Hangon matkailu – nähtävyydet, tekemistä, majoitus

Hanko voi varsinkin kesällä olla jopa todella mukava Suomen matkakohde. Reissua Hankoon kannattaa ehkä yrittää lähestyä jonkinlaisena viihtymismatkana, ilman isompia tavoitteita siitä, että tulisi näkemään paljon erilaisia nähtävyyksiä. Niitä nimittäin varsinkaan itse Hangon alueella ei juurikaan ole.

Nähtävyydet

Jos puhutaan kirjaimellisesti Hangossa sijaitsevista nähtävyyksistä, niin on paras niistä ehkä Hangon vesitorni. Kyseisestä paikasta pääse myös katselemaan näkymiä. Hangossa on myös todennäköisesti monen mielestä kivalta näyttäviä rakennuksia, esimerkiksi Hangon kirkko on varsin ylväs.

”Hangon” parhaat nähtävyydet löytyvät kuitenkin mereltä, Hangon ulkopuolelta.

Tuollaisista nähtävyyksistä mielenkiintoisimpina ainakin omasta mielestäni voi pitää Bengtskärin majakkaa. Kyseessä on Pohjoismaiden toiseksi korkein majakka ja sillä on ikää jo varsin pitkälti yli 100 vuotta. Hangosta järjestetään risteilyitä Bengtskäriin. Lähtökohtainen matkustusaika suuntaansa on noin 90 minuuttia.

Bengtskärin majakassa on myös seitsemän majoitushuonetta. Nuo ovat varsinkin kesäkuussa ja heinäkuussa erittäin suosittuja, joten jos aikoo majoittua, niin voi olla hyvä yrittää tehdä varaus hyvissä ajoin.

Hangon läheisyydessä sijaitsee myös Russarön majakka. Kyseinen majakka sijaitsee saaressa, joka on lähtökohtaisesti puolustusvoimien käytössä, jonka takia matkailumahdollisuudet sinne ovat usein rajattuja. Ainakin aiemmin on kuitenkin ajoittain ollut mahdollista osallistua sinne tehdyille ohjatuille retkille.

Tekemistä

Mielestäni Hangon parhaat tekemiset liittyvät tavalla tai toisella veteen. Hangossa on paljon uimarantaa ja sellaisella ajan viettäminen voi tietysti varsinkin lämpiminä kesäpäivinä olla mukavaa. Hangossa on myös esimerkiksi mahdollista sup-lautailla sekä käydä melontaretkellä. Myös kalastusmahdollisuuksia on.

Sisätiloissa sijaitsevasta vedestä tykkääville kiva kohde voi olla Regatta Spa. Allasosaston lisäksi siellä on esimerkiksi hyvinvointipalveluita sekä kuntosali. Regatta Span suhteen voi olla hyvä tiedostaa se, että se voi olla ajoittain varattu ainoastaan Regatta Spa Hotellin majoittujille. Tilanne voi olla tuo esimerkiksi juuri silloin, kun Hanko tuppaa kiinnostamaan matkailijoita eniten.

Jos vesi ei innosta, niin ehkä esimerkiksi golf tai tennis voi Hangon mahdollistamasta aktiviteettitarjonnasta olla omaan mieleen.

Hangon Rintamamuseossa käyminen puolestaan voi olla mielenkiintoinen kokemus ainakin heille, jotka ovat kiinnostuneita Suomen sotahistoriasta. Rintamamuseossa on esimerkiksi esillä jatkosodassa käytettyjä tykkejä.

Hangossa on lisäksi myös esimerkiksi ihan kivalta vaikuttavia ravintoloita.

Majoitus

Edellisessä osiossa mainittu Regatta Spa Hotel on todennäköisesti Hangon paras hotelli. Kyseisen hotellin kohdalla voi olla hyvä tietää se, että sen ylläpitäjät vaikuttaisivat ainakin kesäsesonkina rajoittavan sitä, miten huoneita on tarjolla varaussivustojen kautta. Hangosta kesälle sopivaa majoitusta etsivien voikin olla hyödyllistä siirtää katse huoneistomajoitusten suuntaan. Niitä vaikuttaisi ainakin nyt tätä kirjoittaessani olevan melko hyvin tarjolla esimerkiksi BookingComin kautta (🪙).

Sivun Bengtskär-kuva: Jaakko Kemppainen. Kuvaa on rajattu tätä sivua varten.