Kännykkäliittymä: vertailua, tarjouksia, verrattain edullisia

Kännykkäliittymien tarjonta on niin laajaa Suomessa, että voi olla vaikea tietää, mikä on itselle paras valinta. Tuohon tämä sivu pyrkii tuomaan apua. Ensin on tarjolla kännykkäliittymien vertailua ja sitten on tietoa esimerkiksi tarjouksista ja erityisen edullisista, joidenkin näkökulmasta jopa halvoista, kännykkäliittymistä

Kännykkäliittymien vertailua

Kuten listatuista liittymistä voi ehkä päätellä, niin valitettavasti Elisan / Saunalahden liittymiä ei ainakaan tällä erää ollut mahdollista lisätä vertailuun. Tuo on tietyllä tavalla sääli, sillä mielestäni puhtaasti ominaisuuksilta tarkastellen Elisalta löytyy ainakin tätä kirjoittaessani paras kännykkäliittymä. Tosin kyseisen liittymän hintakin on sitten melko suolainen, eli 60€/kuukausi ja vielä alkuun avausmaksu.

Vertailussa on siis mukana Moin, DNA:n ja Telian liittymiä. Noista jälkimmäisen suhteen voi olla hyvä huomata se, että vertailussa ei ole mukana Telia Dot -liittymiä. Sellainen voi olla hyvä ostos erityisen hyvää hinta-laatusuhdetta etsiville. Tutustu Telian sivuilla. Vertailun tähtiarvioissa on pyritty painottamaan erityisesti hinta-laatusuhdetta niin sanotusti tavallisen kännykän käyttäjän näkökulmasta. Jos operaattorit tekevät muutoksia liittymiin, niin voi se vaikuttaa arvioon niistä.

Kännykkäliittymät tarjouksessa

Vertailun avulla pääset halutessasi käsiksi joihinkin kännykkäliittymätarjouksiin. Ainakin tätä päivittäessäni nimittäin vertailun avulla on esimerkiksi mahdollista saada Telia 5G 450M rajoitetuksi ajaksi hintaan 31,99€/kuukausi, kun normaali hinta kyseisellä liittymällä on 44,99€/kk. Tuo tarjoushinta näytti ainakin tätä päivittäessäni olevan tarjolla kahdeksi vuodeksi, jonka ajalta se toisikin ihan mukavasti säästöjä. Toisaalta tuon liittymän niin sanotusti normaali hinta ei mielestäni ole valtavan edullinen, eli siinä mielessä tuo tarjous ei ehkä ole ihan niin hyvä kuin saattaa näyttää.

Vaikka vertailun avulla voikin löytää joitakin tarjouksia, niin on ehkä paras tapa löytää tarjouksessa olevia kännykkäliittymiä tutustua eri operaattorien salaisiin tarjouksiin. Nuo ovat sellaisia tarjouksia, joita operaattorit tarjoavat nettisivustollaan, kun menee tietylle sivulle ja mahdollisesti antaa oman nykyisen puhelinnumeron. Sinun pitäisi halutessasi päästä alta DNA:n, Elisan ja Telian sivuille salaisia tarjouksia varten. Moi ei käsittääkseni tarjoa ollenkaan liittymätarjouksia, joten sillä ei pitäisi olla myöskään salaisia liittymätarjouksia.

Verrattain edullinen, jopa halpa, kännykkäliittymä

Siitä, että jokin asia on halpa on siinä mielessä hieman hankalaa puhua, että ihmisillä on erilaisia rahatilanteita ja asia, joka on jollekin halpa, ei välttämättä ole sitä toisille. Mikäli haluaa aivan erityisen edullisen kännykkäliittymän niin lienee valinta prepaid tai Globetel-firman kännykkäliittymä. Globetel on pieni operaattori, jonka halvimman liittymän perusmaksuun ei sisälly nettiä, puheluita eikä tekstareita. Isommilta operaattoreilta erityisen edullisia liittymiä ovat ainakin seuraavat:

  • Telia Dot 4G Käytön mukaan, ei avausmaksua ja kiinteä maksu 8€/kk, mutta puheluista, netistä ja tekstareista tulee maksettavaa, lähtökohtaisesti kuitenkin enintään euro päivässä. Hanki nyt Telia Dot.
  • Moi Potti 100M, kiinteä maksu 12€/kuukausi, jolla saa 6 Gt nettiä kuukaudessa. Puheluista ja tekstareista veloitetaan erikseen, mutta kuitenkin lähtökohtaisesti yhteensä enintään 4 euroa kuukaudessa. Hanki nyt Moi Potti.

Kännykkäliittymän kilpailutus

Kännykkäliittymän kilpailutukseen ei tietääkseni ainakaan Suomessa ole olemassa samanlaisia palveluita kuin vaikkapa lainan kilpailutukseen. Käytännössä kännykkäliittymän kilpailutus tarkoittaakin sitä, että vaihtaa nykyisen liittymän itseä enemmän miellyttävään ja mahdollisesti edullisempaan ja jos tuon myötä vaihtaa operaattoria, niin toivoo, että nykyinen operaattori ottaa yhteyttä ennen liittymän vaihtumista ja tarjoaa paremman tarjouksen.