Halvat matkakohteet Euroopassa – matkusta ja yövy edullisesti (2019)

Tätä nykyä on mahdollista löytää varsin edullisia matkapaketteja useampaan kohteeseen Euroopassa. Ja nämä vielä niin, että paketteihin sisältyvät suorat meno-paluut Helsingistä kohteeseen. Tälle sivulle on listattu muutamia paikkoja, joihin näyttää löytyvän melko usein matkapaketteja, jotka sisältävät suorat lennot molempiin suuntiin sekä 3 yötä paikan päällä vähintään ***-majoituksessa alle 200€/hlö hintaan. Tuo ”/hlö” kohta on siinä mielessä olennainen, että yleensä per henkilö hinta laskee huomattavasti, jos matkaan lähtee kaksi matkustajaa, jotka jakavat hotellihuoneen. Koska kuitenkin moni tykkää tänä päivänä harrastaa soolomatkailua, niin on eri kohteiden yhteydessä mainittu myös esimerkkihinta siitä, mitä suorat meno-paluut yhdelle ja kiva majoitus kohteessa voisivat maksaa. Matkakohteet on tähän alapuolelle listattu aakkosjärjestyksessä.

Ateena

Ateena on edullisista matkakohteista ehkä sieltä yllättävimmästä päästä. Ja itse asiassa Ateena on yksi niistä harvoista matkakohteista, jonne jopa soolomatkailija voi löytää suorat lennot ja ***-majoituksen 3 yöksi noin 200€ hintaan. Ja jos matkaan lähtee kaksi, niin voivat nuo per henkilö hinnat pudota melko helposti jopa 150€ tasoon. Toki Ateenan huonona puolena voi pitää sitä, että sinne lentoajat ovat noin 3½ tuntia, minkä johdosta voi muutaman päivän reissu tuntua hölmöltä.

Berliini

Berliiniin on todella usein mahdollista löytää edullisia matkoja. Iso syy tähän on Easyjet-lentoyhtiö, joka vaikuttaa todella usein tarjoavan erittäin halpoja meno-paluita Helsingin ja Berliinin välille. Tätä tekstiä kirjoittaessa Berliiniin voi löytää kahdelle melko helposti matkapaketteja, jotka sisältävät ***-majoituksen kolmeksi yöksi ja suorat lennot alle 170€/hlö hintaan, eli yhteishinnaltaan paketit ovat alle 350 euroa. Jos taas haluaa lähteä yksin matkaan, niin löytyy Berliiniin esimerkiksi paketteja, joihin sisältyy suorat lennot ja ***-majoitus noin 220 – 230€ hintaan.

Budapest

Myös Budapest vaikuttaa täyttävän tässä artikkelissa käytetyn halvan matkakohteen määritelmän: tänne voi esimerkiksi tätä tekstiä tehdessä löytää toukokuulle tiistai – perjantai reissun, johon kuuluu suorat lennot ja yöt ***-hotellissa, hintaan 192€/hlö, kun matkaan lähtee kaksi matkustajaa. Jos yksin matkustava valitsisi tuon saman matka-ajankohdan ja ottaisi myös ***-hotellin, niin saisi paketteja alkaen hinnoista 210€.

Gdansk

Gdansk näyttää olevan melkoinen budjettimatkailijan unelmakohde tällä hetkellä. Sinne voi nimittäin löytää helposti kahdelle suorat lennot ja kivan ****-majoituksen 3 yöksi noin 150€/hlö hintaan. Ja yksinkin matkailevalle löytyy helposti matkapaketteja, joihin saa kivan majoituksen sekä suorat lennot alle 200€ hintaan. Lisäksi Puolasta löytyvän Gdanskin yleinen hintataso vaikuttaa olevan jonkun verran monia muita eurooppalaisia kaupunkeja matalampi.

Krakova

Gdanskin tapaan Puolassa sijaitseva Krakova voi myöskin olla kiva matkakohde halvoista matkoista kiinnostuneille. Ainakin nyt tätä artikkelia kirjoittaessa Krakovaan löytyy yksin matkailevalle pitkäksi viikonlopuksi paketti, johon sisältyy suorat lennot ja ***-hotelli 3 yöksi noin hintaan 165€. Ja jos matkaan lähtee kaksi matkustajaa, niin putoaa hinta alle 150 euron per henkilö.

Kööpenhamina

Kööpenhaminasta tulee ainakin itselleni helposti mieleen jonkunlainen boheemiluksus, ja tätä vasten onkin yllättävää, miten edullisia matkapaketteja kaupunkiin voi löytää. Esimerkiksi nyt kirjoitusajankohdasta noin kuukauden päähän oli mahdollista löytää kahdelle lauantaina – tiistai matkapaketti, johon kuuluu kivalta vaikuttava ***-hotelli ja suorat lennot noin 185€/hlö hintaan. Ja yksin matkailevalle saman paketin olisi saanut 244€ hintaan.

Praha

Halpoja matkakohteita esittelevää listaa on vaikea tehdä ilman Prahaa. Kiitos parin tänne lentävän lentoyhtiön (Czech Airlines ja Norwegian), Prahaan vaikuttaa olevan lähes aina mahdollista löytää edullisia meno-paluita, ja lisäksi myös hotellit tuppaavat olemaan täällä halpoja. Esimerkiksi juuri nyt tätä kirjoittaessa Prahaan löytyi helposti paketti, joka sisältää kahdelle suorat lennot Helsinki – Praha – Helsinki ja ****-hotellin Prahasta 3 yöksi, hintaan 140€/hlö (eli yhteensä 280€). Ja jos yksin matkaileva lähtisi reissuun tuoksi samaksi ajaksi, niin irtoaisi saman tyyppinen laadukas matkapaketti noin 182€ hintaan. Prahaa voi siis suositella varsin vahvasti edullisesta, mutta miellyttävästä matkailusta kiinnostuneille. Eikä siitäkin ole haittaa, että myös Prahan yleinen hintataso on melko edullinen ja toisaalta kaupunki myös vaikuttaa varsin kivalta.

Split

Kroatian matkailumahdollisuudet eivät ehkä ole vielä Suomessa ihan valtavan tunnettuja, ja ehkä osittain tämän ansiosta sieltä löytyykin monesti varsin edullisia majoituksia. Ja toisaalta lennotkaan sinne ja takaisin eivät ole yleensä mitenkään kovin kalliita. Esimerkiksi nyt oli mahdollista löytää huhtikuulle Splitiin kahdelle matkapaketti, johon saa suorat lennot ja ***-majoituksen hintaan 158€/hlö. Ja sama paketti olisi yhdelle irronnut hintaan 194€. Noiden Kroatiaan suuntautuvien matkojen suhteen on ehkä hyvä tiedostaa se, että niissä halvimmat majoitukset ovat varsin usein huoneistoja eivätkä perinteisiä hotelleja, vaikka ne hotellisivustoilla ovatkin listattuna. Matkailijasta riippuen tuon voi nähdä etuna tai huonona puolena.

Etsi nyt edullisia matkoja

Käytin näiden tällä sivulla mainittujen matkapakettien hintojen etsimiseen Expediaa. Alla Expedian hakukone, jolla voit lähteä etsimään omaa edullista matkaasi. Voit valita haluamasi tyyppisen tuotteen (pelkät lennot, pelkkä hotelli tai molemmat) yläreunan ikonien avulla.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *