Helsingin paras hotelli 2021

Helsingin hotellitarjonta on tätä nykyä aidosti varsin laadukasta. Tuon laadukkuuden eräänlainen miellyttävä ongelma on kuitenkin se, että se on tehnyt sen aidosti parhaan Helsingissä sijaitsevan hotellin löytämisestä vaikeampaa.

Tässä artikkelissa esittelenkin omien kokemusteni sekä muualta poimittujen tietojen perusteella muutaman hotellin, joiden voi nähdä kilpailevan Helsingin parhaan hotellin tittelistä.

Helsingin parhaat hotellit – nopeat tiedot

Kämp - klassisen upea

Mahtavalla paikalla sijaitseva Kämp-hotelli on perustettu jo vuonna 1887. Historian ja sijainnin lisäksi tämän hotellin vahvuuksia ovat esimerkiksi klassisen upeat huoneet. Aivan erityisen hyvä valinta Kämp voi olla sviiteistä kiinnostuneille.
*****

Lapland Hotels Bulevardi

Tämä hotelli on varsin uusi tulokas Helsinkiin, mutta on jo nyt onnistunut vakuuttamaan monet tyylikkäillä huoneilla, mahtavalla palvelulla ja ainutlaatuisuudellaan. Tämä hotelli voi kiehtoa erityisesti saunomisen ystäviä: todella monissa hotellin huoneissa on sauna.
****

F6 – tunnelmallinen

Myös F6 on varsin uusi hotelli. Tämä hotelli tarjoaa asiakkaille esimerkiksi hieman erilaista tunnelmaa, mielenkiintoista arkkitehtuuria ja kokemusten perusteella erinomaisen hyvää aamupalaa.
*****

St. George – tuleva klassikko

Mikäli hotelli Kämp kiehtoo, mutta haluaisi samaa tunnelmaa hieman modernimmalla otteella, niin voi St. George olla loistava valinta. Tämä asiakkaiden rakastama hotelli sijaitsee loistavassa sijainnissa.
*****

Lilla Roberts

Tämän tyylikkään *****-hotellin etuja ovat esimerkiksi hyvät palvelut, loistavaksi arvioitu aamupala ja sijainti.
*****

Tämän sivun varauslinkit: BookingCom.

Klassisesti paras hotelli Helsingissä – Kämp

Kämp-hotelli on mielestäni yksinkertaisesti mahdotonta ohittaa millään sivulla, jolla pohditaan Helsingin parasta hotellia. Kämp tarjoaa sitä oikein kunnon vanhan maailman glamouria, mutta kuitenkin modernilla lähestymistavalla.

Kämpissä huoneet ovat laadukkaita ja kauniita, hotelli näyttää ulkoakin upealta, palvelut ovat kohdallaan ja sijainti on kerrassaan mahtava. Se ilmeinen negatiivinen puoli tuolla kaikella Kämpin upeudella toki on, että Kämpin huoneet eivät ole halvimmasta päästä, eli tässä tapauksessa laadusta joutuu aidosti maksamaan.

Käytännössä Kämpin hinnat menevät niin, että esimerkiksi alle 200€ hintaan on todella vaikea löytää hotellista huonetta yöksi. Ja monesti on niin, että edes alle 300€ ei pysty löytämään huonetta yöksi. Halvimpia huoneita Kämpissä ovat ”Deluxe”-huoneet ja sitten kalleimpia puolestaan sviitit (suites). Sviittienkin suhteen Kämpissä on tarjolla vielä useampia eri tyyppisiä vaihtoehtoja. Kaikista laadukkain näistä lienee Manneheim Suite eli Mannerheim-sviitti, jossa on tilaa jopa yli 250 neliötä ja esimerkiksi kaksi parveketta.

Kämp sijaitsee osoitteessa Pohjoisesplanadi, 29. Heti hotellin vieressä on esimerkiksi Esplanadin puisto. Ja lähellä esimerkiksi Helsingin tuomiokirkko, kauppatori, hienoja shoppailumahdollisuuksia ja Michelin-tähden ansainneita ravintoloita. Ja luonnollisesti koska Helsingin keskusta on varsin pieni, niin on oikeastaan kaikki keskustassa sijaitseva melko lähellä Kämpiä.

Kämp on *****-hotelli, kaksi alempana mainittavaa hotellia ovat ****-hotelleja. Varaa nyt huone Kämpistä.

Toinen erittäin hyvä hotelli Helsingissä - F6

Kämpin kohdalla olleet kommentit pohjautuivat kirjoittajan omiin kokemuksiin kyseisestä hotellista. Tämän seuraavan hotellin tapauksessa katsontakanta on hieman laajempi. F6 nimittäin ansaitsi paikkansa tällä Helsingin parhaiden hotellien listalla sen kautta, että se on HotelsCombined nettisivustolta löytyvän yli 2000 arvion perusteella Helsingin parhaita hotelleja.

