Joensuu

Itä-Suomessa sijaitseva Joensuu voi olla kiva kohde kotimaan matkailulle. Sekä Joensuusta itsestään että sen läheltä nimittäin löytyy mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Tällä sivulla käsitellään Joensuun matkailua parista näkökulmasta.

Joensuun ja lähialueiden nähtävyydet

Joensuu kuuluu siihen kategoriaan suomalaisia kaupunkeja, jonka kohdalla alueen parhaat nähtävyydet eivät löydy itse kaupungista vaan melko läheltä sitä, ja kaupunkia on sitten hyvä käyttää tukikohtana nähtävyyksiin tutustumista varten. Joensuun kohdalla parhaat lähialueiden nähtävyydet lienevät Kolin kansallispuisto (etäisyys Joensuun keskustasta noin 63 kilometriä) sekä Ruunaan kosket (etäisyys Joensuusta noin 120 kilometriä). Kolin kansallispuistossa on esimerkiksi mahdollisuus ihailla todella komeita maisemia ja Ruunaan koskilla puolestaan voi esimerkiksi kokeilla koskenlaskua.

Mikäli haluaa nähdä nähtävyyksiä Joensuun kaupungin alueella, niin kannattaa mahdollisesti tutustua esimerkiksi Botaniaan. Botania on yrityksen kertoman mukaan ”maailman pohjoisin trooppinen perhostalo ja puutarha”. Botanian kasvihuoneista löytyy noin 700 eri kasvilajia ja ulkopuutarhoista puolestaan noin 2000. Muun mielenkiintoisen lisäksi Botanialla myös järjestetään tapahtumia. Niistä kannattaa huomioida ainakin Lounge Fest ja joogatunnit. Botanian verkkosivusto (avautuu uuteen ikkunaan).

Museot Joensuussa: Joensuun museoista mielenkiintoisia voivat olla esimerkiksi Pohjois-Karjalan museo Hilma sekä Joensuun taidemuseo Onni.

Mitä tehdä Joensuussa

Joensuun ja sen lähialueiden mahdollisesti mielenkiintoisin aktiviteettitarjonta liittyy luontoon. Sen lisäksi, että osana Joensuun reissua voi olla kiva käydä seikkailemassa Ruunaan koskilla tai Kolilla, niin voi Joensuussa tai sen lähialueilla myös esimerkiksi harrastaa kalastusta ja melomista sekä osallistua paikallisristeilyille. Ja mikäli mielii hieman ainutlaatuisempaa kokemusta, niin kannattaa tutustua mahdollisuuksiin päästä katselemaan ja valokuvaamaan suurpetoja. Ainakin Lieksassa (etäisyys Joensuun keskustasta Lieksan keskustaan on noin 100 kilometriä) on nimittäin tarjolla mahdollisuuksia tuohon. Jos on suuntaamassa jossakin vaiheessa kesällä Joensuussa ja musiikki kiinnostaa, niin kannattaa harkita reissua Joensuuhun legendaarisen Ilosaarirock-festarin aikaan. Luonnollisesti Joensuussa on tarjolla livemusiikkia myös silloin, kun Ilosaarirock ei ole käynnissä.