelijoille kiva noin 50% alennus Basic-tilauksesta, Nextorylla tuollaista alennusta edes halvimmasta maksutasosta ei näyttäisi olevan. BookBeat 4/5, Nextory 3/5.

Yhteenveto

BookBeatille pisteitä yhteensä 28/35 ja Nextorylle 27/35. BookBeat on siis mielestäni hieman parempi valinta äänikirjapalveluksi kuin Nextory. Koska molempiin palveluihin voi siis kuitenkin saada ilmaisen kokeilun, niin voi järkevintä olla se, että ottaa sellaisen molemmista, jos ei vielä ole ottanut, ja kokeilee itse kummasta tykkää enemmän. Mikäli sinulla ei ole BookBeat-tiliä ja haluat sellaisen, niin avaa BookBeat-tili.

Tiedot esimerkiksi valikoimista ja hinnoista perustavat tämän sivun kirjoittamisen aikaisiin tietoihin. Palvelut voivat tehdä muutoksia esimerkiksi noihin asioihin.