Expedia kokemuksia ja vinkkejä

Olen käyttänyt Expediaa melko paljon viime aikoina. Lähinnä hotellien ja matkapakettien hintojen hakemiseen, mutta myös hotellin varaamista varten. Tässä lyhyehkössä tekstissä kerronkin siis omista kokemuksistani Expedian kanssa. Toivottavasti nämä kokemukset ja vinkit auttavat saamaan enemmän irti Expedian käyttämisestä ja tarvittaessa myös auttavat sen päättämisessä, varaako jotain Expedialta vai ei.

Expedia kokemukset:

Käsittelen tässä omaa kokemustani hotellihuoneen varaamisesta Expedialta: Tarvitsin hiljattain Saksassa ollessani erittäin lyhyellä varoitusajalla hotellihuoneen. Käytännössä tilanne oli se, että olin päätynyt Berliiniin lentokentälle ja lähdin sieltä ulos noin 20.30 ilman varattua hotellihuonetta. Expedian haun avulla löytyi kuitenkin varsin nopeasti kivalta alueelta ihan miellyttävältä vaikuttava hotellihuone. Ja varasinkin tuon huoneen käyttäen Expedian verkkosivujen mobiiliversiota. Varauksen jälkeen lähdin kohti hotellia.

Saavuttuani hotellille noin 20 minuuttia varauksen jälkeen, kohtasin siellä pienen ongelman. Ilmeisesti nimittäin Expedia ei ollut vielä lähettänyt hotellille varauksestani sähköpostia tai sitten se oli jotenkin jäänyt matkalle. Tuo ongelma johti sitten pieneen selvittelyyn, joka kuitenkin onneksi ratkesi sen avulla, että näytin kännykästäni varausvahvistuksen, jonka Expedia oli lähettänyt minulle. Tuo osuus kokemuksestani ei tietysti ollut ihan täydellinen, mutta ei se kuitenkaan myöskään loppupeleissä aiheuttanut sen isompia viivästyksiä tai ongelmia. En tiedä, miten se mahdollisesti vaikutti tilanteeseen hotellilla, että olin jo maksanut huoneeni Expedian kautta.

Plussaa Expedialle pitää antaa siitä, että hotellini vastasi varsin pitkälti sitä kuvaa, jonka olin saanut Expedian sivuilta (tässä toki oma osuutensa oli muiden asiakkaiden antamilla arvosteluilla).

Kokonaisuutena kokemukseni Expediasta oli ihan hyvä, mutta ei siis tietenkään täydellinen. Voi hyvin olla, että kohtaamani ongelma liittyi siihen, että omassa tapauksessani varauksen tekemisen ja hotellille saapumisen välillä oli niin vähän aikaa. Toisaalta on myös hyvä mainita se, että käyttämäni hotellin vastaanottovirkailija totesi sen suuntaisesti, että heillä oli ollut ongelmia myös muiden varauspalveluiden vahvistusviestien saapumisen kanssa. En siis pysty varmuudella sanomaan sitä, miten paljon ongelmasta johtui Expediasta, miten paljon hotellista ja miten paljon vain aikatauluista.

Expedia vinkkejä ja huomioitavaa:

Tässä seuraavaksi pari vinkkiä Expedian käyttämiseen. Ensimmäinen asia, joka kannattaa Expedialta hotellia varatessa huomioida, on että se tarjoaa helposti hakutulokseksi tulosta, jossa lukee ”Kaupunki (ja lähialueet)”.  Eli jos esimerkiksi haet hotelleja Lontoosta termillä ”Lontoo”, niin Expedian hakutulokset voivat olla ”Lontoo (ja lähialueet)”. Jos tuota asiaa ei huomioi, niin saattaa helposti innostua hotellihuoneista, jotka näyttävät varsin halvoilta, mutta jotka sijaitsevatkin hotellissa, joka on jopa melko kaukana kaupungin keskustasta. Kannattaa siis tarvittaessa tarkentaa omaa hakua niin, että se on esimerkiksi ”Lontoon keskusta”.

Toinen asia, joka kannattaa Expediaa käyttäessä huomioida on se, että ainakaan itse en koskaan muista nähneeni sen kautta halvimpia lentohintoja. Eli, jos lentoja varatessa ratkaisevaa on se, että ne saa halvalla, niin todennäköisesti on parempi suunnata jonnekin muualle kuin Expedialle. Hotellien suhteen Expedialta löytyy välillä varsin kivojakin tarjouksia.

Expedialta voi varata hotellien ja lentojen lisäksi myös esimerkiksi aktiviteetteja ja autonvuokrauksia. En kuitenkaan ole itse tutustunut noihin sen enempää, joten niiden suhteen en myöskään viitsi mitään kommentoida

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn