Ferratum pikavippi – Ferratum Joustava-laina arvioitavana

Ferratum tarjoaa tätä kirjoittaessani Joustava-lainaa. Kyseistä lainaa voi ainakin sen mahdollisten pienten lainasummien suhteen pitää pikavippinä. Lisäksi sitä pitäisi parhaimmillaan myös olla mahdollista saada niin nopeasti, että se on siinäkin mielessä pikavippi. Ainakin verrattuna esimerkiksi perinteisiin pankkilainoihin. Mutta mitkä ovat Ferratumin pikavipin hyviä ja heikompia puolia?

Ferratum lainan vahvuudet

Ferratumin Joustava-laina ansaitsee ensimmäisen plussan sen mukavan kattavista lainasummista. Lainaa pitäisi nimittäin voida hakea jo eurosta alkaen, mutta jopa 4 000 euroa. Toisen plussan Ferratum saa siitä, että sen lainaa voi mahdollisesti lyhentää ainakin melko pienissä erissä. Minimilyhennys on nimittäin 40 euroa kuukaudessa, joskin toisaalta vähintään 3% avoimesta lainasta.

Myös luotettavuudesta Ferratumille pitäisi voida antaa jopa erittäin hyvä arvosana. Ferratumin pikavippi on ollut jopa pitkään tarjolla ja se on taustalla on Multitude, joka on pörssilistattu yritys ainakin melko isolla markkina-arvolla. Multituden muita lainatuotteita Suomessa ovat CapitalBox-yrityslaina ja SweepBank luottokortti. Vaikuttaako Ferratumin laina hyvältä? Hae nyt lainaa Ferratumilta.

Ferratum lainan heikkoudet

Ferratumin nykyinen laina on paljon halvempi kuin esimerkiksi Ferratumin omat vanhat pikavipit. Tuosta huolimatta Ferratumin Joustava-lainaa ei kuitenkaan voi pitää edullisena lainana. Sen todellinen vuosikorko voi olla lähes 30%. Toki jos ottaa vain pienen lainan Ferratumin luotolta ja maksaa sen esimerkiksi ensimmäisenä eräpäivänä korkoineen pois, niin ei lainan pitäisi euroissa mitaten keritä kasvattamaan ainakaan kovin paljon korkoa.

Toinen Ferratumin lainan mahdollinen heikkous on se, että sitä ei välttämättä ole helppo saada. Noin ainakin verrattuna perinteisiin pikavippeihin, joita saatettiin tarjota varsin monille ja jälkeenpäin katsoen jopa todella helposti.

Ferratum koroton pikavippi?

Ferratum tarjosi ilmeisesti joskus uusille asiakkaille ensimmäisen lainan korottamana. Tuo oli sitä aikaa, kun pikavipeistä muuten pystyttiin perimään jopa todella korkeita korkoja. Tuon ansiosta lainafirmat saattoivat yrittää houkutella uusia asiakkaita korottomalla lainalla, kun tiesivät, että luultavasti ainakin aika moni jatkaa asiakkaana myös siinä vaiheessa, kun lainasta pitää alkaa maksamaan jopa korkeata korkoa. En muista onko itselläni kokemuksia Ferratumin korottomasta lainasta, mutta muuten kokemukseni Ferratumista olivat varsin hyviä. Ainakin, jos ei huomioida sitä, että silloin kun itselläni oli Ferratumilta lainaa, niin taisi se olla koroltaan melko kallista.

Mikäli koroton Ferratum pikavippi kiinnostaa, niin voi eräänlainen vaihtoehto olla SweepBank luottokortti, joka on siis sama taustafirman lainatuote. Tuota luottokorttia käyttäessä voi nimittäin saada jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa. Tuo tosin pätee ostoille, ja jos sen sijaan nostaa luottokortilta käteistä, niin alkaa sille kertymään heti korkoa ja lisäksi maksettavaksi tulee vielä nostopalkkio. Hae SweepBankin luottokorttia.

