Monet suomalaiset huippuhotellit avaavat lähiaikoina ovensa uudelleen

Koronakriisi on koetellut harvaa alaa kovemmin kuin majoitusalaa. Ja yksi majoitusalan segmentti, joka on ollut erityisen suurissa vaikeuksissa on huippuhotellit.

Huippuhotellit nojaavat pitkälti työ- tai vapaa-ajanmatkailijoihin, jonka johdosta matkailun lähes totaalinen pysähtyminen on luonnollisesti hyvin pitkälti keskeyttänyt niiden tulovirran. Vastauksena tuohon esimerkiksi monet suomalaiset huippuhotellit sulkivat keväällä ovensa.

Nyt kesäkuun 2020 lopulla monet laadukkaat suomalaiset hotellit ovat kuitenkin taas avaamassa oviaan. Oletettavasti isolta osin sen ansiosta, että kotimaan matkailu on tällä hetkellä varsin hyvässä huudossa.

Viikolla 26 hyvistä suomalaisista hotelleista ovensa asiakkaille uudelleen avaavat esimerkiksi tällä sivustolla Oulun parhaaksi hotelliksi arvioitu Lapland Hotels Oulu ja Kuopiossa sijaitseva Scandic Atlas.

Ikävä kyllä matkailijan näkökulmasta on myös edelleen niitä hotelleja, jotka eivät tällä hetkellä päästä tiloihinsa asiakkaita. Näihin lukeutuu esimerkiksi ehkäpä Turun paras hotelli, Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone. Kyseisenkin hotellin pitäisi kuitenkin avautua heinäkuun lopulla.

Majoitusalankin kannalta pitää toivoa, että koronakriisin selättämisessä ei tule takapakkia. Toinen aalto ja siitä mahdollisesti seuraavat yhteiskunnan ja matkailualan alasajo voisivat olla varsin kohtalokkaita monille kyseisen alan toimijoille.