Gdansk kokemuksia

Oletus Gdanskista ennen reissua oli tyypillinen itäisen Euroopan kohteen kaltainen. Pieni ja koristeellinen keskusaukio hintavine turistikauppoineen ja ravintoloineen. Parinkymmenen metrin päästä keskustasta alkaisikin rähjäisempi alue, jolta olisi vaikeampaa löytää viihtyisiä ja tyylikkäitä ravintoloita ja kauppoja.

Puolassa sijaitseva Gdansk oli kuitenkin kaikkea muuta. Kaupunki oli laitamillaankin pullollaan tyylikkäitä ja erinomaista ruokaa tarjoilevia ravintoloita fiineistä valkoisen pöytäliinan paikoista trendikkäisiin street food marketeihin. Ruokatarjonta ei missään nimessä rajoittunut Itä-Eurooppalaiseen perinteeseen vaan kaupunki tursusi aasialaisia ramenravintoloita, vegaanisia pikkuruokaloita, kunnon burgerikojuja kuin myös maukkaita falafelravintoloita. Jokaiselle löytyi jotakin.

Keskusta Gdanskissa oli suhteellisen pieni, vain muutaman kävelykadun mittainen. Kävelykatuja ympäröi kuitenkin ketju valloittavan kauniita ja erivärisiä rakennuksia. Vain pienien hetkien välein oli pysähdyttävä kaivelemaan puhelimen kameraa esiin. Kävelykadut notkuivat erilaisista ravintoloista ja kahviloista ja välillä myös erilaisista sirkus-, tanssi- ja musiikkiesityksistä. Ihmiset tuntuivat olevan hyvällä tuulella, varsinkin kun nenän eteen oli hankkinut upean kuplavohvelin haluamillaan täytteillä. Myös jäätelön ystäviä nämä kadut suosivat.

Shoppailumahdollisuuksiakin oli monia. Kansainväliset ketjut löytyvät kätevästi ostoskeskuksesta aivan keskustan kupeesta ja pikkuputiikkeja on rutkasti keskustan kävelykatujen liepeillä. Palvelu tuntui olevan jokaisessa vierailemassa kohteessamme kohdillaan. Saimme moitteetonta ja ystävällistä palvelua aina erinomaisella englanninkielellä.

Keskustaa ympäröivät kauniit maisemat kanavoiden varsilla. Mitä mahtavimpia merirosvolaivoilta näyttäviä paatteja on muutettu ravintoloiksi ja baareiksi ja ne tarjoavat upean tavan tutustua kaupunkiin. Satamat ovat täynnä toinen toistaan upeampia ja hauskempia veneitä, joita katsella rannalta.

Vaikka kaupunki ei ole varsinaisten nähtävyyksien Mekka tarjoaa se erinomaiset puitteet rennolle oleskelulle, kiertelylle ja shoppailulle. Myös muutamat museot tarjoavat oivaa tekemistä sadepäivän yllättäessä. Mattikaan ei välttämättä pääse kukkarossa yllättämään Gdanskin hintatason takia.

Haluaisitko löytää edulliset lennot Gdanskiin? Testaa Momondoa.

Entä sopivan hotellin Gdanskista? Katso mitä BookingComista löytyy.

Vinkki: Mikäli haluaa nähdä isomman nähtävyyden osana Gdanskin reissua, niin kannattaa harkita reissua lähistöllä sijaitsevaan Malborkin linnaan.

Vinkki 2: Vohvelit ovat hitti Gdanskissa. Niiden nauttiminen myös aamiaiseksi, ei varmasti voi ainakaan tehdä päivääsi huonommaksi!

Artikkelin kuvat ovat kuvituskuvia Gdanskista. Kokemukset uniikkeja 🙂