Espoo hotellit ja muut majoitukset

Vaikka Espoo ei olekaan läheskään Suomen tunnetuin matkailukaupunki, niin on usein hyviä syitä etsiä majoitus tai hotelli nimenomaan Espoosta. Tämän vaihtoehdon hyvyyttä korostaa vielä se, että liikenneyhteydet Espoosta Helsinkiin ovat parantuneet entisestäänkin viime vuosina (erityisesti Länsimetro on auttanut tässä). Lisäksi Espoon hyvyyttä korostaa se, että Espoosta voi monesti löytää halvempia hotelleja ja majoituksia kuin Helsingistä.

Missä majoittua Espoossa?

Espoo on varsin laaja kaupunki, ja tämä jo itsessään tekee majoituspaikan valinnasta Espoossa melko hankalaa. Entisestään hotellin tai muun majoituksen valintaa vaikeuttaa vielä sitten se, että Espoolla ei ole varsinaisesti yhtä selkeätä keskustaa (näin siis vaikka Espoossa onkin ”Espoon keskusta” -niminen kaupunginosa). Ja sitten on vielä hyvä huomata sekin, että monista eri Espoon osista on melko vaihtelevat kulkuyhteydet Helsinkiin. Tähän alle olenkin listannut muutamien Espoon eri alueiden tärkeimpiä ominaisuuksia majoittujien näkökulmasta. Ja lisäksi mainittuna on eräitä suositeltuja hotelleja.

Leppävaara – suositeltu hotelli:

Leppävaara voi olla erityisen hyvä valinta silloin, jos haluaa kulkea junalla Espoosta Helsinkiin, tai toisin päin. Näin on, koska Leppävaarassa sijaitsee suosittu juna-asema, josta pääsee nopeasti ja kattavasti Helsinkiin ja takaisin. Lisäksi Leppävaarassa on varsin hyvät shoppailumahdollisuudet, sillä siellä sijaitsee erittäin iso kauppakeskus Sello.

Majoitusten suhteen Leppävaarasta kannattaa harkita erityisesti GLO Hotel Selloa. Kokemusteni perusteella Glo Hotel Sello on varsin miellyttävä paikka yöpymiseen, ja hinta-laatusuhde voi olla sen suhteen parhaimmillaan erittäin hyvä, sillä sieltä on joskus voinut löytää varsin halpoja huoneita. Joskin ainakin aiemmin sen hotellihuoneiden hinnoissa oli myös aika paljon heiluntaa. Varaa nyt huone GLO Sellosta (BookingCom, kuten myös alemmat).

Tapiola – majoitus:

Tapiola on isolta osin varsin kaunis kaupunginosa ja lisäksi siellä on ihan kivat ostosmahdollisuudet (esimerkiksi Stockmann ja kauppakeskus Ainoa). Tapiolan heikkous on se, että siellä on viime aikoina tehty varsin kattavasti rakennustöitä, mikä vaikeuttaa Tapiolan keskustassa kulkemista ja tietenkin tekee paikasta vähemmän hehkeän. 

Sen lisäksi, että Tapiolassa voi olla kiva tehdä ostoksia sekä viihtyä kauniissa ympäristössä, niin on sieltä tätä nykyä myös erittäin nopeat yhteydet Helsinkiin. Tästä on kiittäminen Länsimetroa, jonka ansiosta Helsingin Rautatieasemalle (jonka pohjakerroksessa sijaitsee metroasema) pääsee noin 15 minuutissa Tapiolasta. Tapiolasta on myös erittäin nopeata kulkea metrolla Keilaniemeen, jossa sijaitsee esimerkiksi monien yritysten pääkonttoreita.

Majoituspaikkojen suhteen Tapiolasta kannattaa harkita esimerkiksi Original Sokos Hotel Tapiola Gardenia, joka on kivalla paikalla sijaitseva hotelli. Varaa nyt huone.

Aalto-yliopisto / Otaniemi:

Jos on tarkoitus viettää aikaa Aalto-yliopistolla tai Otaniemessä, niin voi hyvä vaihtoehto majoitukseksi / hotelliksi olla Radisson Blu Hotel, Espoo. Kyseiseltä hotellilta kävelee noin 10 minuutissa Aalto-yliopiston eri rakennuksille. Lisäksi Otaniemi (jossa Aalto-yliopisto sijaitsee) ja Keilaniemi ovat myös lähellä hotellia. Radisson Blu Hotel, Espoo sijaitsee kauniilla paikalla meren lähellä. Varaa huone tästä hotellista.

Iso Omena / Matinkylä:

Vielä varsin hiljattain Matinkylässä sijaitsevan Iso Omena -kauppakeskuksen läheisyydestä ei löytynyt hotellia. Tilanne on kuitenkin muuttunut nyt. Iso Omenan lähelle on nimittäin auennut vähän aikaa sitten Hotel Matts -niminen hotelli. Kyseinen hotelli vaikuttaa varsin kivalta, ja sieltä pitäisi löytyä esimerkiksi saunallinen sviitti. Katso hinnat ja varaa huone (BookingCom).

Hotelli vesipuisto Serenan lähellä:

Yllä kaupunginosien yhteydessä käsiteltyjen hotellien lisäksi Espoossa majoittuessa kannattaa mahdollisesti harkita myös ainakin hotelli Korpilampea. Se on hieman syrjemmässä, mutta samalla vesipuisto Serenan lähellä. Korpilampi voi tuon Serenan läheisyyden lisäksi olla myös muuten omalla tavallaan oikein kiva paikka majoittumiseen ja sieltä voi myös monesti löytää varsin halvan yöpaikan.

Edulliset huoneistomajoitukset Espoossa

Mikäli varsinaisen hotellin sijaan riittää tai jopa kuulostaa paremmalta huoneistomajoitus, niin voi niitä löytää esimerkiksi Forenomilta ja BookingComilta.

Mökit Espoossa

Sitä ei ehkä tulisi äkkiseltään arvanneeksi, mutta Espoosta löytyy myös mökkejä. Mielestäni hyvä palvelu sellaisen varaamiseen on Lomarengas.

Kiva kongressi- / kokoushotelli Espoossa

Mikäli Espoosta haluaa löytää kivan kongressihotellin, niin voi hotelli Hanasaari / Hanaholmen olla hyvä valinta. Tämä kokoushotelli sijaitsee erittäin lähellä Helsinkiä, merellisessä ympäristössä. Varaa nyt huone tästä majoituksesta.

Kysymyksiä ja vastauksia Espooseen liittyen

Mikä on Espoon paras hotelli?

Asiakasarvosteluiden perusteella ainakin Glo Hotel Sello ja Radisson Blu Espoo ovat varsin hyviä hotelleja. Molemmat niistä ovat niin sanottuja ****-hotelleja.

Miten Espoon hotellien hintataso vertautuu Helsinkiin ja Vantaaseen?

Espoosta löydettävät hotellihuoneet ovat laatuun suhteutettuna monesti suunnilleen saman hintaisia kuin Vantaan hotellit. Helsinkiin verrattuna Espoo on hieman halvempi, ja käytännössä voinee odottaa ehkä noin 20€/yö halvempaa hintaa yhtä hyvän hotellihuoneen kohdalla.

Mitä Espoossa kannattaa tehdä?

Espoon valttina on erityisesti sen luonto. Espoossa ollessa kannattaakin siis mahdollisuuksien mukaan pyrkiä esimerkiksi tutustumaan Nuuksion kansallispuistoon tai Espoon ranta-alueisiin.

Mikäli luonto ei innosta, niin kannattaa mahdollisesti tutustua esimerkiksi vesipuisto Serenaan tai Espoon kauppakeskuksiin, kuten Selloon tai Iso Omenaan.

Tämän sivun metroasemakuva: Joakim Honkasalo. Kuvaa on pienennetty ja leikattu.

Forenom, Lomarengas ja BookingCom ovat tämän sivuston yhteistyökumppaneita, sivuston ylläpito voi saada korvauksen, mikäli siirryt sivuston kautta jollekin niistä ja hyödynnät palvelua.