Glamping Suomessa – tästä on kyse

Sana “glamping” tulee englanninkielisistä sanoista “glamorous” ja “camping”. Ensimmäisen noista voi suomentaa esimerkiksi tyylikkääksi ja toisen esimerkiksi telttailuksi sekä retkeilyksi. Glampingissä onkin käytännössä kyse materiaalisilta puitteilta erityisen hohdokkaasta telttailusta tai retkeilystä.

On ehkä hyvä huomata, että glampingin materiaalisen hienouden vertailukohtana on tosiaan tyypillisesti muu telttailu tai retkeily, ei esimerkiksi viiden tähden hotellit.

Glamping ei automaattisesti viittaa esimerkiksi siihen, että telttailua tekisi erityisen hienojen maisemien äärellä. Käytännössä kuitenkin glamping-majoitukset ovat ainakin Suomessa usein myös läheisen luonnon suhteen hienoja.

Joskus glamping suomennetaan lukustelttailuksi, mutta tuo voi olla siinä mielessä vähän harhaanjohtava ilmaisu, että monet glampingiksi kutsutut majoitukset eivät todennäköisesti vastaa ainakaan monen mielikuvaa teltasta.

Glampingiä varten on Suomessa jo melko hyvin majoituspaikkoja ja lisäksi glampingiä voi harjoittaa myös omalla majoituksella. Tällä sivulla on suositeltuna kaksi majoituskohdetta glampingiä varten Suomesta. Niiden jälkeen taasen on suositeltuna pari paikkaa, joista voi mahdollisesti löytyä oma glamping-teltta ostettavaksi.

Glamping Nuuksiossa, Espoo

Uudeltamaalta glampingmajoituksen haluavin kannattaa ainakin harkita Haltia Lake Lodge -nimistä paikkaa Espoon Nuuksiossa. Kyseisestä paikasta löytyy 5 kappaletta glampingtelttoja. Tosin kyseisten majoitusten tapauksessa voi jopa glampingin kohdalla olla hieman vähättelyä sanoa, että ne ovat “telttoja”.

Tämä paikka on saanut BookingCom-palvelussa (🪙) keskimäärin jopa erinomaisia arvioita. Aivan erityisesti on vaikutettu tykkäävän esimerkiksi paikan sijainnista, siisteydestä ja henkilökunnasta. Mahdollinen heikompi puoli tämän majoituksen suhteen on ainakin se, että glamping täällä ei välttämättä ole lähelläkään edullista: yhden yön glampingmajoituksesta saattaa joutua maksamaan yli 300 euroa. Haltia Lake Lodgen eräänlaisena erityisvahvuutena voi pitää sitä, että se voi soveltua glampingia varten hyvin myös muulloin kuin kesällä. Varaa nyt majoitus (🪙).

Gnista Glamping, Fäboda, Pietarsaari

Fäbodan alueella Pohjanmaalla Pietarsaaressa sijaitseva glamping vaikuttaa varsin mukavalta paikalta glampingiä varten. Tämä glamping voi miellyttää erityisesti meren läheisyydestä pitäviä. En nähnyt tätä glampinpaikkaa missään varauspalvelussa, mutta varauksen tekemisen pitäisi onnistua esimerkiksi majoituspaikan nettisivujen avulla. Verkkosivuston perusteella yöpyminen tässä paikassa voi maksaa 170 euroa.

Mistä ostaa oma glamping-teltta?

Glampig-telttoja ei myydä Suomessa kovin laajalti. Jotkin Scandinavian Outdoorin (🪙) sekä Partioaitan (🪙) myymät isoimmat teltat voivat kuitenkin ehkä soveltua glamping-elämystä varten. Tärkeä osa glampingia on toki myös se, mitä teltan sisältä löytyy.