F6 on saanut HotelsCombined-sivustolla keskimääräisen yleisarvosanan 9.3/10, ja erityisesti sen asiakkaita on viehättänyt esimerkiksi hotellin huoneet, hotellin arkkitehtuuri ja tunnelma. Yleisesti ottaen voisi sanoa, että F6 on tyyliltään modernimpi, mutta yhtä laadukas kuin Kämp.  

F6 sijaitsee sekin ihan Helsingin keskustassa, erittäin lähellä Esplanadin puistoa. Tuon ansiosta F6:n läheltä löytyy oikeastaan samat asiat kuin Kämpin läheltä.

F6-hotellin jonkinlainen erikoisuus on ehkä se, että sieltä ei löydyä sviittejä. Tuota voi tietysti laatuhotellin kohdalla pitää melko yllättävänä. Onneksi kuitenkin F6:n standard, superior ja deluxe -huoneet kaikki vaikuttavat hyviltä. F6 on hintatasoltaan hieman halvempi kuin Kämp, ja sieltä voikin parhaassa tapauksessa löytää huoneen alkaen noin 150€/yö-hinnasta, toki monesti hinnat ovat tuota korkeampia. Varaa nyt huone F6:sta.

Tämäkin saattaa olla Helsingin paras hotelli

Lapland Hotels Bulevardi on saanut HotelsCombined-sivustolla vielä hieman korkeamman keskiarvosanan kuin F6, eli 9.4/10. Sitäkin kannattaa siis harkita vahvasti, kun etsii omasta näkökulmasta Helsingin parasta hotellia. Lapland Hotels saattaa kuitenkin kiehtoa hieman enemmän ulkomaisia kuin suomalaisia matkailijoita sillä, kuten hotellin nimestä voi päätellä, keskittyy se erityisesti Lapin tunnelmaan, joskin yhdistettynä moderniin luksukseen.

Yksi tämän hotellin erityisvalteista on se, että monissa sen huoneissa on oma sauna, ja Lapland Hotels Bulevardi lieneekin Helsingin paras hotelli saunallista huonetta kaipaaville. 

Lapland Hotels Bulevardin huoneiden hinnat ovat halvmmillaan noin 150€/yö, ja F6:sta poiketen täällä on mahdollista majoittua myös sviitissä. Sviittien hinnat vaikuttavat olevan alkaen noin 500€/yö. Varaa nyt huone tästä hotellista.

Missä hotellissa on Helsingin paras hotelliaamiainen?

Asiakaskokemusten perusteella seuraavat hotellit ovat keränneet erityisen positiivisia kommentteja aamiaisestaan (hotellit on listattu aakkosjärjestyksessä):

  • Hotel F6
  • Hotel Lilla Roberts
  • Hotel St. George
  • Klaus K.
  • Lapland Hotels Bulevardi

Kaikki kyseisistä hotelleista ovat saaneet myös muuten varsin hyviä asiakasarvosteluita, ja F6, Lilla Roberts, St. George ja Lapland Hotels Bulevardi monesti jopa ylistäviä. Mainituista hotelleista Lilla Roberts ja St. George ovat viiden tähden hotelleja ja muut neljän tähden hotelleja. Tarvittaessa löydät täältä lisätietoja mainituista hotelleista ja niiden aamiaisesta. Yllä oleva aamiaiskuva on kuvituskuva.

Tutki Helsingin hotellitarjontaa:

Tällä sivulla mainitut arvosanat ovat kirjoitushetkellä poimittuja. Keskiarvot voivat tietysti elää. Voit hakea tuoreimpia hotellikohtaisia tietoja esimerkiksi yllä olevalla lomakkeella (joka ei näy, jos käytössä on AdBlocker).

Kyllä. Helsingissä sijaitsevista hotelleista viisi tähteä on esimerkiksi Kämpillä, St. Georgilla, Lilla Robertsilla ja Hotel Havenilla.

Hintavertailuiden perusteella Helsingin kalleimmat hotellit ovat:

  1. Kämp
  2. St. George
  3. Lapland Hotels Bulevardi

Se, mitä kukin pitää hienona on tietysti ainakin osittain kiinni katsojasta, mutta monen mielestä hienoja hotelleja ovat todennäköisesti ainakin Hotel F6, Kämp ja Lilla Roberts.

Sivun kuvien lähteet: Itse otettu, hotellin galleria, esittelyvideot ja BookingCom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn