Halvat kaupunkilomat

Tällä sivulla on vinkkejä siihen, miten löytää halvat kaupunkilomat netistä. Ja tuon lisäksi on myös muutamia ehdotuksia sen suhteen, mihin kohteisiin voi mahdollisesti löytää erityisen halpoja kaupunkilomia.

Miten löytää halvat kaupunkilomat

Matkatoimistot keskittyvät pitkälti rantalomiin, ja tuosta syystä niiltä ei esimerkiksi usein löydy hyviä äkkilähtötarjouksia kaupunkiloma varten. Ja vaikuttaakin olevan niin, että jos haluaa löytää hyvän hinta-laatusuhteen kaupunkiloman, niin voi olla hyvä idea koota se itse.

Mikäli haluaa löytää edulliset lennot kaupunkilomaa varten, niin kannattaa kokeilla suosittelemaamme lentohakua. Se on osoittautunut varsin pitkän ajan käyttämisen perusteella erittäin hyväksi apuvälineeksi halpoja lentojen löytämiseen. Ja kiitos sen monipuolisuuden, sillä voi myös löytää kattavasti äkkilähtöjä. Käytännössä tuo äkkilähtöjen löytäminen tapahtuu helpoimmin niin, että jättää ”mihin”-osion tyhjäksi ja sitten selaa saatuja tuloksia.

Jos taas haluaa halvan hotellin (tai hyvän hotellitarjouksen) kaupunkilomaa varten, niin kannattaa mahdollisesti kokeilla suosittelemaamme hotellihakua. Se on erittäin kätevä apuväline hyvien hotellitarjousten löytämiseen. Ja kaupunkilomien näkökulmasta sen iso etu on se, että sillä voi hakea myös kaupunginosan perusteella. Eli jos vaikka Lontoon lomalla haluaa majoittua jollekin tietylle alueelle, niin voi haun avulla etsiä hotelleja suoraan siltä.

Mikäli lentojen ja hotellien erikseen varaaminen ei innosta, niin on toki myös mahdollista varata ne yhdellä kertaa. Tuota varten voi kokeilla esimerkiksi suosittelemaamme lennot ja hotelli -hakua.

Suositeltuja kohteita halpaa kaupunkilomaa varten

Amsterdam – halpoja lentoja

Amsterdam on halpa vaihtoehto erityisesti silloin, jos ei aio olla kohteessa montaa yötä. Tuo johtuu siitä, että Transavia halpalentoyhtiöltä voi monesti löytää halpoja lentoja Amsterdamiin. Eivätkä Finnairinkaan lennot sinne yleensä ole erityisen kalliita. Toki sitten hotellihuoneet ovat monesti Amsterdamissa hieman kalliimpia.

Belgrad – vähemmän tunnettu kohde kaupunkilomalle

Belgrad on matkakohde, joka ei ainakaan vielä ole valtavan suosittu. Ja ehkä juuri tuon takia, sinne voi monesti löytää varsin halpoja matkoja. Air Serbia lentää Helsinki – Belgrad – Helsinki -reittiä ja tuolle reitille voi löytää suoria meno-paluita hieman yli 100 euron hinnasta alkaen. Lisäksi myös hotellihuoneet ovat Belgradissa erittäin kohtuullisesti hinnoiteltuja.

Berliini – yllättävän monipuolinen kohde

Berliiniin löytää oikeastaan jatkuvasti halpoja lentoja, eivätkä sieltä löytyvät hotellihuoneetkaan monesti ole mitenkään erityisen kalliita. Berliinistä on hyvä huomata se, että se on paljon monipuolisempi matkakohde kuin moni ehkä arvaisi. Sieltä nimittäin löytyy esimerkiksi monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja hyviä shoppailumahdollisuuksia.

Budapest – edelleen halpa matkakohde

Budapest ei ehkä enää ole suomalaisten keskuudessa yhtä suosittu matkakohde kuin joitakin vuosia sitten, tai ainakin sinne suuntautuva matkailu on muuttanut muotoon, mutta sinne kuitenkin pääsee edelleen kattavasti ja edullisesti. Mikäli Budapestiin haluaa lentää erityisen halvalla, niin kannattaa Helsingistä lähtevien lentojen lisäksi tutkia myös ainakin Tampereelta lähteviä lentoja.

Gdansk – todella halpa kohde kaupunkilomalle

Jos etsii halpaa kaupunkilomaa, niin on vaikea mennä vikaan Gdanskin kanssa. Gdanskiin nimittäin löytyy käytännössä jatkuvasti todella halpoja lentoja ja lisäksi myös majoitus on siellä erittäin kohtuullisesti hinnoiteltua. Mikäli Gdanskiin haluaa päästä erityisen halvalla, niin kannattaa tutkia Turusta lähteviä lentoja.

Lontoo – yllättävän edullinen

Lentoyhtiöt näyttävät kilpailevan Lontoon suhteen varsin vahvasti hinnoillaan, ja tuon ansiosta Lontooseen voi monesti löytää suoria meno-paluita Helsingistä alle 100 euron hintaan. Myöskään Lontoon hotellihuoneiden hinnat eivät välttämättä ole mitenkään erityisen kovia. Noin on ainakin, jos on valmis tyytymään hieman pienempään huoneeseen ja vähemmän hohdokkaaseen alueeseen. Lontoo on nähtävyyksien ja tekemisen mahdollisuuksien puolesta ehkä Euroopan hienoin kohde kaupunkilomalle.

Milano – voi olla halpa matkakohde

Jos miettii huippumuotiin assosioituvaa Milanoa matkakohteena, niin ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen, että se voisi olla varsin halpa matkakohde. Kiitos kuitenkin Lappeenrannasta Milanoon / Bergamoon lentävän Ryanairin, Milanoon voi usein päästää varsin halvalla. Milanossa on myös yllättävän kivasti melko edullista majoitustarjontaa.

Praha – kaunis kaupunki

Myös Prahaan on monesti mahdollista tehdä halpa kaupunkiloma. Prahaan nimittäin on tarjolla kattavasti edullisia lentoja ja lisäksi hotellihuoneiden hinnat ovat siellä laatuun suhteutettuna varsin edullisia. Praha on varsin kaunis kaupunki, ja tuon ansiosta myös varsin suosittu matkakohde.

Riika – helppo valinta

Riika ei ehkä ole maailman jännittävin matkakohde, mutta se on kuitenkin edelleen melko halpa kohde kaupunkilomalle. Ja toisaalta se on myös suomalaisesta näkökulmasta varsin helppo matkakohde.

Wien – nyt halpa matkakohde kaupunkilomalle

Wienin kauneus ei antaisi olettaa, että sinne voi tehdä loman varsin pienellä budjetilla. Se on kuitenkin nykyään varsin mahdollista. Isolta osin tuo on sen ansiota, että Laudamation-lentoyhtiö myy ainakin tätä kirjoittaessa superhalpoja meno-paluita tuolle matkalle. Käytännössä noita meno-paluita voi löytää alle 50€ hintaan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn