Kulutusluoton kilpailutus – Löydä jopa halpa kulutusluotto nopeasti ja helposti

Jos on jo kulutusluotto tai harkitsemassa sellaisen ottamista, niin voi olla hyvä selvittää, voisiko saada halvempaa kulutusluottoa. Tuohon kätevä tapa voi olla niin sanottu kulutusluoton kilpailutus. Sillä voi tarkoittaa käytännössä ainakin sitä, että pyytää lainatarjouksia niin sanotun kilpailutuspalvelun avulla. Tuollaisia kilpailutuspalveluita on nykyään varsin paljon, ja ainakin tyypillisesti iso osa niiden mahdollisesti ehdottamista lainatarjouksista on juurikin kulutusluottoja. Mitkä sitten voisivat olla hyviä kilpailuttajia kulutusluoton kilpailutusta varten? Niitä on mielestäni esimerkiksi alempana olevassa listauksessa.

Kilpailuta kulutusluotto nopeasti

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Yksikään näistä kilpailutuspalveluista ei veloita sen palvelun käyttämisestä. Kaikkia näitä palveluita pystyy myös käyttämään ilman liitteiden lähettämistä tai edes pankkitunnuksien käyttämistä. Nuo voivat olla hyödyllisiä asioita siinä, että kulutusluoton pystyy kilpailuttamaan nopeasti. Yhdenkään palvelun kautta ei ole pakko ottaa sen mahdollisesti ehdottamaa kulutusluottoa.

Jopa halpa kulutusluotto on mahdollinen. Kulutusluotto ei normaalisti ole maailman edullisin laina, mutta ainakin kulutusluotoksi halpaa lainaa voi löytää kilpailutuspalvelun avulla. Esimerkkinä voi mainita, että Rahalaitoksen lainaesimerkkien perusteella se saattaa löytää kulutusluoton jopa alle 5% todellisella vuosikorolla. Tuollaisen tason kulutusluottoa voi mielestäni pitää jo kulutusluotoksi halpana.

Kulutusluotto jopa varsin nopeasti tilille. Monet kilpailutuspalvelut, kuten esimerkiksi Zmarta, voivat näyttää lainapäätöksiä kulutusluotosta käytännössä heti, kun on tehnyt lainahakemuksen niiden sivustolla. Kun tuohon yhdistää sen, että kulutusluotto voi olla tililläsi tuon jälkeen jopa samana päivänä, niin voi mielestäni todeta, että kulutusluotto on kilpailutuksen avulla mahdollista saada jopa nopeasti.

Kulutusluotto ilman vakuuksia ja takaajaa. Siitä näkökulmasta, että kulutusluoton hakeminen on helppoa, on tärkeätä se, että sen hakemiseksi tai edes mahdolliseksi saamiseksi ei tarvitse vakuuksia tai takaajaa. Onkin siis ehkä kiva tietää, että yksikään listattu kilpailutuspalvelu ei vaadi niitä ja lisäksi myöskään ne lainafirmat, joilta ne voivat ehdottaa lainaa eivät ainakaan lähtökohtaisesti vaadi kumpaakaan niistä.

Mihin kiinnittää huomiota kulutusluoton kilpailutuksen tulosten suhteen? Tärkeätä on huomioida varsinkin mahdollisesti tarjotun kulutusluoton todellinen vuosikorkoprosentti ja kokonaiskustannukset. Ensimmäisellä kriteerillä voi suhteuttaa hyvin kulutusluottoja, joiden laina-aika ja lainasumma ovat samat ja toiselle taas voi tulla tarvetta ainakin siinä tapauksessa, että kilpailutuksen kautta tarjotaan kulutusluottoa erilaisilla laina-ajoilla. On harvoin järkevää ottaa kulutusluottoa turhan pitkällä laina-ajalla, sillä silloin tulee helposti maksettua turhaan korkokuluja.

Esimerkki kulutusluoton mahdollisista kustannuksista: Lainasumma 10 000 euroa, laina-aika 7 vuotta, tyypillinen kuukausierä 160 euroa, lainasta kokonaisuudessa takaisin maksettava summa hieman alle 13 410 euroa. Lainan todellinen vuosikorko alle 9,2%. Tämä esimerkki perustuu Rahalaitokselta tämän sivun kirjoittamisen yhteydessä saatavissa olleeseen tietoon.

Matalakorkoinen kulutusluotto – mikä voi auttaa löytämisessä? Kun tavoitteena on matalakorkoinen kulutusluotto, niin on tärkeätä se, että saa lainatarjouksen lainafirmalta, joka tuollaista voi edes tarjota. Siinä taas voi olla erityisen hyödyllistä se, että nykyisten tulojen ja menojen suhde jättää lainafirman näkökulmasta jopa reippaasti kykyä pystyä maksamaan kulutusluoton kuukausierät. Erityisen matalakorkoisen kulutusluoton suhteen voi olla hyödyllistä myös se, jos kulutusluottoa hakee niin sanotun yhteishakijan kanssa. Yhden hakijan tulojen ja menojen sopivan suhteen lisäksi myös tuo voi vahvistaa huomattavasti lainafirmojen näkemystä siitä, että kulutusluotto kuluineen maksetaan takaisin.

Kulutusluotto pankista kilpailuttajan avulla: Joidenkin netissä kulutusluottoja kilpailuttavien palveluiden valikoimassa on myös perinteisiä pankkeja, nettirahoituslaitosten lisäksi. Mikäli saa pankilta tarjouksen kulutusluotosta, niin on mahdollista, että sen korko on erityisen matala kulutusluotoksi.

Mikä on paras kulutusluoton kilpailuttaja? Kokemusteni perusteella sanoisin Omalaina. Se on esimerkiksi ainakin mielestäni erityisen helppokäyttöinen ja nopea ja lisäksi sen kautta voi mahdollisesti löytää mukavan edullista kulutusluottoa.