Majoitus Kuopio – Parhaat hotellit ja edullisemmat vaihtoehdot

Kuopio on varsin kiva kaupunki, ja siellä on myös ihan hyvää majoitustarjontaa, koskien esimerkiksi niin hotelleja, mökkejä kuin huoneistoja. Tällä sivulla esitelläänkin Kuopion parhaita ja edullisia majoitusvaihtoehtoja.

Kuopion parhaat hotellit – TOP 3

  1. Lapland Hotels Kuopio – Tämän hotelliketjun hotellit tuntuvat nousevan nopeasti kaupungin parhaiden joukkoon, minne sellainen sitten ilmestyykään. Ja Kuopio ei ole tähän poikkeus. Kuopion Lapland Hotels on neljän tähden hotelli, josta asiakkaat ovat tykänneet jopa tuota tasoa enemmän. Aivan erityisesti asiakkaat ovat tykänneet tämän hotellin henkilökunnasta. Myös sijainti on kuulunut asiakkaita paljon miellyttäviin asioihin. Tuota ei voi pitää yllättävänä, sillä esimerkiksi junalla Kuopioon saapuvien pitäisi löytää tämä hotelli nopeasti ja helposti. Varaa nyt huone. (BookingCom, kuten kaksi alempaa)
  2. Scandic Atlas Kuopio – Olen itse viettänyt tässä hotellissa hieman aikaa ja aivan erityisen loistavaa Scandic Atlaksen suhteen on sen sijainti. Tämä hotelli sijaitsee heti Kuopion torin vieressä. Muuten Scandic Atlas on varsin mukava neljän tähden hotelli. Varaa nyt huone.
  3. Original Sokos Hotel Puijonsarvi – Myös tämä on varsin hyviä arvosteluita saanut neljän tähden hotelli. Sijainniltaan tämä hotelli on suunnilleen Kallaveden ja torin välissä. Varaa nyt huone.

Melko edullinen majoitus Kuopiosta – suositus

Cafe Asema B&B on Kuopion viehättävän juna-aseman yhteydestä löytyvä hostelli. Joskin se vaikuttaisi olevan paljon laadukkaampi “hostelli” kuin miten monet mielikuvissaan hostellit todennäköisesti kuvittelevat. Cafe Asema B&B kostuu neljästä huoneesta, joten kiireiseen aikaan sieltä voi olla hieman vaikea löytää huonetta. Halvimmillaan tästä majoituspaikasta näyttäisi voivan tätä kirjoittaessa saada huoneen alle 100€/yö-hintaan. Kuopion juna-asemalta kävelee Kuopion torille alle kymmenessä minuutissa.

Mahdollisesti edullinen huoneistomajoitus Kuopiosta

Lyhyeksi aikaa tarjolla olevia vuokrahuoneistoja voi löytää esimerkiksi BookingComin palvelusta sekä Airbnb:n sivustolta.

Löydä vuokramökki Kuopiosta tai lähialueelta

Mikäli Kuopion majoitusten suhteen kiinnostaa erityisesti mökit, niin voi esimerkiksi Lomarenkaan tarjontaan tutustuminen olla hyvä valinta. Jos Kuopiosta haluaa vuokrata mökin, niin on hyvä tiedostaa se, että Kuopio on kuntaliitosten myötä nykyään erittäin laaja kunta, eli “Kuopiossa” sijaitseva mökki voi olla melko kaukana Kuopion keskustasta. Henkilöstä riippuen tuon voi nähdä hyvänä tai huonona asiana.

Kysymyksiä ja vastauksia Kuopiosta

Yöpyminen Kuopiossa – mikä alue kannattaa valita?

Kuopion palvelut ja esimerkiksi ravintolat ovat keskittyneet varsin vahvasti Kuopion keskustaan ja sen lähelle. Lisäksi Kuopion keskustan läheltä vielä löytyy jonkin verran luontoa. Kuopion keskusta onkin siis mielestäni hyvin mahdollisesti paras paikka Kuopiossa yöpymiseen.

Mitä hotelleja sijaitsee Kuopion keskustassa?

On tietysti hieman määrittelykysymys, mitä pitää “keskustana”, mutta Kuopion keskusta-alueella voi nähdä Scandic Atlaksen lisäksi sijaitsevan ainakin Hotelli Puijonsarven, Lapland Hotels Kuopion ja Hotelli Jahtihovin.

Onko Kuopiossa saunallisia hotellihuoneita?

Ylempänä mainitusta Scandic Atlas -hotellista pitäisi löytyä huoneita, joissa on sauna. On tosin ehkä hyvä huomata, että Atlaksen saunatarjonta vaikuttaisi kattavan sekä infrapunasaunaa että perinteisempää saunaa, mikäli suosii itse jompaakumpaa, niin on huonetta varatessa hyvä olla tarkkana. Atlaksen saunatarjonnan lisäksi Lapland Hotels Kuopio -hotellista löytyy sviitti, jossa on sauna.

Kuopion keskusta-alueen kauneus pääsee erityisesti kesällä oikeuksiinsa. Toisaalta taas talvella voi olla kiva suunnata Kuopiossa sijaitsevalla Tahkolla. Sekä talvi ja kesä voivat siis olla kivoja aikoja Kuopion vierailulle.

Esimerkiksi Kuopio Wine Festival on erittäin kiva tapahtuma. Sen yhteydessä pääsee kuuntelemaan (monien mielestä) hyvää musiikkia sekä nauttimaan hyvästä ruoasta ja juomasta.

Suomen hintoihin tottuneille Kuopio on melko peruskauraa. Jos kuitenkin matkustaa Kuopioon pääkaupunkiseudulta, niin voi yllättyä positiivisesti ainakin Kuopion baarien ja ravintoloiden juomien hinnoista.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn