Hotelli Helka kokemuksia – Hotel Helka arvostelu

Hotel Helka tai suomalaisittain ilmaistuna Hotelli Helka on Helsingissä sijaitseva hotelli. Monista muista hotelleista poiketen kyseessä ei ole minkään ison brändin ketjuhotelli, ja tämä näyttäytyy monen mielestä varsin miellyttävällä tavalla monissa eri hotellin aspekteissa. Tässä artikkelissa käsittelen omia kokemuksiani Hotelli Helkasta siltä osin kuin olen siellä viettänyt usean yön Helsingissä matkaillessa.

Arvostelupisteet näkökulmasta: hinta-laatusuhde

Asia:Arvostelu:
Sijainti4.5/5
Huoneet4/5
Julkiset tilat (sisältäen saunan)4.5/5
Asiakaspalvelu4.5/5
Pisteiden keskiarvo: 4.375/5. Suosittelen. Varaa nyt esimerkiksi BookingComin kautta tai vaikkapa HotelsComin kautta. Kenelle Helka ei välttämättä ole erityisen hyvä vaihtoehto? Jos etsit hienoa saunallista hotellihuonetta tai sviittiä Helsingistä, niin saattaa parempi vaihtoehto löytyä tältä sivulta.

Sijainti:

Hotelli Helkan sijainti on lähes ideaali Helsinkiin matkailevan suhteen. Hotelli sijaitsee noin 5 minuutin kävelymatkan päässä rautatieasemalta, Kiasmasta ja esimerkiksi Suomen kansallismuseosta. Ja toisaalta esimerkiksi rautatieaseman lähellä sijaitsevaan Ateneumiin kävelee hieman reilussa 5 minuutissa ja Stockmannillekaan kävelyajan ei pitäisi olla yli 10 minuuttia. Ehkäpä kaikista läheisin nähtävyys Hotelli Helkan näkökulmasta on kuitenkin Tennispalatsin yläkerrassa sijaitseva Helsinki Art Museum (HAM), joka käytännössä sijaitsee Helkaa vastapäätä ja jonne kävelee noin 2 minuutissa. Myös Temppeliaukion kirkko on lähes heti Hotelli Helkan läheisyydessä.

Nähtävyyksien lisäksi Hotelli Helkan läheisyydestä löytyy myös esimerkiksi runsaasti kauppoja ja ravintoloita.

Vaikka Hotelli Helkan sijainti onkin lähellä monia Helsingin keskeisiä nähtävyyksiä ja kiinnekohtia, niin on sijainti kuitenkin myös hyvällä tavalla hieman sivussa, eli hotellin läheisyydestä löytyy esimerkiksi runsaasti asuintaloja eikä vain esimerkiksi kauppoja ja baareja.

Huoneet:

Hotelli Helkassa on melko kattavasti eri tyyppisiä ja kokoisia huoneita. Helkan halvimmat huoneet ovat tosin ehkä jopa huomattavan pieniä. Tästä pienuudesta huolimatta ainakin oma kokemukseni on se, että huoneet ovat varsin viihtyisiä ja niistä löytyy käytännössä kaikki mitä tarvitsee. Oman kokemukseni mukaan Hotelli Helkan huoneet ovat myös olleet aina siistejä. Vaikka huoneet ovatkin siis olleet varsin viihtyisiä ja omalla tavallaan myös tyylikkäitä, niin on ehkä hyvä tiedostaa se, että ne eivät ole kokemukseni perusteella olleet varsinaisesti luksushuoneita.

Asiakaspalvelu:

Asiakaspalvelu on yksi asia missä Hotelli Helka on kokemukseni perusteella selkeästi erottunut positiivisesti monista muista hotelleista. Asiakaspalvelu on ollut toimivaa, nopeaa ja ystävällistä, mutta kuitenkin sopivan mutkatonta.

Hotelli Helka sauna ja muut tilat:

Hotelli Helkasta löytyy asiakkaille tarkoitetut saunat. Kokemukseni perusteella sauna on varsin laadukas. Lisäksi sauna ja saunatilat ovat aina olleet siistit, kuten myös muut yleiset tilat hotellissa.

Hotelli Helkan huoneiden hinnat:

Hotelli Helkan hinnat vaikuttavat vaihtelevan todella voimakkaasti ajankohdan sekä (luonnollisesti) huonetyypin mukaan. Halvimmillaan Helkasta voi löytää majoituksen yhdeksi yöksi jopa noin 100€ hintaan, mitä voi pitää Helsingin keskustassa sijaitsevalle hyvälle hotellille erittäin edullisena hintana. Toisaalta on ajankohtia, jolloin vaikuttaa olevan niin, että Helkaan ei löydy yhdeksi yöksi alle 200€ hintaista majoitusta, jolloin todennäköisesti lähistöltä löytyy suunnilleen yhtä hyvä majoitus edullisemmalla hinnalla. Etsi Helkan hintoja (BookingCom) tai jos HotelsCom innostaa enemmän niin vaikkapa tästä.

Yhteenveto – Hotelli Helkan hinta-laatusuhde:

Kokemuksieni perusteella Hotelli Helka voi monesti olla hinta-laatusuhteeltaan jopa Helsingin paras hotelli. Vahvuuksia Helkalla ovat erityisesti kiva sijainti, miellyttävä miljöö ja monesti halvat hinnat. Toisaalta, koska hinnoissa on kyseisen hotellin tapauksessa todella paljon vaihtelua, niin ei voi sanoa, että hinta-laatusuhde olisi aina ihan täydellisesti kohdallaan.

Yleisesti ottaen voi sanoa, että Hotelli Helka kannattaa pitää mielessä hyvänä vaihtoehtona silloin, jos on suunnitelmissa matka Helsinkiin, eikä ajatella, että sen monesti edulliset hinnat olisivat merkki siitä, että se olisi jotenkin huonompi hotelli kuin isojen ketjujen paikat. Toki toisaalta on myös hyvä tiedostaa se, että Helka ei ole varsinaisesti ainakaan perinteisellä tavalla ajateltuna ns. luksushotelli, eli jos sen tyyppinen on haussa eikä hinta ole kovin tärkeä kriteeri, niin löytyy Helsingistä hyvin todennäköisesti myös sopivampia majoitusvaihtoehtoja. Varaa nyt huone Helkasta (BookingCom) tai jos esimerkiksi HotelsCom on enemmän makuusi, niin esimerkiksi tästä.