Kertalaina – Esimerkiksi kertalaina 100e, 200 tai 500 jopa heti

Kertalaina tarkoittaa lainaa, jonka kohdalla koko saatu luotto maksetaan kerralla tilille. Tuo poikkeaa toisesta suositusta lainamuodosta, eli joustoluotosta siinä, että joustoluoton tapauksessa avataan luottotili, jonka luottoraja voi olla esimerkiksi 2 000 euroa ja joilta voi esimerkiksi nostaa ensin 200 euroa ja sitten 300 euroa. Kertalainan etuna voi olla varsinkin se, että voi olla pienempi houkutus ottaa lisää lainaa.

Kertalaina netistä

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Cashday, iRaha ja Minunraha tarjoavat kertalainaa pikavippinä. Ne voivat siis olla hyviä valintoja silloin, jos haluaa kertalainan erityisen helpolla hakemuksella ja mahdollisesti jopa käytännössä heti. Kokemusteni perusteella esimerkiksi iRaha pystyy antamaan lainapäätöksen kertalainasta heti. iRaha myös pystyy siirtämään rahat tilille jopa todella nopeasti, ehkä niin nopeasti, että voi sanoa senkin tapahtuvan käytännössä heti. Voi toki tosin olla esimerkiksi pankkikohtaista vaihtelua siinä, miten nopeasti laina siirtyy tilille.

Kaikki edellisessä kappaleessa mainitut kolme lainapalvelua ovat saman Epfok Oy:n lainapaikkoja. Mahdollisesti valitettava fakta taitaa olla se, että jos yksi noista lainapaikoista ei ole valmis antamaan lainaa niin eivät ole muutkaan. Käsitykseni mukaan nuo kyseiset lainapaikat ovat erikoistuneet erityisesti ainakin melko pieniin lainoihin. Tuo voi käytännössä tarkoittaa sitä, että vaikkapa 100e kertalainasta voi olla paremmat mahdollisuudet saada myönteinen lainapäätös kuin 500e kertalainasta.

Edellä mainituista Epfokin pikavippipalvelusta poiketen, Omalaina ja Rahalaitos ovat niin sanottuja lainavertailuita. Ne voivat siis yrittää löytää lainatarjouksia vaikkapa juuri kertalainaa varten jopa monelta eri lainapalvelulta. Rahalaitos ja Omalaina voivat sopia erityisen hyvin silloin lainapaikaksi, jos haluaa kertalainan ainakin melko edullisella korkoprosentilla ja pidemmällä laina-ajalla. Rahalaitoksen sekä Omalainan suhteen voi olla hyvä tietää se, että niiden käyttäminen on ilmaista sekä se, että et joudu ottamaan lainaa vaikka sitä tarjottaisiin.

Pieni kertalaina?

iRahan, Cashday ja Minunrahan pienimmätkin lainasummat ovat lähtökohtaisesti kertalainoja. Noilta paikoilta voikin olla mahdollista saada esimerkiksi 30€ kertalaina. Voisin kuvitella, että ainakin jotkut pitävät tuota pienenä kertalainana.

Kertalaina 100?

Kaikki mainitut pikavippipalvelut tarjoavat mahdollisuuden hakea 100e kertalainaa. Mikäli 100 euron kertalainan ottaa joltakin noista lainapaikoista ilman lisäpalveluilta, niin pitäisi siitä joutua maksamaan yhteensä korkoineen ja kuluineen takaisin alle 107 euroa. Lisäpalvelun kanssakin alle 120 euroa.

Kertalaina 200?

Esimerkiksi Minunraha ja iRaha voivat sopia hyvin 200 euron kertalainaa varten. Ilman lisäpalveluita nostetun 200 kertalainan hinta Minunrahalla on alle 209 euroa. Lisäpalvelusta voi tulla ylimääräistä maksettavaa hieman alle 12 euroa lisää. Tuo lisäpalvelu voi olla hyödyllinen esimerkiksi siinä, jos haluaa kertalainan heti tilille.

Kertalaina 500?

Tämmöinen kertalaina voi olla mahdollista saada jokaiselta tällä sivulla listatulta lainapaikalta tai sen avulla. Mikäli 500e kertalainaa hakee pikavippipaikan kautta, niin on sen lähtökohtainen laina-aika lyhyempi kuin jos sitä hakee Rahalaitoksen tai Omalainan avulla. Cashdaylla on ilmoitettu ilman lisäpalvelua otettavan 500 euron kertalainan hinnaksi alle 514 euroa. Lisäpalvelun hinta on esimerkiksi Cashdayllä lähtökohtaisesti sama riippumatta lainasummasta, eli myös 500 euron kohdalla hieman vähemmän kuin 12 euroa nostettua lainaa kohden.

Koroton kertalaina?

Pikavippipalvelut eivät enää käsittääkseni tarjoa korottomia kertalainoja. Nykyään jos haluaa saada korotonta lainaa netistä, niin on ilmeisesti ainoa vaihtoehto se, että hakee luottokorttia, joka voi tarjota korotonta maksuaikaa alkuun ja sitten käyttää kyseisen kortin luottoa ja maksaa käytetyn luoton takaisin korottoman maksuajan aikana. Tuossa voi olla tärkeää erityisesti se, että juurikin käyttää luottoa, eikä siirrä sitä tilille, sillä tilille siirrettävästä summasta saatetaan alkaa veloittamaan korkoa heti alusta alkaen. Ainakin mikäli käyttää luottokorttia vain kerran ja maksaa käytetyn luoton korottaman maksuajan puitteissa, niin voi sen ajatella olevan eräänlainen koroton kertalaina.

Tietämistäni luottokorteista pisintä mahdollista korotonta maksuaikaa tarjoaa SweepBankin luottokortti. Kyseinen virtuaalinen luottokortti voi olla mahdollista saada käytännössä heti ja se on tehty yhdessä Mastercardin kanssa. Korotonta maksuaikaa tuo luottokortti voi tarjota jopa 60 päivää. Koska SweepBankin luottokortin luottoraja voi olla jopa 8 000 euroa, niin voi se sopia myös heille, jotka haluavat isomman luoton. Tällä sivustolla on enemmän tietoa SweepBankin luottokortista esimerkiksi sivulla SweepBank, mutta jos opit jo tarpeeksi kyseisestä luottokortista, niin haluat ehkä hakea SweepBankin luottokorttia.

Lainapalvelut voivat muuttaa esimerkiksi niiden lainojen ja lisäpalveluiden hinnoittelua. Tällä sivulla mainitut hinnat on poimittu sivun kirjoittamisen yhteydessä. Voi olla hyvä idea tarkistaa viimeisimmät hinnat aina ennen kuin päättää, nostaako lainaa.