Ebookers kokemuksia ja tietoa – hyvää ja parannettavaa

Kerron tällä sivulla Ebookers kokemuksistani. Ebookers on itselleni tuttu varsin pitkältä aikaväliltä sekä palvelun asiakkaana että tämän Matkailu.fi-nettisivuston myötä.

Ebookers tarjoaa kattavasti mahdollisuuden yrittää löytää erilaisia matkapalveluita, esimerkiksi lentoja ja hotelleja. Sen voi mielestäni sanoa keskittyvän erityisesti majoituksiin.

Palvelu on helppokäyttöinen enkä ole saanut epäillä sen luotettavuutta. En esimerkiksi ole törmännyt tilanteeseen, jossa varaus ei olisi mennyt perille tai antamiani maksutietoja olisi vaikutettu käytettävän väärin. Ebookersin taustalla on Expedia Group, joka varsinkin kansainvälisesti tunnetaan paremmin sen Expedia-brändistä sekä Hotels.com-brändistä, joka on varmasti monelle tuttu Suomessakin. Expedia Group on pörssilistattu yritys ja sen markkina-arvo on tätä kirjoittaessani varsin pitkälti yli 10 miljardia euroa, eli Ebookersin tausta on mielestäni vahva. Ei siis mielestäni voi sanoa, että Ebookers itse olisi jollakin tavalla huijaus.

Yksittäinen kohokohta omissa Ebookers kokemuksissani liittyy siihen, kun oli varannut heidän kauttaan hotellin Prahasta. Erinäisten tapahtumien jälkeen en päässytkään Prahaan aiottuna päivänä ja hotellista oli yritetty ottaa minuun yhteyttä, kaiken järjen mukaan siis Ebookersin välittämien yhteystietojen avulla, ja sitten kun seuraavana päivänä itse soitin hotelliin, niin kävi mukavasti ilmi, että he olivat pitäneet varaukseni voimassa ja pystyin ottamaan varaukseni käyttöön kyseisenä päivän aiemman päivän sijaan. Ebookers oli siis olettavasti pitänyt huolen, että hotelli sai yhteystietojeni lisäksi myös rahansa. Erittäin positiivinen kokemus siis tämä.

Ebookersissa on siis paljon hyvää, mutta varsinkin yksi asia voisi mielestäni olla paremmin. Se koskee hintoja. Lentojen kohdalla en muista koskaan löytäneeni Ebookersin kautta halvimpia hintoja. Hotellien kohdalla se on monesti jaetulla ykköspaikalla, mutta en muista sen koskaan olleen yksin halvin. Jos haluaa käyttää saman firman palveluita kuin Ebookers on, niin voi ylempänä mainittu HotelsCom olla parempi valinta. Sen hinta on tyypillisesti sama kuin Ebookersin, mutta kerran olen löytänyt sen kautta huomattavasti paremman hinnan samaa varausta varten. Tutustu nyt HotelsCom (🪙).

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös esimerkiksi nämä sivut: