Hanko majoitus

Hanko on yksi Suomen johtavista kesäkaupungeista. Oma osansa Hangon statukseen on eittämättä sillä, että Hangossa voi päästä nauttimaan hienoista hiekkarannoista ja kivoista kesäisistä tapahtumista. Hangolla on kuitenkin pieni ongelma siinä, että koska kaupungissa ei ole hirveästi asukkaita ja turismi keskittyy niin pitkälti kesään, niin on majoituspaikkoja siellä varsin rajatusti.

Hangon paras hotelli: Regatta Spa Hotel

Hienoissa puitteissa sijaitsevassa Regatta Spa Hotellissa klassisen upea rakentaminen ja tälle vuosituhannelle tuotu viihtyvyys lyövät onnistuneesti kättä. Regatta Spa Hotellista löytyy 48 huonetta ja varsin kattavasti erityyppisiä huonevaihtoehtoja, joten täältä voi olla hyvät mahdollisuudet löytää itseä paljon miellyttävä huone. Tuo tosin sillä varauksella, että hotellin suuresta suosiosta johtuen Regatasta voi erityisesti keskikesällä olla vaikea löytää minkäänlaista vapaata huonetta.

Regatta Spa Hotelli on ****-hotelli ja asiakkaat ovat keskimäärin tykänneet siitä jopa tuota enemmän. Aivan erityisesti Regatta Spa Hotellin asiakkaita ovat miellyttäneet esimerkiksi hotellin sijainti ja henkilökunta.

Hyvä ja mukava tietää: Regatta Spa Hotellin läheisyydessä, meren rannalla, sijaitsee erillinen Regatta Spa -kylpylä. Itse kylpyläpalveluiden lisäksi Regatta Spassa on tarjolla myös kauneus- ja hyvinvointipalveluita. Kylpylä ja sen palvelut eivät valitettavasti sisälly hotellihuoneiden hintoihin.

Halvempi hotelli Hangossa – Hotel Bulevard

Tämän sivun ylimpänä mainitusta Regatta Spa Hotellista voi siis olla vaikea löytää huonetta eikä se oikein yleensä ole sopiva vaihtoehto halpaa hotellia etsiville. Hotel Bulevardikaan hinnat eivät monen muun kaupungin hotellihuoneiden hintoihin verrattuna ole halpoja, mutta Hangon hintataso huomioiden ne ovat edullisia: täältä voi löytää huoneen yöksi alle 90 euron hintaan. Lisäksi Hotel Bulevardista voi olla paremmat mahdollisuudet löytää huone kuin Regatta-hotellista. Toki se ei välttämättä tämänkään hotellin tapauksesa ole helppoa.

Hotel Bulevard on ***-hotelli ja asiakasarvosteluiden perusteella asiakkaat ovat tykänneet tästä hotellista tuota ns. virallista arviota enemmän. Kokemuksien perusteella asiakkaat ovat tykänneet varsinkin Hotel Bulevardin sijainnista, henkilökunnasta ja aamiaisesta. Tämä hotellin suhteen kannattaa huonetta varatessa huomioida se, että kaikissa huoneissa ei ole omaa WC:tä (ja kylpyhuonetta).

Huoneistot ja mökit Hangossa

Hangossa ja sen lähellä sijaitsevia huoneistomajoituksia voi yrittää löytää esimerkiksi Airbnb:n, Lomarenkaan ja Bookingin sivustoilta. Valitettavasti ainakin mökkimajoitusta vaivaa Hangossa sama ongelma kuin ainakin lähes kaikkia muitakin majoituksia: sitä ei ole juurikaan tarjolla, ja ainakin jos haluaa saada majoituksen kesälle, niin on hyödyllistä olla varsin aikaisin liikkeellä.

Kiva majoitus Hangossa: Villa Maija – Kartanotunnelmaa hienoissa puitteissa

Hotel Villa Maijassa asiakkaat pääsevät viihtymään upeissa huvila- / kartanotunnelmissa. Villa Maijan kaunis historiallinen päärakennus on vuodelta 1888. Tätä majoitusta on uusittu ja uudistuksen myötä se kattaa neljä eri majoituspaikkaa. Ainakin tätä kirjoittaessa kunkin majoituspaikan hinta on alkaen 250€/yö. Majoituksista yksi on tarkoitettu lähtökohtaisesti kolmelle henkilölle ja muut neljälle henkilölle.

Yhteenvetoa asiakkaiden Villa Maija -kokemuksista: Sijainti on kiva ja sopivan keskeinen, aamiainen on hyvä, henkilökunta hyvää ja majoituspaikka kokonaisuudessaan varsin laadukas.

BONUS: Bengtskärin majakka – Upea majoituselämys Hangon lähellä

Bengtskärin majakka sijaitsee merellä noin 25 kilometrin päässä Hangosta, joten sen laskeminen Hangon majoitukseksi on tietysti vähän kyseenalaista. Bengtskärin majakassa yöpyminen voi kuitenkin olla niin upea kokemus, että on se syytä nostaa tälle listalle.

Tässä Pohjoismaiden korkeimmassa majakassa on tätä päivitettäessä 7 majoitushuonetta ja yhteensä niihin voi kerralla majoittua 25 vierasta. Valitettavasti huoneet ovat kuitenkin todella kysyttyjä ja tarjolla vain toukokuusta syyskuuhun, joten jos unelmoi majakassa yöpymisestä, niin on tämänkin majoituksen tapauksessa lähtökohtaisesti jopa todella hyödyllistä olla aikaisin liikkeellä. Varaustilanteen voi tarkistaa majakan nettisivustoa hyödyntäen. Hangosta on Bengtskäriin hyvin vene- / laivakuljetuksia.

Leirintäalue Hangossa

Hangossa sijaitsee “Camping Silversand” -niminen leirintäalue. Kyseisellä leirintäalueella on esimerkiksi mahdollista majoittua asuntovaunun tai teltan kanssa. Lisäksi leirintäalueelta myös löytyy mökkejä. Hinnastonsa perusteella Camping Silversand on verrattain halpa paikka Hangossa yöpymiseen. Silversandin verkkosivustolla kerrotaan, että sillä on omaa rantaviivaa 400 metriä ja että sieltä on Hangon keskustaan matkaa 4 kilometriä.

Asiakkaiden kokemukset Camping Silversandista näyttävät olevan melko vaihtelevia: toiset ovat tykänneet paljon ja toiset olisivat toivoneet/odottaneet enemmän.

Mitä tehdä Hangossa:

Hangossa kannattaa esimerkiksi nauttia upeista hiekkarannoista, kivoista ravintoloista ja kesätunnelmasta. Ja vaikka sieltä ei saisikaan huonetta, niin lisäksi Hankoon suuntaaville voi suositella esimerkiksi päiväreissua Bengtskärin majakalle. Lisää tietoa Hangosta ja siitä, mitä siellä kannattaa mahdollisesti tehdä löytyy esimerkiksi tästä lyhyestä tämän sivuston oppaasta. Lisäksi myös esimerkiksi Hangon kaupungin omalta verkkosivustolta voi luonnollisesti löytää hyödyllistä tietoa.

Vinkki tilanteisiin, joissa Hangosta ei löydy majoitusta: Erityisesti kesäviikonlopuille voi Hangosta olla vaikea löytää minkäänlaista majoitusta. Ja mikäli Hangosta ei löydy majoitusta, niin kannattaa mahdollisesti harkita sitä, että ottaa sen Tammisaaresta.

Tammisaari sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Hangosta, on varsin kiva merellinen paikka ja siellä on usein paljon enemmän vapaita majoituspaikkoja kuin Hangossa. Lue Tammisaaren majoituksista.

Kysymyksiä ja vastauksia Hangon majoituksista

Mitä Hangosta majoitusta etsiessä tulisi huomioida?

Ainakin se, että välillä/monesti varaussivustoilla Hangon (ja lähialueiden) majoituksina mainitaan majoituksia, jotka voivat olla vähintäänkin melko kaukana Hangosta. Iso ongelma tuo on tietysti erityisesti silloin, jos etäisyyttä ei tuoda selkeästi esille. Kannattaa siis ennen varaamista ja maksamista tarkistaa kunnolla, missä kiinnostava majoitus sijaitsee.

Miksi Hangosta on monesti niin vaikea löytää majoitusta?

Ennen kaikkea kyse on majoituskapasiteetin puutteesta. Hangosta esimerkiksi löytyy vain pari hotellia ja nekin ovat melko pieniä. Mikäli siis Hangosta haluaa hyvän hotellihuoneen vaikkapa keskikesälle, niin on monesti pakko olla liikkeellä erittäin aikaisin.

Millaisia Hangon hotellihuoneiden ja muiden majoitusten hinnat ovat?

Varsinkin sesonkiaikaan ne ovat lähialueiden majoituksiin verrattuna keskimäärin melko hintavia. Hintatietoisen matkailijan kannattaakin ehkä monesti ottaa majoitus esimerkiksi Tammisaaresta, vaikka Hangossa olisikin tarkoitus viettää aikaa.

Tämä sivun pääkuva: Debarshi Ray. Kuvaa on leikattu. Lisenssi-info.