Ferratum Joustava-laina on joustoluotto

Ferratumin lainaa voi siis pitää pikavippinä. Se on kuitenkin ainakin samaan aikaan myös joustoluotto. Se, että kyseessä on joustoluotto tarkoittaa Ferratumin kohdalla sitä, että omalta joustoluottotililtä pystyy halutessaan tekemään jopa useampia nostoja, kunhan luottorajaa riittää. Joustoluoton mahdollinen riski on siinä, että koska se on niin helppokäyttöinen, niin voi siltä tulla otettua lainaa jopa turhaan ja sitten jossain vaiheessa havahduttua siihen, että onkin aika iso määrää lainaa nostettuna ja sitä pitäisi alkaa maksamaan takaisin. Joustoluottoakin käyttäessä voi siis olla hyvä pysähtyä hetkeksi ennen kuin nostaa uutta lainaa.

Ferratum Joustava-lainan tulevaisuus?

Lainojen korkokatto on tiukentumassa entisestään 1.10.2023. Ferratum perii nykyään lainastaan erittäin lähelle suurinta mahdollista nimellistä vuosikorkoa, jonka nykyinen sääntely sallii. Lienee siis aiheellista kysyä, että jatkaako Ferratum Joustava-lainan tarjoamista siinä vaiheessa, jos sen korkoa pitää pudottaa vielä entisestään. Yhdessä vaiheessa Ferratum tarjosi kulutusluottoa, joka saattoi olla isompi kuin Joustava-lainan suurinkaan nosto ja jonka korko oli matalampi kuin Joustava-luoton, mutta kyseiselle lainalle ei ilmeisesti ollut tarpeeksi kysyntää, koska sitä ei tarjota ainakaan enää tätä kirjoittaessani. Tulee siis mieleen, että onko jopa mahdollista, että korkokaton tiukentuessa yksi Suomen legendaarisimmista pikavippipaikoista lopettaa kokonaan uusien lainojen tarjoamisen.

Ferratum yrityslaina?

Ferratum tarjosi yhdessä vaiheessa yrityslainaa Ferratum Business -nimen alla. Nykyään tuo yrityslaina on siis CapitalBox-niminen. Tuota yrityslainaa pitäisi voida saada jopa todella kattavasti eri summilla. On tosin niin, että ilmeisesti yrityslainaa on ylipäätänsä melko vaikea saada netistä. Syy siihen, miksi Ferratum yrityslainaa ei enää tarjota voi olla se, että Multitude halusi tehdä selvemmän eron sen yrityslainatuotteen ja varsinkin vanhojen Ferratum pikavippien välillä.

Ferratum Bank ja Ferratum Money

Ferratumin pikavipin taustalla oleva lainapalvelu on käsittääkseni tunnettu myös nimillä Ferratum Bank ja Ferratum Money. Nykyään taustalla on siis kuitenkin Multitude. Taustan pitäisi kuitenkin olla sinänsä täysin sama.

Onko Ferratum huijaus?

Ferratumin tausta on siis vahva. Kyseinen lainapalvelu ei siis sinänsä ole mikään huijaus. Ferratum on myös käsittääkseni ainakin nykyään avoin sen perimistä koroista ja muista kuluista. Myös tuolta osin Ferratumin pitäisi siis olla luotettava lainapalvelu. Hae lainaa Ferratumilta.

Mihin Ferratum Joustava-laina voi sopia hyvin?

Koska Ferratumin pikavippiä voi nostaa jopa varsin pienen summan ja toisaalta sen korko ei ole edullinen, niin sopii Ferratumin pikavippi parhaiten siihen, jos tarvitsee lainaa vain pienen summan ja vain ainakin melko lyhyeksi aikaa. Tuollainen tilanne saattaa olla esimerkiksi se, jos pitää maksaa jokin pienehkö lasku tai ostaa jotakin melko edullista kaupasta, eikä saa muualta rahaa esimerkiksi kuin vasta seuraavana päivänä. Hae nyt lainaa Ferratumilta.