Ilmaiset äänikirjat lapsille – Suositeltuja palveluita

En ala teeskentelemään, että osaisin arvioida, mitkä ovat parhaat äänikirjat lapsille. Sen sijaan tiedän jonkin verran äänikirjapalveluista ja koska moniin niistä on melko helppo tutustua, niin uskoisin voivani suositella sellaisia palveluita, jotka ovat erityisen hyviä siihen, että lasten äänikirjoja voi kuunnella ilman, että siitä tarvitsee maksaa. Noin siis mukavan pituisen ilmaisen kokeilujakson puitteissa. Suosittelen alla kolmea palvelua tuohon tarkoitukseen, ilmaisia äänikirjoja lapsille löytyy kuitenkin myös esimerkiksi Ylen Areenasta. Sen valikoima tosin ei välttämättä pysty kilpailemaan näiden äänikirjapalveluiden kanssa.

BookBeat – erittäin selkeä käyttöliittymä

BookBeat tarjoaa ainakin tätä kirjoittaessani poikkeuksellisen pitkän ilmaisen kokeilujakson. Kun tuohon yhdistää sen, että tämä vaikuttaisi olevan hyvien lasten äänikirjojen löytämisen näkökulmasta paras paikka, niin on tämä ykkössuositukseni. Ison valikoiman lisäksi BookBeatin vahvuuksia ovat esimerkiksi selkeät suosituskategoriat, pisteytykset niin itse kirjalle kuin lukijalle ja se, että ainakin joistakin kirjoista on myös sanallisia arvioita. Avaa nyt BookBeat-tili.

Nextory – hyvä vaihtoehto

Nextoryn vahvuudet lasten äänikirjojen näkökulmasta ovat varsin samanlaisia kuin BookBeatin. Eli esimerkiksi pisteiden keskiarvot vähintäänkin isosta osuudesta lasten kirjoja ja lisäksi sanallisia arvioita ainakin osasta kirjoja. BookBeatistä poiketen, täällä ei pisteytä erikseen itse kirjaa ja lukijaa. Nextory tarjoaa ainakin tätä kirjoittaessani varsin mukavan pituisen ilmaisen kokeilun.

Storytel – ihan hyvä palvelu

Storytellin tavallinen ilmainen kokeilu on varsin lyhyt, eli 7 päivää, mutta esimerkiksi tämän sivun lukijoiden pitäisi päästä ottamaan 30 päivän ilmainen kokeilu esimerkiksi menemällä tästä Storytellille. Tykkään paljon Storytellin käyttöliittymästä, mutta yksi asia, jonka he voisivat muuttaa on se, että näyttäisivät useammista kirjoista annettujen arvioiden keskiarvon ilman, että pitää siirtyä kirjan omalle sivulle. Lasten kirjojen näkökulmasta he voisivat myös harkita kattavampaa kategorisointia, sillä se saattaisi helpottaa erityisen hyvien kirjojen löytämistä. Noista mahdollisista puutteistakin huolimatta Storytelkin voi mielestäni olla hyvä palvelu ilmaisia lasten äänikirjoja varten. Avaa nyt Storytel-tili.

Tyypilliset äänikirjapalvelut haluavat maksutiedot jo siinä vaiheessa, kun rekisteröityy ilmaista kokeilua varten. Jotta välttyy maksamasta palvelusta, on tärkeätä perua kokeilu ennen kuin se loppuu. Kokeilun peruminen voi valitettavasti johtaa siihen, että kuunteluaika loppuu ainakin käytännössä heti.