Expedia kokemuksia – ei mennyt täysin putkeen

Expedia on varsinkin kansainvälisesti valtavan suosittu sivusto matkailupalveluiden varaamiseen. Olen itse käyttänyt Expediaa kerran. Kerron tällä sivulla kokemusteni kautta, miksi se jäi ainoaksi kerraksi, vaikka mitään kovin isoa negatiivista ei tapahtunut.

Olin menossa Prahaan lomalle, kun lentokone joutuikin laskeutumaan Berliiniin. Koska lennon jatkumisesta ei ollut tietoa ja matkustajat oli laitettu ulos koneesta, niin ajattelin, että voisin jäädä Berliniin yöksi ja jatkaa seuraavan päivänä matkaa, sen sijaan, että olisin jäänyt lentokentälle odottelemaan.

Ongelmana oli vaan se, että rupesi olemaan jo melko myöhä eikä Berliinistä tietenkään ollut varattuna majoitusta. Päätin sitten varata Expedian kautta majoituksen. Löytyi ihan kivalta vaikuttava hotelli, varaus onnistui helposti eikä tässä vaiheessa ollut mitään niin sanottuja varoitusmerkkejä. Siitä sitten suuntasin kohti hotellia. Hotellille päästyä tulkin vastaan Expedia kokemusteni huono osuus.

Hotellin vastaanotossa kävi ilmi, että heille ei ilmeisesti ollut tullut mitään ilmoitusta varauksesta. Vastaanottovirkailijalla vaikutti olevan selkeitä haasteita ratkaista tilanne, vaikka hän vaikuttikin pätevältä ja oli ystävällinen. Kyseinen hotelli oli varsin pieni eikä vastaanotossa ollut muita muita matkailijoita kuin minä, joten vastaanottovirkailija käytti varsin huomattavasti aikaa tilanteen selvittämiseen ja lopulta pääsin huoneeseeni. En tiedä oliko tilanne lopulta ratkennut jotenkin Expedian suunnasta vai päättikö hotellin työntekijä asiakaspalvelun nimissä ratkaista tilanteen oma-aloitteisesti päästämällä matkailijan huoneeseen, vaikka varauksesta ei ollut tietoa.

On toki mielestäni hyvä tiedostaa se, että oma varaukseni Expedian kanssa oli todennäköisesti varsin harvinainen sen näkökulmasta, miten lyhyt aika varauksen tekemisestä oli hotellille saapumiseen. Olettaisi kuitenkin, että nykyaikana tiedot varauksista liikkuisivat ainakin käytännössä reaaliajassa internetin kautta.

Netissä on useita hyviä varauspalveluita esimerkiksi hotelleja varten, joten vaikka tämä Expedia kokemusteni ei jättänyt itselleni mitään isompia traumoja, niin en tällä hetkellä näe syytä käyttää uudellaan sen palveluita. Expedia on osa Expedia Group -yritystä, joka on iso yritys, eikä Expedian pitäisi olla sinänsä mitenkään varsinaisesti huijaus. Jos haluat käyttää Expedia Groupin palveluita, niin voivat omien kokemusteni sekä keräämieni tietojen perusteella parempia valintoja olla Ebookers sekä varsinkin HotelsCom (🪙).

Toivottavasti näistä kokemuksista oli sinulle hyötyä.