Kuopio Wine Festival / Kuopion Viinijuhlat 2020

Vuoden 2020 Kuopion viinijuhlat on ymmärrettävistä syistä peruttu. Päivitämme tämän sivun myöhemmin vuoden 2021 tiedoilla. Mikäli tilanne mahdollistaa vuoden 2021 tapahtuman järjestämisen, niin on kyseessä Kuopion viinijuhlien 25-vuotisjuhla, eli tiedossa voi olla tavallistakin paremmat kemut.

Kuopio Wine Festival on Kuopiossa järjestettävä tapahtuma, jonka keskiössä ovat erityisesti viinit ja tunnettujen suomalaisten artistien esittämä musiikki. Tapahtumaa voisi ehkä kuvailla hieman aikuisemmaksi versioksi perinteisistä festivaaleista.

Vuonna 2020 Kuopio Wine Festival alkaa torstaina 25.6. ja jatkuu aina lauantaihin 4.7. asti. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, niin noina kyseisinä päivinä sekä myös jokaisena päivänä niiden välillä on tarjolla laadukasta musiikkia sekä kokemuksen perusteella myös muuten varsin miellyttävää menoa.

Vaikka Viinijuhlien ytimenä onkin luonnollisesti viini, niin on festarialueella tarjolla myöskin varsin kattavasti ruokaa. Vuonna 2020 festivaalien erityisenä keskittymisalueena sekä viinissä että ruoissa on Ranska.

Tapahtumapaikkana Kuopio Wine Festivalilla (jota suomalaisittain voisi aivan hyvin kutsua myös Kuopion Viinijuhliksi) on Kuopion satama. Satama-alue on siinä mielessä erittäin mukava paikka festareille, että se on varsin lähellä keskustaa (kävelymatka Kuopion torilta on ehkä noin 10 minuuttia) ja samalla myös erittäin kauniilla alueella. Lisäksi tapahtumapaikan vahvuutena on se, että heti festarialueen läheisyydessä on muutamia baareja sekä myös yökerhoja.

Miksi suunnata Kuopion viinijuhlille?

Ensinäkin voi todeta, että Kuopio on erityisesti kesäkaupunkina varsin miellyttävä kohde kotimaan matkailulle – kauniit maisemat ja yleisesti ottaen varsin leppoisa tunnelma ovat avainasemassa tässä. Lisäksi Kuopio Wine Festival itsessään on kokemuksen perusteella varsin mukava, mutkaton, hilpeä ja hyvähenkinen tapahtuma. Lisäksi hyvää festareilla on myös esimerkiksi se, että tapahtuma-alue on varsin kompakti ja miljööltään miellyttävä.

Mikä hotelli tai muu majoitus valita, jos suuntaa Kuopio Wine Festivalille?

Kuopiosta löytyy muutamia varsin kivoja hotelleja. Festivaalikävijän näkökulmasta näistä ehkäpä helpoin on ”Original Sokos Hotel Puijonsarvi” (tarkista hinnat, Ebookers), jonne on festarialueelta noin 5 minuutin kävelymatka. Toisena hyvänä majoitusvaihtoehtona Kuopion Viinijuhlille suuntaaville voisi suositella Kuopion torin vieressä sijaitsevaa Scandic Atlas -hotellia (jonne on siis noin 10 minuutin kävelymatka festarialueelta). Koska Kuopion Viinijuhlien tapahtumapaikka on lähes kaupungin keskustassa, niin ei sen välittömässä läheisyydessä ole esimerkiksi leirintäaluetta eikä tapahtuma-alueella ole telttakylää. Jos kuitenkaan hotellimajoitus viinijuhlien ajaksi ei innosta, niin on myös luonnollisesti esimerkiksi mahdollista yrittää vuokrata lyhyeksi aikaa yksityisasunto.

Etsi nyt hotelli Kuopion Viinijuhlia varten

Kuopio Wine Festival on vuonna 2020 aikavälillä torstai 25.6.2020 – lauantai 4.7.2020. Tämän sivun kuvat ovat kuvituskuvia.

Minkä hintaisia liput tapahtumaan ovat?

Vuoden 2020 tapahtuman lippujen hinnat ovat päivää kohden 34€, jos lipun ostaa ennakolta ja 38€, jos lipun ostaa portilta. Poikkeuksena noihin hintoihin ovat kuitenkin perjantain 26.6. liput, kyseisen päivän ennakkoliput nimittäin maksavat 45€ ja portilta ostetut liput 48€.

Mitä artisteja Kuopion Viinijuhlilla esiintyy vuonna 2020?

Tätä sivua päivittäessä on vuoden 2020 esiintyjiksi on ilmoitettu esimerkiksi Tehosekoitin, Maija Vilkkumaa, Neljä Ruusua, Dingo, Bomfunk Mc’s, Suvi Teräsniska, J. Karjalainen, Eppu Normaali ja Kaija Koo.

Yllä mainitut artistit ja muut tämän sivun tiedot on poimittu, kun tätä sivua on päivitetty viimeksi. Muutokset ovat mahdollisia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn