Käyttöehdot ja tietosuojaseloste

Yleistä sivustosta

Matkailu.fi on matkailuun keskittyvä verkkosivusto. Sivusto pyrkii jakamaan hyödyllistä tietoa niin matkailuista ulkomaille kuin matkailusta Suomessa.

Matkailu.fi verkkokaupan ehdot

Tämä sivu käsittelee yleisesti Matkailu.fi sivustoa. Verkkokaupan ehdot löytyvät tältä sivulta.

Matkailu.fi ei ole matkanjärjestäjä

Sivusto tai sen ylläpito ei itse myy tai järjestä matkoja.

Sivusto ei ota vastuuta mainoskumppaneiden tai niiden kumppaneiden toiminnasta

Vaikka Matkailu.fi-sivustolle pyritäänkin valitsemaan hyvämaineisia mainoskumppaneita, niin ei sivusto ota vastuuta eikä vastaa kyseisten kumppaneiden toiminnasta tai toimimattomuudesta mahdollisesti seuranneista taloudellisista, terveydellisistä tai muista vahingoista (haitoista, seurauksista). Matkailu.fi ei myöskään ota vastuuta eikä vastaa mainoskumppaneiden omien kumppaneiden toiminnasta mahdollisesti aiheutuneista vahingoista (haitoista, seurauksista), liittyen talouteen, terveyteen tai muuhun.

Sivuston matkatarjousten ja muiden tietojen oikeellisuus

Erityisesti matkatarjousten saatavuus saattaa vaihdella nopeasti. Vaikka tätä sivustoa pyritäänkin päivittämään ainakin melko usein, niin on varsin todennäköistä, että sivustolta tulee löytymään tietoa tarjouksista, jotka eivät ole enää sillä hetkellä saatavilla, kun kävijä saapuu Matkailu.fi-sivustolle tai kumppanin sivustolle. Tästä syystä kehotammekin tarkistamaan aina tarkasti tiedot ja hinnat palveluntarjoajan sivuilta, ennen kuin suoritat maksun matkasta tai muusta mainostetusta asiasta. Myös muu sivustolla oleva tieto voi olla virheellistä tai vanhentunutta.

Matkailu.fi ei vastaa matkatarjousten tai muunlaisen sivustolla mahdollisesti olevan vanhentuneen tai väärän tiedon aiheuttamista taloudellisista, terveydellisistä tai muista vahingoista (haitoista, seurauksista). Kehotamme tarkistamaan tiedot huolellisesti useasta eri lähteestä sekä noudattamaan varovaisuutta esimerkiksi ulkomailla liikkuessa ja internetissä maksaessa.

Palvelun hinta

Matkailu.fi-sivustolla vieraileminen on ilmaista eikä sivustolla vieraileminen velvoita ostamaan mainostettuja matkoja tai muita tuotteita.

Immateriaalioikeudet

Matkailu.fi pidättää oikeudet sivuston sisältöön ja ulkonäköön niin kattavasti kuin se on asiaan kuuluvaksi tulkittavaa.

Evästeet

Sivustolla voidaan käyttää evästeitä esimerkiksi palvelun optimoimisessa, mainosten kohdentamisessa sekä tietojen keräämisessä.

Sivustolla olevat mainokset

Sivustolla voidaan käyttää mainoksia esimerkiksi linkkien ja display-mainonnan muodossa. Sivusto voi saada mainostajalta korvauksen perustuen esimerkiksi siihen, että tämän sivuston kävijä klikkasi kumppanilinkkiä tai päätyy ostamaan mainostetun tuotteen.

Käyttäjistä kerättävät tiedot

Mikäli tämän sivuston verkkokaupassa ei etene siihen vaiheeseen, että antaa tilausta varten tietoja, niin ei sivusto lähtökohtaisesti saa käyttäjästä yksilöityä tietoja. Eli ei siis esimerkiksi nimitietoja tai sähköpostiosoitetta. Jos taas lisää kyseisiä tietoja tilauslomakkeelle, niin saa sivusto vähintäänkin lähtökohtaisesti nuo tiedot kuten myös osoitteen, jotta asiakasta voidaan esimerkiksi informoida tilauksesta ja tilaus toimittaa. Yksilöityjä tietoja sivusto voi saada myös siinä tapauksessa, että käyttäjä ottaa yhteyttä sivuston ylläpitoon ja jakaa itse tuollaisia tietoja. Ei-yksilöityjä tietoja sivusto voi saada esimerkiksi siitä, mitä reittiä sivustolle on tultu ja mitä toimia sivustolla on tehty, yleisluontoista tietoa sivusto voi saada myös lisäksi esimerkiksi käyttäjien selauslaitteista.

Syyt tietojen keräämiseen

Tämä sivusto kerää tietoja erityisesti verkkokaupan tilausten toimittamista varten, asiakaspalvelua varten sekä sivuston kehittämiseksi ja kehityksen seuraamiseksi. Mikäli haluat tietoja yhteistyökumppaneiden syistä kerätä tietoja, niin sivusto suosittelee tutustumaan niiden tietosuojaselosteisiin.

