Espoo majoitus / hotellit

Vaikka Espoo ei olekaan läheskään Suomen tunnetuin matkailukaupunki, niin on usein hyviä syitä etsiä majoitus tai hotelli nimenomaan Espoosta. Tämän vaihtoehdon hyvyyttä korostaa vielä se, että liikenneyhteydet Espoosta Helsinkiin ovat parantuneet entisestäänkin viime vuosina (erityisesti Länsimetro on auttanut tässä). Lisäksi Espoon hyvyyttä korostaa se, että Espoosta voi monesti löytää halvempia hotelleja ja majoituksia kuin Helsingistä.

Näin löydät halvat hotellit ja majoitukset Espoosta:

Halpuus on aina suhteellista. Ei esimerkiksi lähtökohtaisesti voi olettaa, että voisi löytää 20 eurolla *****-hotellin Espoosta. Se mikä sen sijaan on usein mahdollista, on että voi löytää jotakin kautta selkeästi paremman hotellitarjouksen kuin toista kautta. Tähän hommaan ovat usein erittäin hyviä apuvälineitä sen tyyppiset hotelli- ja majoitushaut, jotka etsivät hotellien ja majoitusten hintoja useilta eri sivustoilta ja sitten näyttävät nämä kerralla hakijalle. Alla yksi tämän tyyppinen hotellihaku / majoitushaku.

Missä majoittua Espoossa?

Espoo on varsin laaja kaupunki, ja tämä jo itsessään tekee majoituspaikan valinnasta Espoossa melko hankalaa. Entisestään hotellin tai muun majoituksen valintaa vaikeuttaa vielä sitten se, että Espoolla ei ole varsinaisesti yhtä selkeätä keskustaa (näin siis vaikka Espoossa onkin ”Espoon keskusta” -niminen kaupunginosa). Ja sitten on vielä hyvä huomata sekin, että monista eri Espoon osista on melko vaihtelevat kulkuyhteydet Helsinkiin. Tähän alle olen listannut muutamien Espoon eri alueiden tärkeimpiä ominaisuuksia majoittujien näkökulmasta.

Leppävaara  – suositeltu hotelli:

Leppävaara voi olla erityisen hyvä valinta silloin, jos haluaa kulkea junalla Espoosta Helsinkiin, tai toisin päin. Näin on koska, Leppävaarassa sijaitsee suosittu juna-asema, josta pääsee nopeasti ja kattavasti Helsinkiin ja takaisin. Lisäksi Leppävaarassa on varsin hyvät shoppailumahdollisuudet, sillä siellä sijaitsee erittäin iso kauppakeskus Sello. Majoitusten suhteen Leppävaarasta kannattaa harkita erityisesti GLO Hotel Selloa. Kokemuksen perusteella Glo Hotel Sello on varsin miellyttävä majoituspaikka, ja hinta-laatusuhde voi olla sen suhteen parhaimmillaan erittäin hyvä, sillä sieltä on joskus voinut löytää varsin halpoja huoneita. Joskin ainakin aiemmin sen hotellihuoneiden hinnoissa oli myös aika paljon heiluntaa.

Tapiola – majoitus:

Tapiola on isolta osin varsin kaunis kaupunginosa ja lisäksi siellä on ihan kivat ostosmahdollisuudet (esimerkiksi Stockmann). Tapiolan heikkous on se, että siellä on viime aikoina tehty varsin kattavasti rakennustöitä, mikä vaikeuttaa Tapiolan keskustassa kulkemista ja tietenkin tekee paikasta vähemmän hehkeän. Sen lisäksi, että Tapiolassa voi olla kiva tehdä ostoksia sekä viihtyä kauniissa ympäristössä, niin on sieltä tätä nykyä myös erittäin nopeat yhteydet Helsinkiin. Tästä on kiittäminen Länsimetroa, jonka ansiosta Helsingin Rautatieasemalle (jonka pohjakerroksessa sijaitsee metroasema) pääsee noin 15 minuutissa Tapiolasta. Tapiolasta on myös erittäin nopeata kulkea metrolla Keilaniemeen, jossa sijaitsee esimerkiksi monien yritysten pääkonttoreita.

Majoituspaikkojen suhteen Tapiolasta kannattaa harkita esimerkiksi Original Sokos Hotel Tapiola Gardenia, joka on kivalla paikalla sijaitseva hotelli.

Aalto-yliopisto / Otaniemi:

Jos on tarkoitus viettää aikaa Aalto-yliopistolla tai Otaniemessä, niin voi hyvä vaihtoehto majoitukseksi / hotelliksi olla Radisson Blue Hotel, Espoo. Kyseiseltä hotellilta kävelee noin 10 minuutissa Aalto-yliopiston eri rakennuksille. Lisäksi Otaniemi (jossa Aalto-yliopisto sijaitsee) ja Keilaniemi ovat myös lähellä hotellia. Radisson Blue Hotel, Espoo sijaitsee kauniilla paikalla meren lähellä.

Iso Omena / Matinkylä:

Tätä nykyä on kehittynyt melko yleiseksi, että uusien kauppakeskusten yhteyteen rakennetaan hotelli. Tätä ei kuitenkaan tapahtunut Iso Omenan suhteen, joten Matinkylästä löytyvän Iso Omenan välittömästä läheisyydestä ei löydy hotellia. Ison Omenaan pääsee kuitenkin Tapiolasta metrolla alle 10 minuutissa, eli jos on tarkoitus viettää aikaa Isossa Omenassa, niin kannattaa harkita majoituksen ottamista esimerkiksi sieltä.

Tämän sivun metroasemakuva: Joakim Honkasalo. Kuvaa on pienennetty ja leikattu.