Halvin äänikirjapalvelu Suomessa – mahdollisia vaihtoehtoja

Olisi ehkä kiva sanoa, että on yksiselitteinen vastaus siihen, mikä on halvin äänikirjapalvelu Suomessa, mutta valitettavasti tilanne ei ole ihan tuo. Sen sijaan se, mikä on halvin äänikirjapalvelu voi riippua omasta tilanteesta ja siitä, miten lopulta laskee sen, mikä on halvin äänikirjapalvelu.

Ilmainen on halvin

Käsittääkseni Suomessa isoimmat neljä äänikirjapalvelua ovat BookBeat, Storytel, Nextory ja Elisa Kirja. Jokainen noista tarjoaa ilmaista käyttöaikaa uusille asiakkaille. Ne ovat siis kaikki tuossa mielessä halvimmillaan aivan yhtä halpoja. Käytännössä kuitenkin noiden ilmaisten kokeilujenkin kesken voi kuitenkin tehdä erottelua sen perusteella, miten pitkän ilmaisen kuuntelujakson eri palvelut tarjoavat. Tätä kirjoittaessani pisin ilmainen kokeiluaika on varmuudella mahdollista saada BookBeatiltä ja yhtä pitkät mahdollisesti Nextorylta ja Elisa Kirjalta. Tuon perusteella voi kuitenkin eräällä tavalla sanoa, että BookBeat on halvin äänikirjapalvelu. Avaa BookBeat-tili tai halutessasi avaa vaikkapa avaa Elisa Kirja -tili ja miksei vaihtoehtoisesti tai lisäksi avaa Storytel-tili.

Opiskelija voi päästä halvemmalla

Mikäli on korkeakouluopiskelija, niin voi päästä kuuntelemaan äänikirjoja myös tavallaan normaalilla hinnalla halvemmalla kuin muut tyypillisesti pääsevät. Tuo on sen ansiota, että BookBeat ja Storytel tarjoavat kivan opiskelija-alennuksen. Noista BookBeatin opiskelijatarjous mahdollistaa halvemmalla kuuntelemisen, sillä sen hyödyntämällä voi saada BookBeatin Basic-maksutason tilauksen hintaan 4,99€/kk, joka on noin 50% alennus kyseisen maksutason normaalista hinnasta. Storytellin tarjous opiskelijoille on prosenteissa mitattuna vielä isompi kuin BookBeatin, mutta liittyen siihen, että tarjous on tavalliselta hinnaltaan kalliimmasta maksutasosta, niin tarkoittaa Storytellin tarjous korkeakouluopiskelijoille käytännössä sitä, että he voivat kuunnella äänikirjoja hintaan 8,49€/kuukausi. Avaa BookBeat-tili.

Neljä kertaa 9,99€

Kun on käyttänyt mahdolliset ilmaiset kokeilujaksot ja jos ei ole korkeakouluopiskelija, niin joutuu ainakin lähtökohtaisesti maksamaan äänikirjapalvelun käyttämisestä niin sanotusti normaalia hintaa. Jokaisella tällä sivulla mainitulla äänikirjapalvelulla on vähintään kaksi maksutasoa, mutta aika mielenkiintoisesti jokaisen niistä halvin maksutaso maksaa 9,99€/kuukausi. Ovatko kaikki äänikirjapalvelut siis lopulta yhtä halpoja? Periaatteessa, mutta käytännössä juttu ei tässäkään tilanteessa ole täysin yksiselitteinen.

Tuo ylempänä mainittu johtuu siitä, että kaikkien äänikirjapalveluiden halvimmat maksutasot eivät ole ominaisuuksiltaan yhtenevät. On nimittäin niin, BookBeat, Elisa Kirja ja Storytel antavat halvimmalla maksutasollaan kuukaudessa 20 tuntia kuunteluaikaa, mutta Nextory antaa sitä 25 tuntia.

Edullisin äänikirjapalvelu pitkällä kuunteluajalla?

100 tuntia kuunteluaikaa kuukaudessa on mielestäni aika hyvä raja pitkällä kuunteluajalla. Mikäli tuo otetaan rajaksi, niin on edullisin äänikirjapalvelu Storytel. Sen 100 tuntia kuuntelua kuukaudessa mahdollistava maksutaso maksaa 14,99€/kuukausi. Vertailun vuoksi voi mainita, että BookBeatillä 100 tunnin tilaustaso maksaa 16,99€/kuukausi. Avaa nyt Storytel-tili.

Äänikirjapalvelut voivat tehdä muutoksia tarjontaansa.