Tietojen keräämiseen käytettävät ohjelmat

Tietoja kävijöistä ja heidän käyttäytymisestään voidaan kerätä esimerkiksi Google Analyticsin & Webmaster Toolsin, Adsensen, Lucky Orangen ja kolmansien osapuolten hakulomakkeiden (näistä lisää seuraavassa osiossa) avulla. Myös ainakin näiden ohjelmien ylläpitäjillä voi olla pääsy vähintäänkin samoihin kerättäviin tietoihin kuin tämän sivuston ylläpidolla.

Kolmansien osapuolten tuottamat hakulomakkeet

Tällä sivustolla käytetään kolmansien osapuolten tuottamia hakulomakkeita. Näiden suhteen on syytä tarvittaessa tutustua heidän ehtoihinsa ja tietosuojaselosteeseen. Hakulomakkeiden taustalla ovat tätä kirjoittaessa Ebookers, Travelpayouts, Skyscanner ja Hotelscombined.

Matkailu.fi voi saada tietoonsa, mitä hakuja tällä sivustolla sijaitsevilla / sivustoon yhteydessä olevilla lomakkeilla on tehty tai mistä paikasta / hotellista / tuotteesta tai muusta vastaavasta Matkailu.fi-sivuston vierailija on ollut kiinnostunut. Emme kuitenkaan lähtökohtaisesti saa tai pyydä esimerkiksi nimitietoja tai puhelinnumerotietoja hakulomaketoimittajilta – emme ylipäätänsä emmekä niin, että ne olisivat yhdistettävissä hakuihin. Eli siis käytännössä emme ainakaan lähtökohtaisesti tiedä esimerkiksi sitä, minkä niminen henkilö on hakenut vaikkapa lentoja tällä sivustolla tai minkä niminen henkilö varasi lomamatkan käytyään ensin tällä sivustolla.

Hakulomakkeiden suhteen on hyvä huomata, että niiden hakutulosten yhteydessä ilmoitetut hinnat eivät välttämättä vastaa lopullista / ajantasaista hintaa. Tarkista siis hintatiedot huolella ennen varauksen maksamista ja selvitä mahdolliset lisämaksut tarkasti. Emme korvaa mahdollisista kumppaneiden (tai niiden kumppaneiden) ilmoittamista epäselvistä / harhaanjohtavista tiedoista aiheutuneita menetyksiä tai muita vahinkoja.

Kolmansien osapuolten kumppaneiden ilmoittamat hinnat ja muut tiedot

Kiinnitä erityistä huomiota sekä tarkkuutta kolmansien osapuolten yhteistyökumppaneiden ilmoittamiin hintoihin ja muihin niiden antamiin tietoihin. Jotkut kolmansien osapuolten yhteistyökumppanit esimerkiksi sisällyttävät ilmoitettuihin hintoihin eri asioita kuin toiset. Tämä voi esimerkiksi johtaa siihen, että jos kaikki tahot sisällyttäisivät samat asiat hintoihin, niin olisi hakulomakkeen näyttämä halvin hinta jollakin toisella taholla, kuin miltä se tehdyn haun perusteella näyttää. Lisäksi myös esimerkiksi kolmansien osapuolten kumppaneiden ilmoittamiin lentoyhtiöiden tietoihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ja tarkistaa ne huolella, ilmoitetut tiedot eivät välttämättä vastaa todellista tai ajantasaista tilannetta. Emme ota vastuuta emmekä vastaa mahdollisista puutteellisista tai virheellisistä tiedoista aiheutuneista taloudellisista, terveydellisistä tai muista vahingoista (seurauksista, haitoista).

Emme lupaa halvimpia tai halpoja hintoja

Matkailu.fi-sivustolla voidaan joissakin osioissa puhua halvoista (mahdollisesti käyttäen toista ilmaisua) lennoista, matkoista, hotellihuoneesta tai muista tuotteista / palveluista. Vaikka pyrimmekin löytämään tälle sivustolle esiteltäväksi halpoja hintoja sekä antamaan hyödyllisiä vinkkejä niiden löytämiseksi, niin emme lupaa, että tältä sivustolta / sivuston avulla löydetyt hinnat olisivat edullisimpia tai etteikö jostain voisi löytyä jopa reilusti edullisempia hintoja. Emme korvaa mahdollisia hintaeroja.

Kokemukset ja näkemykset voivat vaihdella

Sivustolla voi olla tietoja kokemuksista liittyen esimerkiksi eri matkakohteisiin ja palveluihin. Kokemukset voivat luonnollisesti vaihdella ja eri henkilöillä voi olla eri näkemyksiä esimerkiksi siitä, mikä on jonkin kategorian paras palvelu.

Tätä sivua on päivitetty viimeksi 3.11.2023. Muutokset ovat mahdollisia.