Hotellit ja muut majoitukset, Mikkeli

Mikkelin hotellitarjonta ei ole valtavan laajaa. Ja tämä on tietyllä tavalla sääli, koska Mikkeli on kuitenkin ihan kiva kaupunki. Löydät kuitenkin tältä sivulta esiteltynä kolme suositeltua hotellia Mikkelissä majoittumista varten. Ja heti tässä sivun alussa on hakuvimpain, jonka avulla voi etsiä kattavasti Mikkelin hotelleja.

Etsi halpa hotellihuone Mikkelistä:

Mikäli yllä oleva hakulomake ei näy, niin on syynä todennäköisesti mainostenesto-ohjelma.

Mikkeli, suositeltu hotelli 1 – Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkeli

Tämä hotelli sijaitsee Mikkelin keskustassa, ja sijaintinsa puolesta Vaakuna-hotellia voi suositella erityisesti junalla Mikkeliin tuleville – hotelli sijaitsee lähellä Mikkelin Rautatieasemaa ja sen löytäminen junasta poistumisen jälkeen onnistui helposti, vaikkei ollut koskaan ennen käynyt Mikkelissä. Vaikka tämä hotelli onkin siis varsin lähellä juna-asemaa, niin ainakaan itse en kuullut sisälle huoneeseen mitään juna-aseman tai muitakaan ääniä.

Mikkelin Vaakuna-hotelli on arvioitu ns. virallisesti ****-arvoiseksi ja asiakasarvosteluiden perusteella tuo näyttää vastaavan varsin hyvin asiakkaiden kokemuksia tästä hotellista. Myös omat kokemukseni tästä hotellista vastaavat tuota: hotelli oli mukava ja huone siisti sekä melko moderni.

Mikään varsinainen luksushotelli tämä ei toki ole – mutta ottaen huomioon sen, että tästä hotellista saa monesti huoneen noin 100€/yö hintaan, niin on sitä ehkä myös kohtuutonta odottaa. Etsi nyt huoneiden hintoja (Ebookers).

Toinen hotellisuositus Mikkeliin – Scandic Mikkeli

Myös Scandic Mikkeli sijaitsee kyseisen kaupungin keskustassa. Ja tämä hotelli on myös muuten varsin samantyyppinen kuin ylempänä mainittu ”Vaakuna”. Kyseessä on nimittäin ihan kiva perushotelli, jonka vahvuuksia ovat sijainnin lisäksi myös esimerkiksi melko hillityt hinnat – huoneen tästä hotellista näyttää voivan löytää halvimmillaan jopa alle 90€/yö hintaan.  Scandic Mikkeli on ***-hotelli. Etsi nyt Scandic Mikkelin hintoja (Ebookers).

Halpa hotelli Mikkelissä – Hotelli Uusikuu

Mikäli Mikkelistä haluaa löytää halvan hotellin, niin voi Hotelli Uusikuu olla hyvä valinta. Tämä hotelli sijaitsee hieman syrjemmässä Mikkelin keskustasta, mutta kuitenkin varsin fiksulla etäisyydellä sieltä: kartan mukaan tänne kävelee Mikkelin keskusta sijaitsevalta Rautatieasemalta noin 20 minuutissa.

Hotelli Uusikuu on ***-hotelli ja asiakasarvosteluiden perusteella asiakkaat ovat tykänneet esimerkiksi tämän hotellin huoneiden puhtaudesta. Huoneet itsessään näyttävät ihan kivoilta. Huoneen tästä hotellista vaikuttaa voivan löytää usein jo noin 70€ hintaan. Etsi nyt huoneita Hotelli Uusikuusta (HotelsCombined).

Mikkelin nähtävyyksiä / Mitä tehdä Mikkelissä?

Mikkelistä näyttää löytyvän erityisesti varsin kiinnostavia museoita tai muuten historian liittyviä nähtävyyksiä. Näistä voi mainita esimerkiksi Mannerheimin Salonkivaunun, Mikkelin jalkaväkimuseon, Mikkelin taidemuseon, Naisvuoren näkötornin, Astuvansalmen kalliomaalaukset ja Mikkelin tuomikirkon. Esimerkiksi noiden parissa saanee varmasti vietettyä yhden päivän tai iltapäivän osana Mikkelin reissua.

Jos taas osana Mikkelin reissua haluaa viettää aikaa luonnossa, niin voi retki Neitvuorelle olla hyvä idea. Ja toki myös Visulahti sijaitsee Mikkelissä.

Suositeltuja tapahtumia Mikkelissä:

Mikkelin tapahtumien helmi lienee vuosittain järjestettävät St. Michel -ravit, joissa pääsee seuraamaan huippuravureiden ja ohjastajien toimintaa. St. Michel -ravit järjestetään Mikkelin raviradalla, jonne on reittihaun perusteella Mikkelin keskustasta noin kolmen kilometrin matka. St. Michel -raveja varten voi siis hyvin majoittua Mikkelin keskustassa.

Mikkelin melko rajallisen majoituskapasiteetin ja St. Michel -ravien suosion johdosta kannattaa mahdollisesti olla aikaisin liikkeellä, jos haluaa varmistaa raviviikonlopuksi hyvän hotellihuoneen. Vuoden 2020 St. Michel -ravit järjestettiin 18.7.–19.7.

Toinen varsin kivalta vaikuttava Mikkelissä järjestettävä tapahtuma on Mikkelin kalamarkkinat. Joskin valitettavasti vuoden 2020 Mikkelin kalamarkkinat jouduttiin perumaan – toivottavasti ympäröivän maailman tilanne mahdollistaa tapahtuman järjestämisen taas vuonna 2021. Tapahtumapaikkana Mikkelin kalamarkkinoilla on Mikkelin satama.

Artikkelin kuvat: Merja Partanen / Hietaparta. Kuvien kokoa muokattu ja ylempää kuva leikattu tälle sivulle.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn