Varma järjestelylaina – onko sellaista? Järjestelylaina pankista?

Järjestelylaina on laina, jolla on tarkoitus maksaa pois muita velkoja ja jota sitä lyhennetään. Koska järjestelylaina halutaan yleensä siinä vaiheessa, kun rahatilanne on mennyt ainakin melko huonoksi, niin ei järjestelylainan saaminen välttämättä ole helppoa. Ainakin tuon takia joillekin saattaa tulla mieleen, että onko varmaa järjestelylainaa, sellaista järjestelylainaa joka myönnettäisiin kaikille.

Varmin järjestelylaina on luultavasti Takuusäätiön takaama järjestelylaina. Se voi olla mahdollista saada vaikka olisi maksuhäiriömerkintä. Takuusäätiönkään järjestelylaina ei kuitenkaan ole täysin varma, ei ainakaan koko lainasummalle. Vaatimuksena on nimittäin, että tuloja pitää olla riittävästi järjestelylainan lyhentämiseen ja muihin menoihin. Kun tuohon yhdistää sen, että Takuusäätiön järjestelylainan pisin maksuaika voi olla 7 vuotta ja suuruus yksin haettuna enintään 34 000 euroa ja kumppanin kanssa haettuna 45 000 euroa, niin voi huomata että varsinkin ison järjestelylainan tapauksessa Takuusäätiön järjestelylaina ei välttämättä ole ratkaisu velkaongelmaan.

Takuusäätiön järjestelylainalla on myös ainakin pari muuta mahdollista ongelmaa. Ensimmäinen on se, että sen ottaessa merkitään ainakin jonkinlainen maksuhäiriömerkintä luottotietoihin. Tuollaisen välttäminen saattaa olla juuri se syy, miksi jotkut haluavat järjestelylainan. Lisäksi ainakin aiemmin Takuusäätiön järjestelylainan saamiseksi taisi olla melkoisen pitkä odotusaika. Jos tilanne nykyisten velkojen suhteen on vaikea, niin voi olla hyvin haastavaa odottaa pitkään mahdollista järjestelylainaa.

Mistä järjestelylaina jopa nopeasti?

Mikäli jopa suuren järjestelylainan haluaa nopeasti, niin voivat niin sanotut lainavertailut olla hyvä ratkaisu. Ne ovat palveluita, jotka voivat yrittää löytää lainatarjouksia monelta eri lainafirmalta esimerkiksi järjestelylainaa varten. Tuo voi auttaa löytämään järjestelylainan sekä vielä edullisen järjestelylainan. Kaikkien Suomessa suosituimpien lainavertailuiden kokeileminen on kokemusteni perusteella ilmaista eikä lainaa ole pakko ottaa vaikka sitä tarjottaisiin. Tuo on hyvä, koska voi nimittäin käydä esimerkiksi niin, että sinulle tarjotaan järjestelylainaa, mutta ei sellaista, joka on tarpeeksi edullista nykyisiin velkoihin verrattuna. Alempana on listattuna mielestäni erityisen hyviä palveluita järjestelylainan löytämiseksi.

Voit yrittää löytää järjestelylainan

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Kaikki listatut lainapalvelut voivat näyttää lainatarjouksia järjestelylainasta jopa todella nopeasti. Mikäli löydät miellyttävän järjestelylainan, niin voi se parhaimmillaan olla käytössäsi jopa samana arkipäivänä, kun viimeistelet sen ottamisen. Voi kuitenkin toisaalta olla, että menee esimerkiksi kolme arkipäivää siinä, että saat sen.

Järjestelylaina pankista?

Aktia ja POP Pankki voivat olla mukana ainakin Omalainan ja Sortterin lainavertailuissa, nuo kaksi palvelua ovat listattuna esimerkiksi ylempänä olevassa listauksessa. Voi siis olla mahdollista saada järjestelylaina myös perinteisestä pankista lainavertailupalvelun avulla. Myös ainakin joistakin muista pankeista voi olla mahdollista saada laina, joka on käytännössä järjestelylaina. Alla on hieman tietoa kolmen eri pankin mahdollisista järjestelylainoista.

OP järjestelylaina

Hain itse OP-pankista järjestelylainaa. Minulle he eivät sitä suostuneet tarjoamaan, vaikka hakemani lainasumma ei ollut järjestelylainaksi edes erityisen iso. Oletan siis, että OP ei ainakaan kovin helposti anna järjestelylainaa. Kokemus järjestelylainan hakemisesta OP:sta oli sinänsä ihan OK, eli ainakin jos olet jo OP:n asiakas, niin voi olla hyvä idea selvittää tarjoavatko he sinulle järjestelylainaa ja jos kyllä, niin millaisella korolla.

Nordea järjestelylaina

Nordea ehdottaa järjestelylainaksi sen joustoluottoa. Tuo voi kuulostaa hieman oudolta, mutta ainakin joissakin tapauksissa Nordean joustoluotto voi olla esimerkiksi vanhoihin pikavippeihin ja osamaksuihin verrattuna edullinen, eli siinä mielessä se voi käydä ihan hyvin järjestelylainaksi.

S-Pankki järjestelylaina

S-Pankin ehdotus järjestelylainaksi taitaa puolestaan olla sen kulutusluotto. Tuohon pätee sama kuin Nordean joustoluottoon, eli vaikka kulutusluoton käyttäminen järjestelylainana voikin kuulostaa oudolta, niin voi se koroiltaan olla halvempi kuin ainakin jotkin lainat, jotka sillä on tarkoitus maksaa pois.

Paras järjestelylaina

Paras järjestelylaina on ainakin riittävän halpa, sopivalla maksuajalla varustettu, luotettavalta lainayhtiöltä, selkeä ehdoiltaan ja riittävän nopeasti käytettävissä. Koska se, mikä on paras järjestelylaina voi siis riippua monesta tekijästä, niin on mahdotonta sanoa, että jokin tietty järjestelylaina olisi paras kaikille.

Suuri järjestelylaina?

Kaikki tällä sivulla listatut kilpailutuspalvelut mahdollistavan enintään 60 000 euron järjestelylainan löytämisen. Mikäli tarvitset tuota isomman järjestelylainan, niin voi ainoa mahdollisuus olla kääntyminen perinteisen pankin puoleen. Tuota isomman järjestelylainan tapauksessa voi hyvinkin olla, että järjestelylainalle tarvitsee vakuuden tai takaajaan, ehkä jopa molemmat. Se, miten suuren järjestelylainan voit mahdollisesti saada vakuuden, takaajan tai molempien kanssa riippuu paljon omasta maksuvarasta.

Järjestelylaina velkaantuneelle?

Koska järjestelylainalla on tarkoitus maksaa velkoja pois, niin ovat ne nimenomaisesti tarkoitettuja velkaantuneille. Mikäli hakee velkaantuneena järjestelylainaa, jonka saatettaisiin tulkita olevan myös muunlainen laina, niin on mielestäni tärkeätä tuoda esille, että aikoo käyttää lainan vanhojen velkojen pois maksamiseen. Muuten lainafirma saattaa olettaa, että olet ottamassa uutta lainaa vanhojen päälle. Tuo saattaa merkittävästi huonontaa mahdollisuuksia saada järjestelylaina.

Järjestelylaina kokemuksia?

Itse en siis saanut järjestelylainaa pankista, eli siinä mielessä omat järjestelylaina kokemukseni ovat vähän huonoja, toisaalta toki esimerkiksi palvelu pankista oli ihan ystävällistä, että sen suhteen kokemus ei ollut huono. Sen perusteella mitä olen lukenut muiden järjestelylaina kokemuksista, niin voi järjestelylaina olla iso apu vaikeassa taloustilanteessa sen ansiosta, että se saattaa pienentää lyhennyksiin kuukausittain menevää rahasummaa jopa merkittävästi.