Paras hotellihaku

Huom: hakulomake ei todennäköisesti näy mainostenesto-ohjelmaa käytettäessä.

Lyhyesti yllä olevasta hakuvimpaimesta:

Voit hakea yllä olevalla vimpaimella hotelleja (ja muita majoituksia kuten monien leirintäalueiden mökkejä) esimerkiksi maan, kaupungin, kaupunginosan ja jopa yksittäisen hotellin nimen perusteella. Se, miten hyviä säästöjä hakua käyttämällä voi saada riippuu paljon hotellista. Joissakin tapauksissa hotellin pyörittäjillä ja varaussivustojen ylläpitäjillä voi olla sopimuksia, jotka pyrkivät pitämään kyseisen hotellin huoneiden hinnat samana jokaisella varaussivustolla, kun taas toisissa tapauksissa isotkin vaihtelut ovat mahdollisia.

Taustatietoa

Hotellihuoneiden hinnoissa voi olla vaihtelua sen perusteella, miltä sivustolta huoneen varaa. Tuosta syystä hotellia etsiessä voikin olla hyvä idea käyttää sen tyyppistä hotellihakua, joka pyrkii ensin keräämään hinnat ja hotellivaihtoehdot (nopeasti) monilta eri sivustoilta, ja joka sitten näyttää löydetyt vaihtoehdot hintoineen haun suorittaneelle henkilölle. Yllä tämän tyyppisistä hakutyökaluista se, joka on kokemusteni perusteella paras vuodelle 2023. On olemassa myös muita hotellihakukoneita, jotka toimivat samalla periaatteella kuin tämä, mutta ne ovat mielestäni tätä sekavampia, eivät yhtä kattavia tai eivät yhtä helppokäyttöisiä.

Haluatko löytää myös hyvät ja / tai halvat lennot? Kokeile myös suosittelemaamme lentohakua.

Hotellihakukoneet 2023 (fiksuja vaihtoehtoja):

  • Googlen
  • Momondon
  • Trivago
  • Kayakin
  • Ebookersin
  • Skyscannerin

Mikäli nimi on omistusmuodossa, niin viittaa se siihen, että hotellihakukone on vain yksi kyseisen palvelun tarjoamista tuotteista.

Hyvä tietää

Netin kautta hotellihuoneita listaavat/välittävät palvelut ovat erittäin vahvasti keskittyneitä parin ison firman omistukseen, ja esimerkiksi Booking Holdings omistaakin pienen kasan eri tunnettuja brändejä. Eli vaikka netissä onkin paljon eri hotellihakukoneita, niin monessa tapauksessa ne ovat vain uudelleen paketoituja versioita samasta palvelusta. Lisäksi netistä löytyy myös niin sanottuja White Label -hotellihakukoneita.

Kyseisissä ratkaisuissa on käytännössä kyse siitä, että joku palvelu, kuten HotelsCombined, on antanut teknologiansa käyttöön matkailu- tai vertailusivustolle, ja kyseisellä sivustolla vieraileva henkilö voi sitten etsiä (vaikka) HotelsCombinedin listaamia hotelleja ilman, että hänen tarvitsee käydä sillä sivustolla, jolta teknologia on niin sanotusti lainassa. Noiden White Label -ratkaisujen mahdollinen ongelma on se, että niiden kautta löydetyt hinnat voivat olla korkeampia kuin hinnat, jotka löytäisi itse palvelun sivustolta. Tuosta syystä esimerkiksi Matkailu.fi-sivustolla ei käytetä aktiivisesti White Label -ratkaisua, vaikka semmoinen asennettuna onkin.

Vinkki: Tarkista myös hotellin omat kotisivut

Hotellit voivat joutua maksamaan varauspalveluille jopa 15–30% siitä hinnasta, jonka asiakas varatussa hotellihuoneessa yöpymisestä maksaa. Tuota taustaa vasten on ymmärrettävää, että monet hotellit ovat tulleet siihen tulokseen, että niiden kannattaa yrittää kannustaa ihmisiä varaamaan hotellihuone suoraan heidän omilta kotisivuiltaan. Mikäli siis jo tiedät, mihin hotelliin haluat mahdollisesti majoittua, niin kannattaa tarkistaa olisiko huone mahdollista saada kaikista halvimmalla heidän omilta kotisivuiltaan. HUOM: Tällä sivulla esitellyssä hotellihakukoneessa on mukana myös hotellien omia kotisivuja, ja havaintojen perusteella juuri niiltä löytyy monesti selkeästi halvin hinta.