Glamping – Mitä se on? – Glamping Suomessa

Sana ”glamping” tulee englanninkielisistä sanoista ”glamorous” ja ”camping”. Ensimmäisen noista voi suomentaa esimerkiksi tyylikkääksi ja toisen esimerkiksi telttailuksi sekä retkeilyksi. Glapimpingissä onkin käytännössä kyse materiaalisilta puitteilta erityisen hohdokkaasta telttailusta tai retkeilystä. Sen sijaan glamping ei ainakaan normaalisti viittaa esimerkiksi siihen, että telttailua tekisi erityisen hienojen maisemien äärellä. Joskus glamping suomennetaan lukustelttailuksi, mutta pidän tuota siinä mielessä vähän ongelmallisina määritelmänä, että monet glampingiksi kutsutut majoitukset eivät todennäköisesti vastaa ainakaan monen mielikuvaa teltasta.

Glampingiä varten on Suomessa jo melko hyvin majoituspaikkoja ja lisäksi glampingiä voi harjoittaa myös omalla majoituksella. Tällä sivulla on suositeltuna pari majoituskohdetta glampingiä varten sekä paikka ostaa teltta omaa glamppingiä varten.

Glamping Nuuksiossa, Espoo

Uudeltamaalta glampingmajoituksen haluavin kannattaa ainakin harkita Haltia Lake Lodge -nimistä paikkaa Espoon Nuuksiossa. Kyseisestä paikasta löytyy 5 kappaletta glampingtelttoja. Tosin kyseisten majoitusten tapauksessa voi jopa glampingin kohdalla olla hieman vähättelyä sanoa, että ne ovat ”telttoja”. Tämä paikka on saanut BookingCom-palvelussa keskimäärin jopa erinomaisia arvioita. Aivan erityisesti on vaikutettu tykkäävän esimerkiksi paikan sijainnista, siisteydestä ja henkilökunnasta. Mahdollinen heikompi puoli tämän majoituksen suhteen on ainakin se, että glamping täällä ei välttämättä ole lähelläkään edullista: yhden yön glampingmajoituksesta saattaa joutua maksamaan yli 300 euroa. Varaa nyt paikka (BookingCom).

Gnista Glamping, Fäboda, Pietarsaari

Fäbodan alueella Pohjanmaalla Pietarsaaressa sijaitseva glamping vaikuttaa varsin mukavalta paikalta glampingiä varten. Tämä glamping voi miellyttää erityisesti meren läheisyydestä pitäviä. En nähnyt tätä glampinpaikkaa missään varauspalvelussa, mutta varauksen tekemisen pitäisi onnistua esimerkiksi majoituspaikan nettisivujen avulla. Verkkosivuston perusteella yöpyminen tässä paikassa voi maksaa 170 euroa.

Tiedot eri paikkojen tarjonnasta perustuvat sivun kirjoittamisen aikaisiin tietoihin. Kaikki mainitut paikat voivat tehdä muutoksia.