Helsingin parhaat museot, joihin pääsee ilmaiseksi (2019)

Tälle sivulle on listattuna Helsingistä löytyviä hyviä museoita, joihin on mahdollista päästä ilmaiseksi. On kuitenkin hyvä huomata, että yleensä laatu menee käsi kädessä sen kanssa, miten usein tiettyyn museoon on mahdollista päästä ilmaiseksi.

Ateneum – ajoittain ilmaispäiviä

Ateneum on ehdottomasti oma suosikkini Helsingin museoista. Erityisen vahvasti Ateneumia voi suositella klassisesta maalaustaiteesta tykkääville henkilöille. Ateneumin oikeastaan ainoa huono puoli on se, että sen sisäänpääsymaksut ovat normaalisti melko korkeita (normaali pääsymaksu on aikuisilta 17€) ja lisäksi Ateneum ei kovin usein tarjoa mahdollisuutta päästä sinne ilmaiseksi. Ateneumissakin on kuitenkin aina välillä ilmaispäiviä, ja tätä kirjoittaessa seuraava ilmaispäivä on 31.12.2019. Tuolloin uudenvuodenaattona Ateneumiin pääsee ilmaiseksi kello 10-17.

Alle 18-vuotiaat pääsevät Ateneumiin aina ilmaiseksi.

Kiasma – Joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina ilmainen sisäänpääsy

Kiasmasta löytyy käytännössä aina ajatuksia herättävää taidetta. Joskin on varmasti niin, että monesti Kiasmassa esillä olevan taiteen tyylin miellyttävyys riippuu varmasti paljon katsojasta. Sen lisäksi, että myös Kiasmaan pääsevät alle 18-vuotiaat ”aina” ilmaiseksi, niin pääsevät sinne kaikki ilmaiseksi kuukauden ensimmäisinä perjantaina. Vuonna 2019 kuukauden ensimmäiset perjantait osuvat seuraaville päivämäärille: 4.1., 1.2., 1.3., 5.4., 3.5., 7.6., 5.7., 2.8., 6.9., 4.10., 1.11., ja 6.12.

Koska tuo joulukuun ensimmäinen perjantai on tänä vuonna itsenäisyyspäivä, jolloin Kiasma on suljettuna, niin toivon mukaan museo järjestää sille kuukaudelle jonkun vaihtoehtoisen ilmaispäivän, mutta ainakaan nyt siitä ei näyttänyt olevan mainintaa museon nettisivuilla. Kiasma on perjantaisin auki kello 10 – 20.30.

Kansallismuseo – joka perjantaina kello 16 – 18 ilmainen sisäänpääsy

Kansallismuseota voi suositella erityisen vahvasti Suomen historiasta kiinnostuneille henkilöille, joskin sieltä löytyy usein myös muista aiheista kiinnostuneille mielenkiintoista nähtävää. Myös Kansallismuseoon pääsevät alle 18-vuotiaat aina ilmaiseksi.

HAM (Helsinki Art Museum) – Joka kuukauden viimeinen perjantai ilmainen sisäänpääsy

Tennispalatsin yläkerrasta löytyvä HAM voi miellyttää erityisesti niitä, joita perinteiset museot eivät juurikaan innosta. Helsinki Art Museumissa on ollut esillä esimerkki graffiti-näyttely. Osa Helsinki Art Museumista on aina ilmainen ja lisäksi vuonna 2019 koko museoon pääsee ilmaiseksi joka kuukauden viimeisenä perjantaina. Kuten kaikkien muidenkin tällä sivulla mainittujen museoiden tapauksessa, niin myös HAM tarjoaa alle 18-vuotiaille aina ilmaisen sisäänpääsyn. HAM on perjantaisin auki kello 11 – 19.

Museoita on tarkoitus listata tälle sivulle lisää tulevaisuudessa. Tämän hetkinen lyhyehkö lista johtuu siitä, että en viitsi listata tänne kuin museoita, joista itselläni (kirjoittaja) on melko tuoreita kokemuksia, ja joita siis koen voivani oikeasti suositella.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *