Hotellit Oulu

Yhteenveto artikkelista ”Hotellit Oulu”

Oulussa ei ole viiden tähden hotellia, mutta sieltä löytyy useampi oikein kiva neljän tähden hotelli. Oulun paras hotelli on Lapland Hotels Oulu, josta asiakkaat ovat keskimäärin tykänneet jopa todella paljon. Muita jopa erittäin hyviä hotelleja Oulussa ovat Hotel Lasaretti, Radisson Blu Hotel Oulu, Original Sokos Hotel Arina ja hieman erilainen De Gamlas Hem Hotel. Oulun keskustasta majoitusta kaipaavat saattavat tykätä noista erityisesti ensimmäisenä ja toiseksi viimeisenä mainituista.

Oulussa ei ole varsinaisesti halpaa hotellia. Edullisempaa majoitusta kaipaavia saattavat kuitenkin miellyttää ainakin GreenStar ja Best Western Hotel Apollo.

Oheiset linkit ovat BookingCom-kumppanilinkkejä. Tämä sivuston ylläpito saa korvauksen, jos varaat ja käytät varauksen sellaisen kautta. Kiitos.

Oulustakin löytyy ihan kivan määrä hotelleja. Ja monet niistä ovat myös varsin laadukkaita. Kun lähtee etsimään sitä ykköstä, eli Oulun parasta hotellia, niin erottuu kuitenkin yksi nopeasti joukosta. Tällä sivulla on ensin listaus Oulun viidestä parhaasta hotellista, sitten mainittuna pari halvempaa, mutta hyvältä vaikuttavaa hotellia ja tuon jälkeen Oulun kaksi parasta hotellia pidemmässä esittelyssä.

Oulun parhaat hotellit 2023 – TOP 5

  1. Lapland Hotels Oulu – Miksi: Parhaat asiakasarviot, tykätty monella eri tavalla, löytyy myös saunallisia huoneita. Sviitissä sekä sauna että kylpyamme. Varaa huone. (BookingCom, kuten alemmat).
  2. Hotel Lasaretti – Miksi: hyvät arvosanat, neljä virallista tähteä, erilainen, mielenkiintoinen sijainti. Varaa huone.
  3. Radisson Blu Hotel, Oulu – Miksi: hyviä arvosteluita, erityisesti henkilökunnasta on tykätty, meren läheisyys voi miellyttää monia, huoneita myös merinäköalalla. Varaa huone.
  4. Original Sokos Hotel Arina – Miksi: uudistetut huoneet, keskeinen sijainti, sauna. Varaa huone.
  5. De Gamlas Hem Hotel – Miksi: mielenkiintoisessa historiallisessa rakennuksessa, asiakkaat ovat tykänneet paljon esimerkiksi henkilökunnasta ja siisteydestä. Varaa huone.

Halvemmat hotellit Oulussa

  1. GreenStar Hotel Oulu – Alkaen alle 100€/yö. Kolme tähteä. Asiakkaat ovat tykänneet jopa todella paljon sijainnista. Varaa nyt.
  2. Best Western Hotel Apollo Oulu – Halvimmillaan alle 105€/yö. Myös tämä hotelli on saanut kolme virallista tähteä, asiakkaat vaikuttavat tykänneen tuota enemmän. Varaa nyt.

Haluatko majoittua vielä halvemmalla Oulussa? Löydät täältä myös huoneistomajoituksia.

Oulun paras hotelli – Lapland Hotels Oulu

Oulun keskustassa sijaitseva Lapland Hotels Oulu on saanut Oulussa sijaitsevista hotelleista keskimäärin parhaita asiakasarvosteluita jokaisella tutkimallani sivustolla. HotelsCombined sivustolla sille on annettu lähes 4 000 asiakasarvostelun perusteella varsin messevä arvosana 9.0/10 ja erityisesti asiakkaat ovat tykänneet esimerkiksi hotellirakennuksesta.

Hotels.com sivustolla asiakkaat ovat samaten antaneet Lapland Hotels Oululle arvosanan 9.0/10. Tuolta sivustolta löytyvissä arvioissa tulee esille erityisesti se, että hotellin huoneet ovat todella kivoja, ruoka on erinomaista ja henkilökunta on myöskin erittäin hyvää.

Expedialla asiakkaat ovat puolestaan arvioineet tämän hotellin arvosanalla 4.5/5 (joka toki skaalattuna olisi sama kuin ylempänä mainitut arvosanat – johdonmukaista). Expedialta löytyvissä arvosteluissa painottuu puolestaan erityisesti hotellin erittäin hyvä siisteys. Joskin myös muut osa-alueet ovat saaneet hyvin kiitosta.

Booking.com-sivustolla on taas sitten keskiarvo tuttu 8.9/10 ja yleisarvosana ”loistava”. Tuon palvelun käyttäjät ovat tykänneet erityisesti tämän hotellin henkilökunnasta, mukavuuksista ja siisteydestä.

