Ilosaarirock 2020 - suositeltu majoitus ja muuta tietoa

Vuoden 2020 Ilosaarirock on peruttu. Vuonna 2021 on tarkoitus viettää tapahtuman 50-vuotisjuhlaa festareiden merkeissä. Päivitämme tätä sivua myöhemmin vuoden 2021 tiedoilla.

Ilosaarirock on Joensuussa järjestettävä festari, josta on sen lähes 50-vuotisen historian saatossa kehittynyt erittäin suosittu tapahtuma (tätä nykyä tapahtuma voi hyvinkin houkutella yli 50 000 kävijää). Tapahtuman valtavan suosion takia, on Ilosaarirockin suhteen usein tärkeätä olla melko ajoissa liikkeellä, jos haluaa löytää miellyttävän majoituksen. Ja tietenkin tuota ajoissa liikkeellä olemisen merkitystä korostaa erityisesti se, että Joensuu ei suurimman osan vuodesta ole kovin suosittu kohde matkailijoiden keskuudessa, ja tästä syystä sen majoitustarjonta ei ole valtavan suurta. Erityisesti majoitusten rajallisuuden voi nähdä koskevan hotelleja.

Mikä majoitus / hotelli Ilosaarirockia varten:

Ilosaarirockin yhteydessä on mahdollista majoittua leirintäalueille sekä luonnollisesti myös esimerkiksi paikallisten vuokraamiin asuntoihin, mutta kaikista miellyttävin majoitusmuoto on kuitenkin todennäköisesti Joensuun keskustassa sijaitseva hotelli. Hotellien valitsemisen hyvyyttä korostaa erityisesti se, että Ilosaarirock tapahtuu varsin lähellä Joensuun keskustaa ja se, että hotelleissa voi kuitenkin ottaa hieman rennommin kuin yksityishenkilöltä vuokratussa majoituksessa. Ja toisaalta on ymmärrettävästi iso joukko ihmisiä, joita leirintäalueelle majoittuminen ei puhuttele.

Laadukkaita Joensuun keskustassa sijaitsevia hotelleja ovat esimerkiksi Original Sokos Hotel Vaakuna ja Scandic Joensuu. Näistä molemmat ovat niin sanottuja ****-hotelleja.

Henkilökohtaisesti en omaa kokemusta Original Sokos Hotel Vaakunasta, mutta kokemukseni Scandic Joensuusta (aiemmin Cumulus Joensuu) olivat varsin hyviä: hotelli sijaitsee miellyttävällä paikalla keskustassa, josta se on helppo löytää (kävelymatka esimerkiksi juna-asemalta on todella hillitty) ja paikka oli siisti ja asiallinen, mutta ei kuitenkaan missään nimessä niin koreileva, että siellä ei voisi olla hyvin vaikka festareiden aikaan yötä.

Scandic Joensuu (varaa huone, Ebookers) on siinäkin mielessä hyvä valinta festareiden aikaiseksi hotelliksi, että heti sen läheisyydessä sijaitsee hyvin yöelämään sopivia ravintoloita / baareja / yökerhoja, jotka arvaten ovat hyvässä suosiossa Ilosaarirockin aikana.

Vaikka / koska Scandic Joensuu voi olla erittäin hyvä hotelli Ilosaarirockia varten, niin on hyvä tiedostaa, että on merkittävä mahdollisuus sille, että se myydään loppuun ennen festareiden alkua. Kannattaa siis mahdollisuuksien mukaan pyrkiä olemaan ajoissa liikkeellä. Tarkista nyt huoneiden hinnat Ebookersilta. Mikäli Scandic on varattu loppuun tai ei muuten innosta, niin kannattaa mahdollisesti kokeilla alla olevaa lomaketta, jolla voi kätevästi selata myös muuta Joensuun ja lähialueiden majoitustarjontaa.

Etsi hotelli tai muu majoitus Ilosaarirockia varten:

Vuonna 2020 Ilosaarirock järjestetään aikavälillä perjantai 17.7. – sunnuntai 19.7. Yllä oleva hakulomake ei näy, jos mahdollinen mainostenesto-ohjelma on päällä.

Ilosaarirock 2020 esiintyjiä:

Vuoden 2020 esiintyjistä on tähän mennessä julkaistu esimerkiksi Amorphis, Antti Tuisku, Battle Beast, Belzebubs, Lauri Tähkä, Of Monsters and Men, Pyhimys, Tehosekoitin, Tones and I, Vesala ja Yungblud.

Lippujen hinnat vuoden 2020 tapahtumaan:

Tätä kirjoittaessa vuoden 2020 Ilosaarirockiin on myynnissä vain kolmen päivän lippuja. Niin sanotusti tavalliset kolmen päivän liput maksavat tällä hetkellä 149€ ja kolmen päivän VIP-liput 289€.

Artikkelin kuvat ovat kuvituskuvia.

Lisätietoa Joensuusta:

Joensuun matkailu – tämän sivuston opas Joensuuhun, sisältää esimerkiksi suositeltuja lähialueiden nähtävyyksiä sekä ravintolasuosituksia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn