Halpalentoyhtiöt 2020

Halpalentoyhtiöt ovat lentoyhtiöitä, jotka ovat karsineet tarjonnastaan kaiken ylimääräisen ja sen myötä pystyvät myymään erittäin edullisia lentolippuja. Ja toisaalta, jos jotain ylimääräistä haluaa, niin siitä joutuu sitten maksamaan erikseen. Tällä sivulla on listattuna vuonna 2020 Suomesta lentäviä halpalentoyhtiöitä. On hyvä huomata, että erityisesti halpalentoyhtiöiden markkinoilla muutokset voivat olla nopeita.

Air Baltic

Latviasta lähtöisin oleva Air Baltic -halpalentoyhtiö voi olla hyvä valinta erityisesti siinä tapauksessa, jos haluaa lentää halvalla Helsingistä tai Tampereelta Riikaan. 

Blue Air

Blue Air on romanialainen halpalentoyhtiö, jolta voi monesti löytää erittäin edullisia lentoja Helsinki – Bukarest – Helsinki -reitille.

BRA eli Braathens Regional Airlines

Tätä lentoyhtiötä kannattaa harkita erityisesti, jos haluaa löytää kesällä halvat lennot Helsinki – Visby – Helsinki -reitille.

Easyjet

Easyjetiltä voi löytää todella halpoja meno-paluita Helsinki – Berliini – Helsinki -reitille. Lisäksi sen kautta voi myös löytää halpoja lentoja Rovaniemeltä Lontooseen ja takaisin.

Laudamotion

Ryanairin nykyään omistama Laudamotion voi olla oiva valinta, jos etsii edullisia lentoja Helsinki – Wien – Helsinki -matkalle.

Norwegian

Norwegian on varmaankin tämän hetken tunnetuin halpalentoyhtiö, ja sillä onkin Suomeen liittyen erittäin kattava reittiverkosto. Peruskohteiden kohteiden kuten Oslon, Tukholman, Lontoon ja Kööpenhaminan lisäksi siltä voi löytää edullisia lentoja myös esimerkiksi Dubrovnikin reissua tai Espanjaan matkaa varten.

Pegasus Airlines

Turkkilaiseen Pegasus Airlinesiin kannattaa mahdollisesti tutustua, kun etsii halpoja Helsinki – Istanbul – Helsinki -lentoja.

Ryanair

Siinä missä Norwegian on nykyään tunnettu halpalentoyhtiö, niin on Ryanair erittäin legendaarinen halpalentoyhtiö. Ja vuonna 2020 Ryanair voi olla hyvä valinta esimerkiksi silloin, jos haluaa löytää hyvän lentodiilin Suomesta Budapestiin, Milanoon tai Berliiniin. Ryanair lentää noihin kaikkiin Lappeenrannasta ja lisäksi Budapestiin myös Tampereelta.

Sichuan Airlines

Sichuan Airlines poikkeaa ehkä hieman muista tällä sivulla listatuista lentoyhtiöistä, mutta siltä voi välillä löytää todella halpoja lentoja Helsinki – Kööpenhamina – Helsinki -matkalle. Sichuan Airlinesin suhteen on hyvä huomata, että sen lennoille tarvitsee passin.

Transavia

Transavia voi olla oiva valinta silloin, jos etsii halpoja lentoja Amsterdamiin.

Wizzair

Wizzair voi hyvinkin olla tällä hetkellä jonkinlainen halpalentoyhtiöiden kingi. Siltä voi nimittäin välillä löytää käsittämättömän halpoja lentoja Turusta Belgradiin, Gdanskiin, Krakovaan, Kyprokselle, Varsovaan, Liettuaan tai Skopjeen. Esimerkkinä Wizzairin hinnoittelusta voi mainita sen, että siltä on vuonna 2020 pystynyt bongaamaan 20 euron hintaisia suoria meno-paluita Puolaan ja Liettuaan.

Oma kokemukseni Wizzairista oli se, että siltä lippuja varatessa kannattaa olla aika tarkkana, ettei vahingossa maksa mistään turhasta. Ja lisäksi myös sen lentojen ehdot on syytä lukea huolella.

Yleisesti halpalentoyhtiöistä vuonna 2020

Näyttää siltä, että hintaerot halpalentoyhtiöiden ja niin sanotusti tavallisten lentoyhtiöiden lippujen hintojen välillä kaventuvat entisestään. Iso vaikutus tuohon on toki ollut sillä, että perinteiset lentoyhtiöt ovat alkaneet karsimaan niitä palveluita ja ominaisuuksia, jotka sisältyvät halvimpien lippujen hintoihin. Ja kiitos sen, että tavalliset lentoyhtiöt monesti pyörittävät melko aktiivisesti erilaisia tarjouskampanjoita, niin on niiltä monesti mahdollista löytää jopa paremmat lentodiilit kuin halpalentoyhtiöiltä. Toki tuo sillä varauksella, että jos haluaa lähteä matkaan muualta päin Suomea kuin Helsingistä, niin voi halpalentoyhtiö olla ainoa vaihtoehto, jos suorat lennot kiinnostavat.

P.S. Jos lentotarjoukset kiinnostavat, niin kannattaa mahdollisesti seurata tämän sivuston halvat lennot -alasivua.