Saunalliset hotellihuoneet, Helsinki

Helsingistä löytyy nykyään ihan kiva määrä hotelleja, joissa on saunallinen huone tai useampia. Alla noista suositeltuna kuusi fiksulta vaikuttavaa. Suositeltuna on hotelleja myös heille, jotka haluavat saunallisen sviitin.

Lapland Hotels Bulevardi – Saunaa kaipaavien ykkösvalinta

Hotellin kertoman mukaan yli joka toisesta Lapland Hotels Bulevardin huoneesta löytyy sauna. Niin sanotusti tavallisten saunallisten hotellihuoneiden lisäksi tässä hotellissa on myös saunallisia sviittejä. Eli tämä hotelli on saunomisen näkökulmasta oikein passeli valinta. Katso kuvia ja varaa huone (Booking.com). 

Saunomiseen liittyvien vahvuuksien päälle Lapland Hotels Bulevardi on myös muuten varsin loistava hotelli, ja asiakasarvosteluiden perusteella se on itse asiassa yksi Helsingin parhaista hotelleista. Vuonna 2019 avattu Lapland Hotels Bulevardi onkin saanut loistavia arvioita esimerkiksi hotellin kunnosta ja huoneiden mukavuudesta. 

Nimensä mukaisesti tämä hotelli sijaitsee Bulevardinkadulla, eli Helsingin keskustassa. Lapland Hotels Bulevardista voi löytää saunallisen huoneen alkaen noin 200€/yö-hintaan. Saunallisten sviittien hinnat ovat luonnollisesti tuota korkeampia. Varaa nyt huone Booking.com kautta.

Hotel Helka – Kiva hotelli, josta löytyy saunallinen juniorisviitti

Helsingin keskustassa sijaitseva Hotel Helka tarjoaa kokemusteni perusteella oikein hyvää hinta-laatusuhdetta. Tästä hotellista myös löytyy melko fiksusti hinnoiteltu juniorisviitti, jossa näyttäisi olevan ihan mukava sauna. Käytännössä tuo “fiksusti hinnoiteltu” tarkoittaa tätä kirjoittaessa tavallisesti hieman yli 200€/yö-hintaa. Katso kuvia ja varaa huone (BookingCom).

Scandic Grand Marina – Melko edullisia saunallisia huoneita

Scandic Grand Marina on Katajanokalla sijaitseva varsin kivalta vaikuttava ****-hotelli. Ja mikä tämän sivun kannalta tärkeintä, niin tästä hotellista löytyy saunallisia huoneita. Kyseisten huoneiden nimi on varsin kuvaavasti “Superior Sauna”. Lisäksi sauna pitäisi löytyä myös tämän hotellin Presidential-tason sviitistä. Grand Marinan saunallisten huoneiden hinnat vaikuttavat alkavan noin 180€/yö-tasosta, eli niitä voi Helsingin saunalliseksi hotellihuoneeksi pitää melko edullisina.

Scandic Simonkenttä – Myös täältä löytyy saunallisia huoneita

Verkkosivustonsa perusteella Scandic Simonkentästä löytyy saunat Superior Plus -huoneista sekä sviiteistä. Scandic Simonkenttä sijaitsee kätevällä paikalla Kampissa, ja sijaintinsa ansiosta tämä hotelli voikin olla erityisen hyvä valinta esimerkiksi silloin, jos saapuu junalla Helsinkiin ja haluaa pitkän matkan jälkeen rentoutua kunnolla. Virallisilla tähdillä mitaten ****-hotelli, ja hotelli on myös saanut varsin hyviä asiakasarvosteluita. 

Kämp – Luksusta ja saunaa rakastaville

Myös ehkäpä Suomen legendaarisin hotelli, eli Kämp voi soveltua saunaa hotellihuoneelta kaipaaville. Täältä nimittäin löytyy ainakin kaksi huonetta, joissa pitäisi olla sauna. Tai tarkasti ottaen kyseessä on kaksi sviittiä. Kämpin verkkosivuston perusteella nimittäin sekä yhdestä Executive-tason sviitistä että Mannerheim-sviitistä pitäisi löytyä sauna.

On tosiaan hyvä huomata, että hotellin nettisivujen perusteella saunaa ei löydy kaikista Executive-sviiteistä vaan ainoastaan yhdestä, ja sekin on hyvä huomata, että noiden kyseisten sviittien lisäksi hotellissa on myös Executive-huoneita, jotka ovat selkeästi pienempiä kuin sviitit. Eli varausta tehdessä kannattaa olla tarkkana, jos haluaa nimenomaan saunallisen Executive-sviitin.

Kämpin Executive-sviittien tavalliset hinnat ovat tätä kirjoittaessa noin 1 500€–2 000€/yö ja Mannerheim-sviitin tyypillinen hinta noin 4 300€–4 400€/yö. Katso uusimmat hinnat ja varaa huone (BookingCom). 

Hotel Katajanokka – Tarjolla fiksun hintainen saunallinen junior-sviitti

Hotelli Katajanokka on jopa loistavia arvosteluita saanut neljän tähden hotelli. Varsinkin tuota taustaa vasten voi täältä löytyvän saunallisen junior-sviitin hintaa pitää jopa melko edullisena: se on tätä kirjoittaessa saatavilla yöksi alle 250 euron hintaan. Kuvan perusteella kyseisen huoneen sauna on melko pieni, mutta kuitenkin ehkä ainakin joihinkin tilanteisiin riittävä. Katso kuva ja tee varaus. (BookingCom).

Tämän sivun pääkuva on kuvituskuva. Toinen kuva on hotellin verkkosivuilta & muokattu. Helkan, Scandic Simonkentän ja Kämpin kuvat ovat kirjoittajan ottamia.