Majoitus Hanko (2021)

Hanko on yksi Suomen johtavista kesäkaupungeista. Oma osansa Hangon statukseen on eittämättä sillä, että Hangossa voi päästä nauttimaan hienoista hiekkarannoista ja kivoista kesäisistä tapahtumista. Hangolla on kuitenkin pieni ongelma siinä, että koska kaupungissa ei ole hirveästi asukkaita ja turismi keskittyy niin pitkälti kesään, niin on majoituspaikkoja siellä varsin rajatusti. 

Onneksi Hangossa kuitenkin on jokunen varsin kiva majoituspaikka. Kyseisistä paikoista on tällä sivulla muutama lyhyessä esittelyssä.

Hangon paras hotelli: Regatta Spa Hotel – Hieno yhdistelmä klassista tunnelmaa ja modernia viihtyvyyttä

Hienoissa puitteissa sijaitsevassa Regatta Spa Hotellissa klassisen upea rakentaminen ja tälle vuosituhannelle tuotu viihtyvyys lyövät onnistuneesti kättä. Regatta Spa Hotellista löytyy 48 huonetta ja varsin kattavasti erityyppisiä huonevaihtoehtoja, joten täältä voi olla hyvät mahdollisuudet löytää itseä paljon miellyttävä huone. Tuo tosin sillä varauksella, että hotellin suuresta suosiosta johtuen Regatasta voi erityisesti keskikesällä olla vaikea löytää minkäänlaista vapaata huonetta.

Regatta Spa Hotelli on ****-hotelli ja asiakkaat ovat keskimäärin tykänneet siitä jopa tuota enemmän. Aivan erityisesti Regatta Spa Hotellin asiakkaita ovat miellyttäneet esimerkiksi hotellin sijainti ja henkilökunta.

Hyvä ja mukava tietää: Regatta Spa Hotellin läheisyydessä, meren rannalla, sijaitsee erillinen Regatta Spa -kylpylä. Itse kylpyläpalveluiden lisäksi Regatta Spassa on tarjolla myös kauneus- ja hyvinvointipalveluita. Kylpylä ja sen palvelut eivät valitettavasti sisälly hotellihuoneiden hintoihin.

Halvempi hotelli Hangossa – Hotel Bulevard

Tämän sivun ylimpänä mainitusta Regatta Spa Hotellista voi siis olla vaikea löytää huonetta eikä se oikein yleensä ole sopiva vaihtoehto halpaa hotellia etsiville. Hotel Bulevardikaan hinnat eivät monen muun kaupungin hotellihuoneiden hintoihin verrattuna ole halpoja, mutta Hangon hintataso huomioiden ne ovat edullisia: täältä voi löytää huoneen yöksi alle 100 euron hintaan. Lisäksi Hotel Bulevardista voi olla paremmat mahdollisuudet löytää huone kuin Regatta-hotellista. Toki se ei välttämättä tämänkään hotellin tapauksesa ole helppoa.

Hotel Bulevard on ***-hotelli ja asiakasarvosteluiden perusteella asiakkaat ovat tykänneet tästä hotellista tuota ns. virallista arviota enemmän. Erityisesti asiakkaat ovat tykänneet Hotel Bulevardin sijainnista. Tämä hotellin suhteen kannattaa huonetta varatessa huomioida se, että kaikissa huoneissa ei ole omaa WC:tä (ja kylpyhuonetta). Tärppi: Hotel Bulevardin design-huoneet vaikuttavat varsin kivoilta. Tarkista nyt Hotel Bulevardin huoneiden hinnat (BookingCom.).

Löydä Hangosta edullinen tai erityisen hieno majoitus

Mikäli hotellin sijaan yöpyisi Hangossa mieluummin esimerkiksi huvilassa tai huoneistoissa, niin kannattaa mahdollisesti tutustua ainakin Airbnb:n listauksiin. Kyseisen palvelun sivustolta nimittäin löytyy muutamia varsin edullisia ja toisaalta jopa todella hienoja majoituksia. Tätä kirjoittaessa tarjolla on esimerkiksi huone yöksi hintaan 58 euroa ja huvila, jonka vuorokausihinta on 223 euroa. Hinnat voivat toki muuttua.

Mikäli taas Hangosta etsii vuokramökkiä, niin kannattaa mahdollisesti tarkistaa ainakin Lomarenkaan tarjonta. Valitettavasti kyseisen palvelun tarjonta Hankoa varten ei ole kovin laajaa, mutta sen listalta kuitenkin löytyy tätä kirjoittaessa pari yöpymispaikkaa. Katso Lomarenkaan kohteet.

Kiva majoitus Hangossa: Villa Maija – Kartanotunnelmaa hienoissa puitteissa

Hotel Villa Maijassa asiakkaat pääsevät viihtymään upeissa huvila- / kartanotunnelmissa. Villa Maijan kaunis historiallinen päärakennus on vuodelta 1888 ja hotellin huoneista 7 sijaitsee itse päärakennuksessa. Päärakennuksen lisäksi huoneita on myös ”Villa Jannessa” ja ”Villa Ankessa”. ”Villa Jannen” kerrotaan olleen alkujaan pyykkitupa ja ”Villa Anken” vierashuvila. Villa Maijan sesonkihinnat vaikuttavat olevan alkaen noin 100€/yö ja sieltä voi olla ihan kohtuulliset mahdollisuudet löytää huone myös kesällä.

Yhteenvetoa asiakkaiden Villa Maija -kokemuksista: Sijainti on kiva ja sopivan keskeinen, aamiainen on hyvä, henkilökunta hyvää ja majoituspaikka kokonaisuudessaan varsin laadukas.

BONUS: Bengtskärin majakka – Upea majoituselämys Hangon lähellä

Päivitys kesä 2021: Viime kesästä poiketen, Bengtskär tarjoaa ilmeisesti ainakin tätä kirjoittaessa normaalisti majoituspalveluita. Muutokset ovat kuitenkin tietenkin mahdollisia.

Bengtskärin majakka sijaitsee merellä noin 25 kilometrin päässä Hangosta, joten sen laskeminen Hangon majoitukseksi on tietysti vähän kyseenalaista. Bengtskärin majakassa yöpyminen voi kuitenkin olla niin upea kokemus, että on se syytä nostaa tälle listalle.

Tässä Pohjoismaiden korkeimmassa majakassa on 6 majoitushuonetta ja yhteensä niihin voi kerralla majoittua 24 vierasta. Valitettavasti huoneet ovat kuitenkin todella kysyttyjä ja tarjolla vain toukokuusta syyskuuhun, joten jos unelmoi majakassa yöpymisestä, niin on syytä olla liikkeellä ajoissa. Varaustilanteen voi tarkistaa majakan kotisivuilta. Hangosta on Bengtskäriin hyvin vene- / laivakuljetuksia.

Leirintäalue Hangossa

Hangossa sijaitsee “Camping Silversand” -niminen leirintäalue. Kyseisellä leirintäalueella on esimerkiksi mahdollista majoittua asuntovaunun tai teltan kanssa. Lisäksi leirintäalueelta myös löytyy mökkejä. Hinnastonsa perusteella Camping Silversand on verrattain halpa paikka Hangossa yöpymiseen. Silversandin verkkosivustolla kerrotaan, että sillä on omaa rantaviivaa 400 metriä ja että sieltä on Hangon keskustaan matkaa 4 kilometriä.

Asiakkaiden kokemukset Camping Silversandista näyttävät olevan melko vaihtelevia: toiset ovat tykänneet paljon ja toiset olisivat toivoneet/odottaneet enemmän.

Mitä tehdä Hangossa:

Hangossa kannattaa esimerkiksi nauttia upeista hiekkarannoista, kivoista ravintoloista ja kesätunnelmasta. Ja vaikka sieltä ei saisikaan huonetta, niin lisäksi Hankoon suuntaaville voi suositella esimerkiksi päiväreissua Bengtskärin majakalle. Lisää tietoa Hangosta ja siitä, mitä siellä kannattaa mahdollisesti tehdä löytyy esimerkiksi tästä lyhyestä tämän sivuston oppaasta.

Minkälaisia tapahtumia Hangossa järjestetään? Esimerkkejä loppukesältä ja syksyltä 2020

  • Aarteet Merten Pohjasta -näyttely Hangon museossa, ti-pe kello 12–18, la & su kello 11–16. Näyttely jatkuu 30.9.2020 asti.
  • Elokuu on toivoa täynnä -kesänäyttely 23.8. asti kaupungintalon galleriassa.
  • Maisema-näyttely Henkriksberg Galleryssa 31.8. asti.
  • La Petit Festival / Hangon Taidefestivaali 21.8.–23.8.
  • Hangonpäivät ja muinaistulien yö 28.8.–30.8.

Suosittelemme tarkistamaan viimeisimmät tiedot tapahtumista esimerkiksi Hangon kaupungin verkkosivustolta.

Etsi lisää majoituksia Hangosta ja sen läheltä

Booking.com

Mikäli hakulomake ei näy, niin aiheuttaa ongelman todennäköisesti AdBlocker.

Vinkki tilanteisiin, joissa Hangosta ei löydy majoitusta: Erityisesti kesäviikonlopuille voi Hangosta olla vaikea löytää minkäänlaista majoitusta. Ja mikäli Hangosta ei löydy majoitusta, niin kannattaa mahdollisesti harkita sitä, että ottaa sen Tammisaaresta.

Tammisaari sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Hangosta, on varsin kiva merellinen paikka ja siellä on usein paljon enemmän vapaita majoituspaikkoja kuin Hangossa. Lue Tammisaaren majoituksista.

Kysymyksiä ja vastauksia Hangon majoituksista

Mitä Hangosta majoitusta etsiessä tulisi huomioida?

Ainakin se, että välillä/monesti varaussivustoilla Hangon (ja lähialueiden) majoituksina mainitaan majoituksia, jotka voivat olla jopa yli 80 kilometrin päässä Hangosta. Iso ongelma tuo on tietysti erityisesti silloin, jos etäisyyttä ei tuoda selkeästi esille. Kannattaa siis ennen varaamista ja maksamista tarkastaa kunnolla, missä kiinnostava majoitus sijaitsee.

Miksi Hangosta on monesti niin vaikea löytää majoitusta?

Ennen kaikkea kyse on majoituskapasiteetin puutteesta. Hangosta esimerkiksi löytyy vain pari hotellia ja nekin ovat melko pieniä. Mikäli siis Hangosta haluaa hyvän hotellihuoneen vaikkapa keskikesälle, niin on monesti pakko olla liikkeellä erittäin aikaisin.

Millaisia Hangon hotellihuoneiden ja muiden majoitusten hinnat ovat?

Varsinkin sesonkiaikaan ne ovat lähialueiden majoituksiin verrattuna keskimäärin melko hintavia. Hintatietoisen matkailijan kannattaakin ehkä monesti ottaa majoitus esimerkiksi Tammisaaresta, vaikka Hangossa olisikin tarkoitus viettää aikaa.

Tämä sivun pääkuva: Debarshi Ray. Kuvaa on leikattu. Lisenssi-info.