Hotellihaku - löydä hyvät hotellitarjoukset helposti

Hotellien hinnoissa voi olla vaihtelua sen perusteella, miltä sivustolta hotellia lähtee varaamaan. Tästä syystä hotellia etsiessä voikin olla hyvä idea käyttää sen tyyppistä hotellihakua, joka pyrkii ensin keräämään hinnat ja hotellivaihtoehdot (nopeasti) monilta eri sivustoilta, ja joka sitten näyttää löydetyt vaihtoehdot hintoineen haun suorittaneelle henkilölle. Alla tämän tyyppinen suositeltu hakuvimpain.

Miten tämä hotellihaku toimii:

Tämän hotellihaun erityispiirre on siis se, että se pyrkii etsimään parhaita tarjouksia usealta eri varaussivustolta. Noin muuten haku on melko normaali: voit hakea hotelleita esimerkiksi kaupungin (vaikkapa Pariisi) tai alueen perusteella (vaikkapa Manhattan) sekä myös hotellin nimen perusteella. Kun aloitat kirjoittamaan etsimääsi asiaa, niin pitäisi lomakkeen automaattisesti ehdottaa mahdollisia hakukohteita.

Hotellihaun edut:

Sen lisäksi, että erityisesti tämmöinen yllä esitelty kokoava hotellihaku voi olla hyvä keino löytää parhaat hotellitarjoukset, niin on hotellihaun käyttämiselle myös yleisemmin ottaen muita etuja. Tärkein näistä on ehkäpä helppous: Varsinkin uuteen kaupunkiin matkustaessa ei välttämättä ole mitään hajua siitä, mitä hotelleja siellä sijaitsee, jolloin hakukoneella voi saada helposti ja nopeasti hyvän kuvan paikkakunnan tarjonnasta.

Lisäksi etuna tämän tyyppisessä palvelussa on monesti se, että sen avulla voi saada tietoa muiden matkailijoiden kokemuksista: Hotelleilla itsellään on monesti tavoitteena antaa tarjonnastaan mahdollisimman ruusuinen kuva, vaikka tämä ei vastaisikaan todellisuutta, ja sitten jos tuon pelkän hotellin itse kertoman tiedon perusteella varaa hotellin vaikkapa kauan odotetulle lomamatkalle, niin voi pettymys olla suuri, jos hotelli ei huoneiden laadulta vastaa sitä, minkä kuvan oli saanut. Pahimmassa tapauksessa tuon tyyppinen pettymys voi jopa johtaa siihen, että loma on melko isolta osin mennyt pilalle jo ennen kuin se edes kerkesi kunnolla alkamaan. Muiden asiakkaiden kokemukset ja antamat arviot ovat monesti avainasemassa tämän tyyppisten pettymysten välttämisessä.

Vinkki 1: Älä tuijota liikaa hotellin saamia virallisia tähtiä

Kuten moni varmasti tietää, niin hotelleille on tapana antaa ns. virallisia tähtiä 1 – 5 kappaletta. Ja nämä tähdet voivatkin olla ihan hyvä tapa saada jonkinlainen alustava yleiskäsitys siitä, miten hyvä tietty hotelli voi olla. Toisaalta on kuitenkin niin, että varsinkaan nykypäivänä nämä tähtiluokitukset eivät monesti oikein tunnu kuvastavan sitä, mitkä asiat ovat hotellissa oikeasti tärkeitä. Ja osittain kriteerit tähtiluokituksille tuntuvat jopa vähän hassuilta. Tähtiluokituksia ei siis kannatakaan käyttää viimeisenä päätösvälineenä sille, minkä hotellin valitsee – monesti on niin, että hinta-laatusuhteelta parhaan hotellin löytää niin, että etsii hotellin, jolla ei ole valtavasti ns. virallisia tähtiä, mutta jolle kuitenkin monet (uskottavat!) henkilöt ovat viime aikoina antaneet todella hyviä arvioita.

Vinkki 2: Tarkista huolella hotellin sijainti

Ehkäpä yksi isoimpia sudenkuoppia hotellia varatessa on se, että luulee löytäneensä oikein hyvän hotellitarjouksen haluamastaan kaupungista, mutta sitten käykin ilmi, että hotelli sijaitsee huomattavan kaukana siitä paikasta, missä oikeasti haluaisi viettää lomalla aikaa. Tätä ongelmaa esiintyy erityisesti Rooman ja Lontoon tyyppisten isojen ja laajojen kaupunkien tapauksessa. Ongelmaa voi lähestyä esimerkiksi sitä kautta, että jos vaikkapa haluaa viettää pitkän viikonlopun jossakin kivassa eurooppalaisessa kaupungissa, mutta valitsee hotellin, josta keskustaan ja takaisin matkustamiseen menee suuntaansa 45 minuuttia ja se aiheuttaa 20 euroa kustannuksia, niin on alkuperäisellä hotellivalinnalla saavutetut säästöt ja merkittävä osa lomasta nauttimiseen suunnitellusta ajasta äkkiä menetetty.

Kaupunkivero / turistivero / hotellivero

Matkailun suosion kasvettua valtavasti ja monien kaupunkien sekä jopa maiden kohdatessa suuret turistivirrat, ovat ne ottaneet käyttöön erityisiä veroja, joita peritään kaupungissa / maassa yöpyviltä turisteilta. Käytännössä nämä verot veloitetaan yleensä siinä vaiheessa, kun henkilö uloskirjautuu majapaikasta. Euroopassa näitä veroja on käytössä esimerkiksi Amsterdamissa, Kroatiassa, Pariisissa ja Roomassa. Koska nämä verot maksetaan yleensä vasta uloskirjautumisen yhteydessä, niin eivät ne myöskään yleensä näy listatuissa hotellihinnoissa. Kannattaakin siis tarvittaessa selvittää huolelle se, minkä verran lisämaksettavaa näistä ns. turistiveroista kertyy niin sanotun normaalin hinnan päälle – summissa on jonkun verran vaihtelua eri alueiden välillä ja esimerkiksi se voi vaihdelle, minkä ikäisistä yöpyvistä lapsista turistiveroa peritään.

Mitä muita paikkoja etsiä halpoja hotelleja on olemassa?

Yllä listattu vimpain ei luonnollisesti ole ainoa tapa etsiä halpoja hotelleja netistä. Mikäli tuo sivun yläosan metahaku ei innosta, niin kannattaa mahdollisesti kokeilla esimerkiksi Expediaa (lue kokemuksia) tai Travellinkiä (kokemuksia), joka hyödyntää Booking-järjestelmää.

Haluatko löytää myös hyvät ja / tai halvat lennot? Kokeile myös suosittelemaamme lentohakua.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn