Kuopio Wine Festival / Kuopion Viinijuhlat 2019

Kuopio Wine Festival on Kuopiossa järjestettävä tapahtuma, jonka keskiössä ovat erityisesti viinit ja tunnettujen suomalaisten artistien esittämä musiikki. Tapahtumaa voisi ehkä kuvailla hieman aikuisemmaksi versioksi perinteisistä festivaaleista.

Vuonna 2019 Kuopio Wine Festival alkaa perjantaina 28.6. ja jatkuu aina lauantaihin 6.7. asti. Noina kyseisinä päivinä sekä myös jokaisena päivänä niiden välillä on tarjolla laadukasta musiikkia sekä kokemuksen perusteella myös muuten varsin miellyttävää menoa.

Vaikka Viinijuhlien ytimenä onkin luonnollisesti viini, niin on festarialueella tarjolla myöskin varsin kattavasti ruokaa. Vuonna 2019 festivaalien erityisenä keskittymisalueena sekä viinissä että ruoissa on Italia.

Tapahtumapaikkana Kuopio Wine Festivalilla (jota suomalaisittain voisi aivan hyvin kutsua myös Kuopion Viinijuhliksi) on Kuopion satama. Satama-alue on siinä mielessä erittäin mukava paikka festareille, että se on varsin lähellä keskustaa (kävelymatka Kuopion torilta on ehkä noin 10 minuuttia) ja samalla myös erittäin kauniilla alueella. Lisäksi tapahtumapaikan vahvuutena on se, että heti festarialueen läheisyydessä on muutamia baareja sekä myös yökerhoja.

Miksi suunnata Kuopion viinijuhlille?

Ensinäkin voi todeta, että Kuopio on erityisesti kesäkaupunkina varsin miellyttävä kohde kotimaan matkailulle – kauniit maisemat ja yleisesti ottaen varsin leppoisa tunnelma ovat avainasemassa tässä. Lisäksi Kuopio Wine Festival itsessään on kokemuksen perusteella varsin mukava, mutkaton, hilpeä ja hyvähenkinen tapahtuma. Lisäksi hyvää festareilla on myös esimerkiksi se, että tapahtuma-alue on varsin kompakti ja miljööltään miellyttävä.

Mikä hotelli tai muu majoitus valita, jos suuntaa Kuopio Wine Festivalille?

Kuopiosta löytyy muutamia varsin kivoja hotelleja. Festivaalikävijän näkökulmasta näistä ehkäpä helpoin on ”Original Sokos Hotel Puijonsarvi”, jonne on festarialueelta noin 5 minuutin kävelymatka. Toisena hyvänä majoitusvaihtoehtona Kuopion Viinijuhlille suuntaaville voisi suositella Kuopion torin vieressä sijaitsevaa Scandic Atlas -hotellia (jonne on siis noin 10 minuutin kävelymatka festarialueelta). Koska Kuopion Viinijuhlien tapahtumapaikka on lähes kaupungin keskustassa, niin ei sen välittömässä läheisyydessä ole esimerkiksi leirintäaluetta eikä tapahtuma-alueella ole telttakylää. Jos kuitenkaan hotellimajoitus viinijuhlien ajaksi ei innosta, niin on myös luonnollisesti esimerkiksi mahdollista yrittää vuokrata lyhyeksi aikaa yksityisasunto.

Etsi nyt hotelli Kuopion Viinijuhlia varten:

Kuopio Wine Festival on tänä vuonna aikavälillä perjantai 28.6.2019 – lauantai 6.7.2019. Tämän sivun kuvat ovat kuvituskuvia.

Minkä hintaisia liput tapahtumaan ovat?

Vuoden 2019 tapahtuman lippujen hinnan kerrotaan olevan ennakolta ostettuna 32 euroa ja portilta ostettuna 34 euroa. Yhdellä lipulla pääsee yhden kerran tapahtuma-alueelle, eli jos festarialueelta poistuu, niin joutuu ostamaan uuden lipun.

Mitä artisteja Kuopion Viinijuhlilla esiintyy vuonna 2019?

Tätä sivua kirjoittaessa kerrotaan, että festareilla esiintyy esimerkiksi Kaija Koo, Vesala, Ellips, Ismo Alanko, Eppu Normaali, Juha Tapio, Lauri Tähkä, J. Karjalainen ja Sanni – muutokset ovat luonnollisesti mahdollisia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn