Järjestelylaina kokemuksia – Ei pelkästään hyvää

Koska järjestelylaina on laina, jolla on tarkoitus maksaa aiemmat kalliit lainat pois ja jota voi sitten lyhentää halvemmalla korolla, niin voisi kuvitella, että järjestelylaina kokemukset olisivat pelkästään positiivisia. Ainakaan omani eivät kuitenkaan ole. Ensimmäinen mahdollinen ongelma järjestelylainojen kanssa on se, että sellainen voi olla vaikea saada. Itselleni sellaista ei haluttu antaa ollenkaan niin sanotusti perinteisestä pankista, vaikka hakemani laina oli järjestelylainaksi ehkä jopa varsin pieni. Toki ei muuten varsinaisesti pieni laina.

Toinen mahdollinen huono puoli järjestelylainojen kanssa on se, että vaikka sellaista tarjottaisiinkin, niin ei järjestelylainaa välttämättä saa ollenkaan niin halvalla korolla kuin saattaisi toivoa. Tuo liittyy käsitykseni mukaan siihen, että monet lainafirmat saattavat tulkita, että tarve järjestelylainalle kertoo siitä, että saattaisi tulla ongelmia maksaa järjestelylainan lyhennykset, jonka myötä lainafirmat haluavat koettua riskiä kompensoidakseen korkeamman koron tai sitten siis kieltäytyvät kokonaan myöntämästä järjestelylainaa.

Vaikka järjestelylainaan liittyykin mahdollisia haasteita, niin voi se silti tuoda omaan taloudelliseen tilanteeseen paljon hyvää. Noin on varsinkin, jos nykyiset lainat ovat aivan liian kalliita tai niitä on niin paljon, ettei niiden vaatima lyhennystahti ole käytännössä mahdollinen, jolloin on pakko korvata ne lainalla, jota lyhentäessä lainojen maksamiseen menee kuukaudessa vähemmän rahaa.

Jos haluat löytää hyvän järjestelylainan, niin suosittelen ainakin harkitsemaan niin sanottujen lainavertailupalveluiden kokeilemista. Niitä käyttäessä voi saada kerralla varsin monelta lainafirmalta päätöksen järjestelylainasta ja ilman, että siitä tarvitsee maksaa ja ilman, että mahdollisesti ehdotettua järjestelylainaa on pakko ottaa vastaan. Molemmat noista voivat tietysti olla isoja etuja, jos on haluaa hyvän järjestelylainan. Alempana olevassa taulukossa on listattuna mielestäni erityisen hyviä lainavertailupalveluita.

Voit löytää järjestelylainan

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Jos haluat lisätietoja ykköseksi listatusta palvelusta ennen sen kokeilemista, niin löydät Omalaina kokemuksiani varsinkin tämän sivuston tältä sivulta.