Lapland Hotels Oulun huoneiden hengestä saa hyvää viitettä jo hotellin nimestä: huoneissa on selkeätä Lapin tunnelmaa. Toisaalta tuohon on kuitenkin myös yhdistetty modernia luksusta. Huoneita tästä hotellista löytyy monesta eri kategoriasta, alkaen Comfort Twin -huoneista ja nousten aina Sviittiin asti.

Saunallinen hotellihuone (sviitti): Sen lisäksi, että Lapland Hotels Oulu on mielestämme ylipäätänsä Oulun paras hotelli, niin on se näkemyksemme mukaan paras valinta myös heille, jotka haluavat Oulusta saunallisen hotellihuoneen. Tämän hotellin sviitissä on nimittäin oikein laadukkaalta näyttävä sauna.

Kyseisen saunallisen sviitin hinta on tätä kirjoittaessa tavallisesti noin hieman alle 400€/yö. Katso kuvia ja varaa huone.

Huoneiden ulkopuolella Lapland Hotels Oulun asiakkaita voivat viihdyttää esimerkiksi ravintola, saunat ja uima-allas.

Lapland Hotels Oulu sijaitsee Oulun keskustan alueella ja sen läheltä löytyy esimerkiksi Oulun tuomiokirkko. Hotellin osoite on Kirkkokatu 3. Lapland Hotels Oulusta voi monesti löytää huoneen yöksi alkaen jonkin verran yli 100€ hinnasta ja sviitti voi monesti olla saatavilla yöksi vähän alle 400 euron hintaan. Varaa nyt huone Lapland Hotels Oulusta.

Oulun toiseksi paras hotelli

Vaikka Lapland Hotels Oulu hyvin todennäköisesti onkin Oulun paras hotelli, niin ansaitsee myös ainakin yksi toinen hotelli tulla mainituksi tällä sivulla hieman laajemmassa mittavakaavassa sivulla. Kyseessä on sen verran mielenkiintoinen ja laadukas majoitus.

Historiallisessa ympäristössä Lasaretinsaarella, Oulun keskustan vieressä, sijaitseva hotelli Lasaretti on laadukas hotelli, josta asiakkaat ovat tykänneet paljon. Hotellin sijainnin lisäksi Lasaretin asiakkaat ovat tykänneet paljon myös esimerkiksi sen henkilökunnasta ja puhtaudesta. Lasaretti on perinteisillä tähdillä mitaten ***½-hotelli, mutta asiakkaiden antamat keskimääräiset arviot ylittävät tuon tason melko selkeästi.

Hotelli Laseretissa on kattavasti erityyppisiä huoneita, sisältäen myös sviitin. Huoneiden ulkopuolisista asioista Laseretin huippujuttuja ovat esimerkiksi varsin hyväksi arvioitu ravintola, kuntoiluhuone ja sauna. Lasaretista voi monesti löytää huoneen noin 150€/yö-hinnasta alkaen.

Useiden hyvien puolien lisäksi Hotelli Lasaretissa saattaa monia miellyttää myös se, että kyseessä ei ole ketjuhotelli. Sen sijaan sitä pyörittää TaitoReitti Oy, joka puolestaan on Hengitysliiton omistama yritys. Varaa huone tästä hotellista.

Mikä hotelli valita, jos haluaa majoittua aivan Oulun keskustassa?

Tuossa tapauksessa esimerkiksi tällä sivulla paljon kehuja saaneen Lapland Hotels Oulun ja Original Sokos Hotel Arinan pitäisi olla oikein hyviä valintoja.

Onko Oulussa viiden tähden hotellia?

Ainakaan vielä tätä kirjoittaessa Oulusta ei vaikuta löytyvän yli neljän tähden hotellia, mutta kuten tältäkin sivulta on toivottavasti käynyt ilmi, niin löytyy Oulusta tuosta huolimatta todella kivoja hotelleja.

Löytyykö Oulusta muita majoitusvaihtoehtoja kuin hotellit ja huoneistomajoitukset?

Kyllä. Ainakaan jos kummastakaan noista ei löydy itseä riittävästi miellyttävää majoitusta, niin kannattaa mahdollisesti harkita esimerkiksi Oulun alueelta vuokramökkiä tai Nallikarin leirintäaluetta.

Miten matkustaa Ouluun?

Muiden matkustustapojen lisäksi Ouluun pääsee esimerkiksi junalla ja lentokoneella. Junamatka vaikkapa Helsingistä Ouluun kestää nopeimmillaan alle kuusi tuntia ja lentämällä samojen paikkojen välisen matkan matkustaa tunnissa.

Muuta

Oulu on valittu Euroopan vuoden 2026 kulttuuripääkaupungiksi. Oletettavasti tuo saa Oulun panostamaan jo ennen tuota vuotta entistäkin enemmän kulttuuritarjontaansa. Oulu 2026 asiasta voi lukea enemmän esimerkiksi täältä.