Hotellit – Testaa hotellihaku ja löydä parhaat & halvat hotellit

Suosittelin tällä sivulla aiemmin parhaana hotellihakuna niin sanottua metahakua. Se tarkoittaa hakua, joka pyrkii löytämään tuloksia useammalta eri sivustolta. Eli hotellien tapauksessa useammalta eri sivustolta, jolta voi varata hotellihuoneen. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että jopa parhaissa metahakukoneissa voi olla hieman ikävä ongelma: kun ne esittävät halvimpia hintoja eri varaussivustoilta, niin saattaa vertailussa olla eri tyyppisiä huoneita samasta hotellista tai erilaisilla varausehdoilla samoja huoneita. Tuo voi olla ikävää varsinkin silloin, jos olisi toiveena löytää tietty halvin hotellihuone esimerkiksi tietyillä peruutusehdoilla.

Päädyinkin nyt siihen, että paras hotellihaku on ihan vaan jo varsin legendaarisen BookingComin. Se on esimerkiksi 1) helppokäyttöinen, 2) vaikuttaisi löytävän hyvin halvimpia hintoja, 3) on valtavan ison pörssiyrityksen ylläpitämä palvelu ja 4) on varsin pitkäikäinen. Varsinkin viimeisen kahden kohdan pitäisi tarkoittaa sitä, että kyseessä on myös erittäin luotettava hotellihaku. Kyseinen hotellihaku on liitettynä hieman alempana tällä sivulla. Halutessasi voit myös suunnata vaikkapa tästä BookingComille. Vaikka kyseessä on hotellihaku, niin voi sillä yrittää löytää myös esimerkiksi lomahuoneistoja.

Paras hotellihaku

 

Mitä huomioida, kun vertaa hotellit

Hotelleja vertaillessa on mielestäni paljon tärkeämpää tutustua oikeisiin asiakaskokemuksiin kuin niin sanottuihin virallisiin tähtiin. Valitettavasti viralliset tähdet voivat olla melko harhaanjohtavia. Voi myös olla niin, että niin sanotusti klassisten hotellien on helpompi rastittaa kaikki ruudut, joiden ansiosta saa paljon virallisia tähtiä kuin modernimpien hotellien. Mikäli siis klassinen hotelli ei ole omaan mieleen, niin on erityisen tärkeää lukea asiakaskokemuksia.

Asiakaskokemuksia lukiessa on tietenkin tärkeätä kiinnittää eniten huomiota niihin asioihin, jotka ovat juuri omalla kohdalla tärkeimmät. Onko loistava aamiainen sinulle erittäin tärkeä osa hotellielämystä? Varmista, että sellaista pitäisi olla tarjolla! Onko se, että hotellihuone on erityisen hiljainen sinulle tärkeätä? Et ehkä halua ottaa hotellihuonetta, jonka huoneisiin tulee sisälle kadun vilinän ääniä. Kuntoilijoille taas puolestaan esimerkiksi hotellin kuntosali voi olla tärkeä. Hotellit saattavat itse kutsua varsin monenlaisia kuntoiluhuoneita kuntosaleiksi, joten voi olla hyvä tarkistaa, kerrotaanko asiakaskokemuksissa siitä, mikä tilanne on todellisuudessa.

Muut hotellihakukoneet 2023 (fiksuja vaihtoehtoja):

  • Googlen
  • Momondon
  • Trivago
  • Kayakin
  • Ebookersin
  • Skyscannerin

Mikäli nimi on omistusmuodossa, niin viittaa se siihen, että hotellihakukone on vain yksi kyseisen palvelun tarjoamista tuotteista.

Hyvä tietää

Netin kautta hotellihuoneita listaavat/välittävät palvelut ovat erittäin vahvasti keskittyneitä parin ison firman omistukseen, ja esimerkiksi Booking Holdings omistaakin pienen kasan eri tunnettuja brändejä. Eli vaikka netissä onkin paljon eri hotellihakukoneita, niin monessa tapauksessa ne ovat vain uudelleen paketoituja versioita samasta palvelusta. Lisäksi netistä löytyy myös niin sanottuja White Label -hotellihakukoneita.

Kyseisissä ratkaisuissa on käytännössä kyse siitä, että jokin palvelu, kuten HotelsCombined, on antanut teknologiansa käyttöön matkailu- tai vertailusivustolle, ja kyseisellä sivustolla vieraileva henkilö voi sitten etsiä (vaikkapa) HotelsCombinedin listaamia hotelleja ilman, että hänen tarvitsee käydä sillä sivustolla, jolta teknologia on niin sanotusti lainassa. Noiden White Label -ratkaisujen mahdollinen ongelma on se, että niiden kautta löydetyt hinnat voivat olla korkeampia kuin hinnat, jotka löytäisi itse palvelun sivustolta. Tuosta syystä Matkailu.fi-sivustolla ei enää käytetä White Label -ratkaisua.

Vinkki: Tarkista myös hotellin omat kotisivut

Hotellit voivat joutua maksamaan varauspalveluille jopa 15–30% siitä hinnasta, jonka asiakas varatussa hotellihuoneessa yöpymisestä maksaa. Tuota taustaa vasten on ymmärrettävää, että monet hotellit ovat tulleet siihen tulokseen, että niiden kannattaa yrittää kannustaa ihmisiä varaamaan hotellihuone suoraan heidän omilta kotisivuiltaan. Mikäli siis jo tiedät, mihin hotelliin haluat mahdollisesti majoittua, niin kannattaa tarkistaa olisiko huone mahdollista saada kaikista halvimmalla heidän omilta kotisivuiltaan.

Hotellivaraussivusto vs hotellihaku

Hotellihaku saattaa näyttää hotelleja varattavaksi jopa varsin usealta nettisivustolta, mutta suoraan sen avulla ei välttämättä voi varata hotellia. Hotellivaraussivusto sen sijaan mahdollistaa hotellihuoneen varaamisen. Sama sivusto voi tarjota molemmat ominaisuudet. Niin on siis esimerkiksi tällä sivulla parhaana vaihtoehtona suositellun hotellihaun tapauksessa.

Hotellivaraus, mitä tarkistaa ainakin

  • Maksuehdot
  • Peruutusehdot
  • Mitä kuuluu hintaan, esim. kuuluuko aamiainen ja mahdollisten kuntoilutilojen käyttäminen?

Hotellivertailu samassa

Tällä sivulla suositellun hotellihaun avulla voi myös käytännössä tehdä hotellien vertailua, sillä se voi näyttää varsin kattavasti tietoja eri hotelleista.

Halvat hotellit, realistisuus

Varmaan lähes jokainen matkailija toivoisi, että voisi löytää halvan hotellin, joka on samalla todella laadukas. Valitettavasti tuo vain on isossa osassa maailmaa käytännössä mahdotonta. Tuosta pitää huolen ihan jo se, että siinä vaiheessa, kun matkailijoiden keskuudessa alkaa leviämään tietoa siitä, että tämä hotelli on todella hyvä vaikka se on halpa, niin on iso mahdollisuus, että hotellin johdossa todetaan, että nyt on syytä nostaa hintoja, koska matkailijoita saada todennäköisesti myös kalliimmilla hinnoilla. Mikäli haluat majoittua halvemmalla kuin varsinaiset hotellit voivat tarjota, niin voivat ainakin joidenkin kaupunkien tapauksessa hostellit olla parempi valinta kuin hotellit.

Hotelleihin liittyviä sivuja tällä sivustolla: