Onko Etua.fi huijaus? – Nämä asiat voi olla hyvä tietää

Etuan omistaa Alma Media, joka on iso suomalainen lähinnä media-alan yritys. Tuon puolesta Etua on siis luotettava palvelu. Myös Etuan pitkä historia tukee kuvaa sen luotettavuudesta. On kuitenkin asioita, jotka on ehkä hyvä tietää ennen kuin käyttää Etuaa. Ne eivät sinänsä tee Etuasta huijausta, mutta voivat muuttaa joidenkin kuvaa palvelusta.

  1. Kaikille ei tarjota lainaa. Vaikka voisi ehkä kuvitella, että palvelu, jonka avulla voi yrittää löytää lainaa jopa todella monelta paikalta voisi löytää kaikille sen käyttäjille lainaa, niin ei noin ole. Jo Etualla valittavaksi lainasummaksi melko pienen lainan kohdalla voi käydä niin, että lainaa ei tarjota ollenkaan.
  2. Todellinen kuukausierä voi olla selvästi Etuan arviota suurempi. Etua antaa palvelussaan arvion siitä, mikä ehdotetun lainan kuukausierä voisi olla milläkin lainasummalla ja laina-ajalla. Tuota ei kuitenkaan kannata tulkita edes lähes lupauksesi siitä, että vaikka itselle tarjottaisiin lainaa, niin sitä tarjottaisiin tuollaisella kuukausierällä. Voi olettaa, että Etua on valinnut palvelunsa arvioiksi erityisen edullisia kuukausieriä.
  3. Kaikilta yhteistyökumppaneilta ei välttämättä yritetä löytää lainaa. Etualla on vakuuttavia yhteistyökumppaneita, joilta se voi yrittää löytää lainatarjouksia palvelun käyttäjälle. Käytännössä voi kuitenkin olla niin, että juuri sinun hakemukseesi ei edes yritetä löytää lainaa jokaiselta Etuan yhteistyökumppanilta.

Etua on kokemusteni perusteella hyvä palvelu ja se onkin esimerkiksi ansainnut paikkansa listalleni parhaista lainavertailuista. Se ei kuitenkaan siis ole täydellinen. Hyvää on kuitenkin se, että Etuan käyttäminen on ilmaista ja että lainaa ei tarvitse ottaa, vaikka sitä tarjottaisiin. Kun tuohon yhdistää sen, että Etuan käyttäminen voi olla nopeaa ja helppoa, niin voi todeta, että voi mahdollisista ongelmista huolimatta olla ihan hyvä idea testata Etuaa, jos haluaa lainaa netistä. Kokeile nyt Etuaa.