Iso yhdistelylaina eli järjestelylaina – Mistä ja mitä huomioida?

Yhdistelylainoille on varsin tyypillistä, että ne ovat esimerkiksi pikavippeihin ja kulutusluottoihin verrattuna varsin isoja. Onhan kyse siitä, että useampi laina yhdistetään yhden uuden lainan alle. Ainakin melko iso yhdistelylaina on nykyään mahdollista saada myös netistä. Tuossa isona apuna voivat olla palvelut, jotka pyrkivät etsimään useammalta lainapalveluilta lainatarjouksia. Alempana listattuna tuollaisia palveluita

Löydä jopa iso yhdistelylaina

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Kaikkien näiden palveluiden avulla voi siis etsiä yhdistelylainaa jopa 60 000 euroon asti. Mikäli tarvitsee yhdistelylainaa vielä enemmän kuin 60 000 euroa, niin voi olla hyvä idea suunnata suoraan jonkin ison perinteisen pankin juttusille. Voi tosin hyvin olla niin, että jos ne ovat ylipäätänsä valmiit tarjoamaan yhdistelylainaa yli 60 000 euroa, niin haluavat ne vakuuden lainalle. Mikäli haet yhdistelylainaa ylempänä listattujen lainapalveluiden avulla ja sitä tarjotaan, niin ei sille lähtökohtaisesti vaadita vakuutta. Niin sanottu yhteishakija voi parantaa mahdollisuuksia saada iso järjestelylaina, mutta toki silloin on mielestäni erittäin hyvä olla varma siitä, että järjestelylaina ei mene lopulta yhteishakijan maksettavaksi.

Mitä huomioida ison yhdistelylainan suhteen

  • Todellinen vuosikorko. Lainoista puhuttaessa käytetään usein ilmaisuja nimellinen ja todellinen vuosikorko. Noista jälkimmäisen pitäisi sisältää kaikki kulut, kuten tilinhoitomaksut. Ensin mainittu taas sisältää ainakin normaalisti ainoastaan itse lainan tavallisen korkoprosentin. Erityisesti ison yhdistelylainan kohdalla on tärkeätä pyrkiä siihen, että todellinen vuosikorko on mahdollisimman järkevä. Se millaisella korolla juuri itse mahdollisesti tarjotaan yhdistelylainaa voi riippua monesta asiasta. Ehkä eniten siitä, mikä lainafirma yhdistelylainaa mahdollisesti tarjoaa. Varsinkin jos tarjous yhdistelylainasta on saatu niin sanotusti perinteiseltä pankilta, niin voi vuosikorko olla pikavippeihin ja myös kulutusluottoihin suhteutettuna varsin maltillinen.
  • Sopiva laina-aika. Isonkaan yhdistelylainan kanssa ei lähtökohtaisesti kannata ottaa tarpeettoman pitkää laina-aikaa. Tuo vain helposti aiheuttaa ylimääräistä maksettavaa korkojen suhteen. Toki liian lyhytkään laina-aika ei ole hyvä idea, jos on mahdollista, että lyhennykset ovatkin liian suuria.
  • Selkeät lainaehdot. Kun lainasumma on iso ja myös laina-aika todennäköisesti vähintäänkin kohtuullisen pitkä, niin voi nähdä olevan erityisen tärkeänä, että voi aina tietää, että milloin lainaa pitää maksaa takaisin ja minkä verran. Lisäksi esimerkiksi mahdollisista ylimääräisistä lyhennyksistä ja toisaalta lyhennysvapaista voi olla hyvä hankkia tietoa jo ennen kuin tekee päätöstä siitä ottaako ison yhdistelylainan. Tuo toki olettaen, että sellaisen ottamiseen on mahdollisuus.