Vertaa hotellit

Monen matkailijan näkökulmasta yksi matkan kriittisimpiä osioita on hotellin valitseminen. Pieleen mennyt hotellivalinta voi pilata koko loman – kovin moni tuskin esimerkiksi haluaa majoittua hotellissa, jonka seinät ovat niin sanotusti paperia tai joka sijaitsee huonolla alueella.

Uuteen matkakohteeseen matkustaessa voi kuitenkin olla vaikea tietää, mistä hotelli kannattaa valita, mikä hotelli kannattaa valita ja mikä on järkevä hinta maksettavaksi hotellihuoneesta. Näitä ongelmia varten isona apuna ovat hotellivertailut. Nämä ovat sen tyyppisiä apuvälineitä, jotka etsivät matkailijalle lukuisten eri hotellien tietoja ja lisäksi myös hintatietoja lukuisilta eri sivustoilta. Saat siis ikään kuin tapettua kaksi kärpästä yhdellä iskulla: näet miten hotellit ominaisuuksien puolesta vertautuvat toisiin sekä, mikä on tietystä hotellista otettavasta huoneesta kohtuullinen hinta maksettavaksi.

Tässä yllä on Matkailu.fi-sivuston käyttämä hotellivertailu. Tämä vertailu sisältää hotellitarjontaa lukuisilta eri hotelliyhtiöiltä ja varauspalveluita. Mukana on kattavasti alan johtavia toimijoita. Koska hotellien tarjonta on kattavaa, niin löytyy niitä myös joka puolelta maailmaa: voit hakea hotelleja niin kotimaan kohteista kuin myös ulkomailta. Ei ole väliä sillä, matkustatko Turkuun vai Turkmenistaniin – hotelleja kyllä löytyy. Matkakohteen lisäksi voit hakea hotelleja myös hotellin nimellä, tämä voi olla kätevää, jos olet jo löytänyt mieluisen hotellin, mutta haluat vielä varmistaa, että saat sieltä huoneen halpaan hintaan.

Sen lisäksi, että hotelleja pystyy hakemaan kattavasti, niin on vertailussa myös käteviä filttereitä. Voit esimerkiksi päättää, että haluat sisällyttää omaan vertailuusi vaikka vain *****-hotellit tai toisaalta, jos haluat keskittyä halpoihin hotelleihin, niin voit rajata sen, mikä voit korkeintaan olla hotellihuoneen hinta.

Huomioitavaa hotellivertailusta: Tämäkään hotellivertailu ei ole täydellinen. Vaikka se voittaakin monet kilpailijat esimerkiksi kattavuudessa, niin on sillä ainakin kaksi mahdollista heikkoutta, joista on syytä olla tietoinen. Ensimmäinen on se, että vertailussa mukana olevilla varauspalveluilla voi olla eri käytäntöjä sen suhteen, mitä ne sisällyttävät ilmoitettuihin hotellien hintoihin. Ilmeinen esimerkki tästä ovat niin sanotut turistiverot, jotka osa palveluista ilmoittaa heti suoraan osana hintaa ja toiset eivät ilmoita niitä suorilta. Tämä on asia, joka on syytä tiedostaa esimerkiksi eräisiin suosittuihin eurooppalaisiin turistikohteisiin matkustaessa.

Toinen mahdollinen ongelma voi olla se, että listatut hinnat eivät aina ihan pysy perässä siinä, miten nopeasti eri varauspalvelut muuttavat omia hintojaan. Onneksi tämä ei kuitenkaan ole iso ongelma suurimmassa osasta tapauksista.

Kaikkinensa hotelleja vertaillessa on kuitenkin syytä lukea ehdot huolella ja varmistaa, että oman varauksen tiedot vastaavat haluttuja.