Kuninkuusravit 2021

Kuninkuusravit on eittämättä Suomen legendaarisin ravitapahtuma. Kuninkuusraveja on käyty vuodesta 1924 alkaen, eli edessä on pian 100-vuotisjuhlat (joskin aikavälillä 1934–1944 osa Kuninkuusraveista jäi järjestämättä). Kuninkuusravien ideana on pohjimmiltaan se, että kisoihin päässeet suomenhevosoriit sekä -tammat kilpailevat kolmella eri matkalla ja yhteistuloksissa parhaasta oriista tulee ravikuningas ja parhaasta tammasta ravikuningatar. Oriit ja tammat kisaavat eri lähdöissä. Koska kyseessä on kolmen matkan yhteistulos, niin sisältyy tapahtumaan usein paljon draamaa ja jännittämistä. Ainutlaatuisuutensa ansiosta Kuninkuusravit saattavat kiinnostaa myös heitä, jotka eivät tavallisesti innostuisi ravikilpailuista.

Vuoden 2021 Kuninkuusravit järjestetään Seinäjoella

Yksi Kuninkuusravien kivoista puolista on se, että niiden tapahtumapaikka on vaihtuva. Tuon ansiosta Kuninkuusravit voivat myös olla kiva tapa harrastaa kotimaan matkailua. Vuoden 2021 Kuninkuusravit järjestetään Seinäjoella 30.7.–1.8.2021.

Koska korona rajoitti vuoden 2020 Kuninkuusravien katsojakapasitteettia, niin järjestetään vuoden 2021 Kuninkuusravit siis poikkeuksellisesti samassa paikassa kuin vuoden 2020 olivat. Toivoa sopia, että vuoden 2021 kisojen aikaan koronatilanne on jo sen tyyppinen, että katsojia voidaan päästää paikalle runsain mitoin.

Kuninkuusravit ja majoitus – missä majoittua Seinäjoella

Seinäjoen ravirata sijaitsee varsin lähellä Seinäjoen keskustaa. Eli, jos on niin onnekas, että saa vuoden 2021 Kuninkuusraveille lipun, niin voi paras valinta majoitukseksi olla Seinäjoen keskustassa sijaitseva hotelli. Seinäjoen keskustan hotelleista erityisen hyväksi on arvioitu esimerkiksi Orignal Sokos Hotel Vaakuna. Varaa nyt huone Vaakunasta (Ebookers). Kyseinen hotelli ei kuitenkaan ole valtavan edullinen, ja jos etsii halvempaa hotellia, niin voi esimerkiksi Scandic Seinäjoki olla harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Varaa nyt huone Scandicista (Ebookers).

Edellä mainituista hotelleista Vaakuna on ****-hotelli ja Scandicille on paikasta riippuen merkitty ***, ***½ tai **** virallista tähteä. Vaakunan suhteen asiakkaita on miellyttänyt erityisesti esimerkiksi siisteys, hotellin kunto ja henkilökunta. Scandic kohdalla taas asiakkaat ovat tykänneet erityisesti henkilökunnasta ja siisteydestä.

Mökit Seinäjoelle: Ainakaan tätä kirjoittaessa Kuninkuusravien viikonlopulle ei Seinäjoelta näyttänyt löytyvän vapaana olevia varsinaisia mökkejä.

Leirintäalue Seinäjoella: Seinäjoella sijaitsee osuvasti nimetty “Seinäjoen leirintäalue”. Tätä kirjoittaessa sieltä voi löytää majoituksen Kuninkuusravien ajalle hintaan 120€.

Hyvä tietää: Seinäjoen keskustassa on ilmeisesti kaksi eri Sokos Hotellia, Lakeus ja Vaakuna.

Etsi lisää majoituksia Seinäjoelta ja lähialueilta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn