Edullinen laina kokemuksia – Edullisin laina, jonka olen löytänyt netistä

Ehkä tärkein ominaisuus lainalle on se, miten edullinen se on. Ainakin itse olen valmis tinkimään vähän nopeudesta ja helppoudesta, jos laina on erityisen edullinen. Kerron tällä sivulla, miten ja mistä olen löytänyt netin kautta löytämäni edullisimmat lainat. Toivottavasti sivu voi tarvittaessa auttaa sinua löytämään mukavan edullisen lainan.

Käsittelen edullisuutta erityisesti niin sanotun todellisen vuosikorkoprosentin suhteen. Se siis kuvastaa korkoa, jossa huomioidaan niin sanotusti nimellisen vuosikoron päälle myös lainan mahdolliset sivukulut, kuten avausmaksu ja tilinhoitomaksut.

Edullisin laina ylipäätänsä

Kaikista edullisimman lainan olen löytänyt Omalainan avulla. Omalaina on niin sanottu lainavertailu, ja sen suorittamassa vertailussa voi olla mukana myös niin sanotusti perinteisiä pankkeja. Kaikkien vertailupalveluiden kohdalla ei ole noin. Omalainan kautta löytämäni edullisin laina olikin juurikin perinteiselä pankilta, nimittäin Aktialta. Kyseisen lainan todellinen vuosikorkoprosentti oli alle 10%, mitä voi mielestäni pitää netin kautta tarjolla olevalle niin sanotulle kuluttajalainalle mukavan edullisena korkotasona.

Tuon kyseisen lainan edullisuuteen vaikutti kyllä varmasti myös se, että kyseessä ei ollut kovinkaan pieni laina. Onhan nimittäin toki niin, että lainafirmat eivät lähtökohtaisesti vaadi yhtä isoa korkoprosenttia isompien lainojen kohdalla kuin pienien lainojen kohdalla. Tarkasti ottaen lainan koko oli 20 000€. Omalainaa voi kokeilla ilmaiseksi ja ilman, että mitään mahdollisesti tarjottua lainaa tarvitsee ottaa vastaan, eli jos vaikkapa sinulle ei tarjota omaan makuun riittävän edullista lainaa, niin jätä laina ihmeessä ottamatta. Omalainan avulla voi vertailla lainoja 500 eurosta alkaen ja enintään 60 000 euroon asti. Lyhyin valittavissa oleva haluttu laina-aika on vuoden ja pisin 20 vuotta. Kokeile nyt Omalainaa.

Edullisin yhdistelylaina

Yhdistelylaina on laina, jolla maksetaan muita lainoja pois, ja jotta yhdistelylainasta voi saada isoimman mahdollisen hyödyn, niin on tietysti toivottavaa, että se on mahdollisimman edullinen. Edullisimman yhdistelylainan olen löytänyt Etuan avulla. Se on Omalainan tapaan niin sanottujen lainojen vertailupalvelu. Kyseisen Etuan löytämän yhdistelylainan todellinen vuosikorkoprosentti oli yli 13%, mutta alle 14%, eli kalliimpi kuin Omalainan löytämän lainan, mutta toisaalta kyseisen lainan lainattava summa oli vain puolet Omalainan löytämästä edullisimmista lainasta. Tuo asia todennäköisesti selittää ainakin ison osan korkoerosta.

Myös Etuaa voi testata ilmaiseksi ja ilman, että mahdollisesti tarjottua lainaa tarvitsee ottaa vastaan. Etuan avulla voi tehdä kuluttajalainojen vertailua samoille sumille kuin Omalainan kanssa, eli minimi on 500€ ja maksimi 60 000€. Laina-aikaa Etualla voi valita haluavansa kuluttajalainalle vähintään vuoden ja enintään 18 vuotta. Kokeile nyt Etuaa.