Hotellit Kamppi, Helsinki

Kamppi on alue Helsingin keskustassa. Tämän lisäksi se on myös kyseisellä alueella sijaitsevan kauppakeskuksen nimi. Tähän artikkeliin on poimittu suositeltuja hotelleja, jotka sijaitsevat Kampin alueella sekä lähellä kyseistä kauppakeskusta.

Syitä valita hotelli Kampista ovat esimerkiksi se, että sieltä on lyhyt matka esimerkiksi rautatieasemalle, metroasemalle (löytyy Kampin kauppakeskuksen alapuolelta), moniin shoppailukohteisiin ja esimerkiksi lukuisten Helsingin museoiden luokse. Lisäksi Kampin alueelta ja sen läheisyydestä löytyy myös esimerkiksi paljon ravintoloita, baareja ja yökerhoja.

Hotelli Kampista – vaihtoehto 1 – Scandic Simonkenttä

Mikäli haluaa hotellin mahdollisimman läheltä Kampin kauppakeskusta, niin kannattaa valita Scandic Simonkenttä. Kyseinen hotelli on nimittäin heti kauppakeskuksen vieressä ja yhdyskäytävää pitkin on ainakin aiemmin ollut mahdollista mennä suoraan Kampin kauppakeskuksesta Scandic Simonkenttään. Scandic Simonkenttä on tähdillä mitaten ****-hotelli ja sen huoneiden sisustus vaikuttaa olevan melko modernin pelkistetty.

Koska Scandic Simonkenttä on varsin laadukas hotelli ja sijaitsee keskeisellä paikalla, niin on ymmärrettävää, että se ei ole varsinaisesti kovin halpa hotelli. On esimerkiksi aikoja, jolloin yhdestä yöstä hotellissa pitää maksaa noin 200€ tai jopa yli. Toisaalta, ajankohdasta riippuen, voi myös olla esimerkiksi mahdollista löytää hotellista huone vähän reilun 100€ hintaan (tämä on Helsingissä keskustassa sijaitsevalle ****-hotellille jopa todella edullinen hinta).

Scandic Simonkenttä sijaitsee osoitteessa Simonkatu 9, 00100, Helsinki. Tarkista Scandic Simonkentän hinnat (HotelsCombined, kuten myös alemmat linkit).

Toinen mahdollinen hotelli Kampista – Radisson Blu Royal

Helsingin keskusta löytää kaksi hotellia, joiden nimi alkaa ”Radisson Blu”. Matkailijan onneksi nämä hotellit sijaitsevat melko lähellä toisiaan, mutta jos majoittuminen nimenomaan Kampin ”Radisson Blu” -hotellissa kiinnostaa, niin kannattaa valita hotelliksi ”Radisson Blu Royal”. Kyseinen hotelli nimittäin sijaitsee vain noin 2 minuutin kävelymatkan päässä Kampin kauppakeskuksesta. Rautatieasemalta tullessa löydät hotellin ikään kuin vähän matkaa kauppakeskuksen takaa.

Radisson Blu Royal on kokemuksen perusteella varsin miellyttävä hotelli. Itse tykkäsin esimerkiksi hotellin hyvästä palvelusta, mukavasta huoneesta ja hotellin saunasta. Scandic Simonkentän tapaan myös Radisson Blu Royal on niin sanottu ****-hotelli. Radisson Blu Royalista on hintavertailujen perusteella usein mahdollista löytää huone noin 130 – 150€ hintaan per yö, mutta joissakin tapauksissa voi joutua maksamaan jopa yli 200€ yhdestä yöstä kyseisessä hotellissa.

Radisson Blu Royal -hotellin osoite on Runeberginkatu 2, 00100, Helsinki. Etsi Radisson Blun hintoja.

Halpa ja hyvä hotelli Kampissa – Hotelli Helka

Hotelli Helka on aavistuksen syrjemmässä Kampin keskustasta kuin ylempänä mainitut kaksi hotellia, mutta kuitenkin edelleen erittäin lähellä esimerkiksi Kampin kauppakeskusta (ehkä noin 5 minuutin kävely). Hotelli Helka on tunnelmaltaan hieman erilainen kuin monet isojen ketjujen hotellit ja oman kokemukseni perusteella tietyllä tavalla persoonallisempi – ei kuitenkaan sillä huonolla tavalla.

Itse olen tässä hotellissa tykännyt esimerkiksi huoneista, palvelusta ja mukavista saunatiloista. Yksi mahdollinen heikkous tällä hotellilla on se, että sen pienimmät huoneet ovat aidosti melko pieniä. Eli jos on tarkoitus viettää hotellihuoneessa enemmänkin aikaa, niin Helka ei välttämättä ole se Kampin paras hotelli.

Ylempänä mainituiden hotellien tapaan, Helkakin on tähdillä mitaten ****-hotelli. Se ero tällä hotellilla kuitenkin on noihin ylempiin verrattuna, että tämän hotellin huoneiden hinnat vaikuttavat heiluvan vielä huomattavasti enemmän kuin niiden: välillä täältä on mahdollista saada huone alle 100 euron hintaan ja toisaalta voi olla, että joskus halutulle päivälle ei etsintähetkellä ole tarjolla huonetta alle 300€ hintaan. Vaikka Hotel Helkan hinnat heiluvatkin aika paljon, niin on se hintavertailun perusteella yleensä Kampin halvin hotelli.

Hotelli Helkan osoite on Pohjoinen Rautatiekatu 23, 00100, Helsinki. Katso Helkan hintoja.

Klassikko  – Original Sokos Hotel Presidentti

Jos haluaa valita Kampin alueelta jopa hieman legendaarisen maineen omaavan hotellin, niin voi Original Sokos Hotel Presidentti olla oiva vaihtoehto. Tämä vuonna 1980 perustettu hotelli on heti Kampin kauppakeskuksen vieressä.

Ison maineen omaavalla hotellilla voi olla joskus se huono puoli, ettei hotellin omistava taho uskalla uudistaa hotellia, vaikka sille voisikin olla tarvetta. Presidentin huoneita on kuitenkin uudistettu hiljattain ja kommenttien perusteella asiakkaat vaikuttavat tykkäävän uudistetuista huoneista. Huoneiden hinnat hotelli Presidentissä alkavat noin 150€-tasosta. Tutki Presidentin huoneiden hintoja.

Original Sokos Hotel Presidentin osoite on Eteläinen Rautatiekatu 4, 00100, Helsinki.

Kysymyksiä ja vastauksia Kampin hotelleista

Kirjoittajan henkilökohtaisten kokemusten sekä muiden antamien arvosanojen perusteella paras Kampissa sijaitseva hotelli on Hotel Helka. Noin ainakin, jos verrattain edullinen hinta otetaan yhdeksi arviointikriteeriksi.

Tätä kirjoittaessa halvin Kampin alueelta löytynyt fiksu hotellihuone maksoi noin 70€/yö.

Todennäköisesti noin halpoja hintoja ei ole tarjolla enää sitten, kun matkailu taas jossain vaiheessa tulevaisuudessa palaa yhtä suosituksi kuin se ennen korona-aikaa oli.

Kyllä. Rautatieasemalta on näillä suositelluille hotelleille alle 10 minuutin kävelymatka, ja ne kaikki sijaitsevat helposti huomattavissa paikoissa.

Yllä ei sopivaa hotellia? Etsi lisää vaihtoehtoja:

Yllä oleva hakulomake ei välttämättä näy AdBlockeria käytettäessä. Tämän sivun pääkuva: Kostiolavi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn