Kuopio

Löydät tältä sivulta tietoa Kuopiosta. Erityisesti sisältö on suunnattu Kuopioon suuntaaville matkailijoille, mutta myös Kuopiossa asuvat voivat mahdollisesti löytää tämän sivun avulla hyödyllistä tietoa asuinkaupungistaan.

Tekemistä Kuopiossa

Kuopiosta löytyy varsin mukavasti tekemistä. Oma osansa tuohon on sillä, että Tahko on osa Kuopiota, joskin Tahko ei ole valtavan lähellä Kuopion keskustaa. Seuraavaksi esiteltynä suositeltua tekemistä Kuopion alueelta.

Kuopion museo

Kuopion museotarjontaa on uudistettu ja nyt simppelisti nimellä ”Kuopion museo” kulkeva paikka voi olla mukava vierailukohde. Tarjolla on kulttuurihistoriallista ja luonnontieteellistä nähtävää. Kuopiomuseo.fi (avautuu uuteen ikkunaan).

VB-valokuvakeskus

VB-valokuvakeskus on melko pieni paikka, jossa voi päästä tutustumaan museomaisessa ympäristössä mielenkiintoisiin valokuviin. VB-valokuvakeskus sijaitsee varsin lähellä Kuopion museota, joten esimerkiksi todellinen museoiden ystävä saattaa haluta käydä molemmissa saman päivän aikana. VB-valokuvakeskus.fi (avautuu uuteen ikkunaan).

Puijon tornin huipulle meneminen

Legendaarisesta Puijon tornista voi päästä ihailemaan korkeuksista maisemia.

Kuopion kaupunginteatteri

Käytännössä Kuopion keskustassa sijaitse Kuopion kaupunginteatteri voi viihdyttää eritysesti teatterin ystäviä.

Kuopion musiikkikeskus

Kuopion musiikkikeskuksessa on laajasti tapahtumia. Voit löytää sieltä esimerkiksi konsertteja, keikkoja ja balettiesityksiä.

Talviurheilu Tahkolla

Tahkolla voi päästä talvella esimerkiksi laskettelemaan, lautailemaan ja hiihtämään.

Kesäurheilu ja kalastus Tahkolla

Kesällä Tahkolla voi esimerkiksi golfata, pyöräillä, kalastaa, suppailla ja pelata padelia sekä tennistä.

Pakohuoneet

Kuopiosta löytyvät pakohuonepelit voivat tarjota mukavaa ja älyllisesti haastavaa yhdessä tekemistä esimerkiksi kaveri- tai työporukalle.

Elokuvat Scalassa

Kuopion keskustassa sijaitsevassa Scalassa voi olla mukava käydä katsomassa elokuvia.

Kiipeilykeskus VOEMA

Kiipeilykeskus VOEMA voi miellyttää erityisesti heitä, jotka haluavat harrastaa urheilullista aktiviteettiä Kuopiossa.

Kalakukon syöminen

Kalakukko liitetään monien mielikuvissa niin kiinteästi Kuopioon, että varsinkin matkailijat saattavat ehkä haluta kokeilla sitä Kuopiossa vieraillessaan. Onko Hanna vai Irene Partasen mukaan nimetyn kalakukkoleipomon kalakukko parempaa?

Kuopion nähtävyydet

Kuopio on varsin kiva kaupunki, mutta jos ollaan rehellisiä, niin moni tuskin on sitä mieltä, että Kuopiossa olisi aivan yltiöupeita nähtävyyksiä valtava määrä. Kuopiossakin on kyllä ihan kivaa nähtävää, varsinkin jos luonto on oma juttu.

Puijon torni

Puijon torni on yli 200 metriä korkea torni, jota voi joko ihailla osana sen ympäristöä tai sitten nousta sen huipulle ja ihailla sieltä Suomen kansallismaisemaa.

Kallavesi

Kallavesi on järvi, joka löytyy Kuopion keskustan läheltä. Sen ympäristössä voi olla mukavaa viettää varsinkin kesällä aikaa.

Kuopion tuomiokirkko

Kuopion tuomiokirkkoa voi ulkonäön puolesta pitää varsin perinteisenä kirkkona. Se sijaitsee Kuopion keskustassa ja lähellä Kuopion museota ja VB-valokuvakeskusta, niistä on hieman enemmän tietoa tällä sivulla.

Valkeinen

Valkeinen on käytännössä Kuopion ydinkeskustan vieressä sijaitseva lampi. Sen läheltä löytyvillä penkeillä voi olla kiva istuskella viettäen esimerkiksi rentoa kesäpäivää. Valkaisen ympäri voi kävellä tai pyöräillä, joskin pyöräillessä moni saattaa kokoa lenkin liian nopeasti suoritetuksi. Ehkä pari kierrosta ympäri on mukavampi?

Alava-kirkko

Alava-kirkko sijaitsee Valkaisen vieressä. Se on ulkonäöltään todennäköisesti mielipiteitä jakava, joku saattaa tykätä sen ulkonäöstä, jota voisi kuvailla esimerkiksi rujoksi ja toisen mielestä sellainen ulkonäkö ei välttämättä sovi ollenkaan kirkolle.

Kuopion tori

Kuopion tori sijaitsee Kuopion keskustassa. Se ei ole valtavan iso, mutta siellä voi olla kiva käydä varsinkin kesällä.

Kuopion kauppahalli

Kuopion kauppahalli sijaitsee Kuopion torilla. Se on melko pieni kauppahalli ja varsin sympaattisen näköinen.

Tapahtumia Kuopiossa

Kuopiossa on joitakin ihoja kivoja tapahtumia. Alempana tällä sivulla on poimittuna suositeltuja tapahtumia Kuopion tarjonnasta. Voi olla aina hyvä muistaa se, että esimerkiksi keikat saattavat peruuntua.

Kuopio Wine Festival eli Kuopion viinijuhlat

Tämä mukavalta tuntunut kesällä järjestettävä tapahtuma on tarkoitus järjestää vuonna 2024 28.6.–6.7. Vaikka sitä ei suoraan tämän tapahtuman nimessä tuodakaan esille, niin on tärkeässä osassa tätä tapahtumaa viinin lisäksi musiikki. Vuodelle 2024 julkistetut esiintyjät sisältävät esimerkiksi Haloo Helsingin, Kaija Koon, Jenni Vartiaisen, Arttu Wiskarisen ja Elastisen.

Kuopiorock

Kuten festarin nimestä voinee arvata, niin Kuopiorock saattaa viihdyttää erityisesti hieman rockimman ja raskaamman musiikin ystäviä. Vuodelle 2024 ilmoitettuja esiintyjiä ovat esimerkiksi Blind Channel ja Apulanta. Tapahtum-aikana tällä festarilla on vuonna 2024 25.7.–27.7.

Maija Vilkkumaan keikka ja muu Kuopion musiikkikeskuksen tarjonta

Maija Vilkkumaan konserttisalikiertueen Kuopion keikan tapahtumapäivä on 15.3.2024. Kuopion musiikkikeskuksessa on tarjolla myös paljon muuta musiikkia. Kuopionmusiikkikeskus.fi (avautuu uuteen ikkunaan).

Kuopion kaupunginteatterin tarjonta

Kuopion kaupunginteatterista puolestaan saattaa löytyä miellyttäviä tapahtumia esimerkiksi heille, jotka tykkäävät vähän rauhallisemmista tapahtumista ja tietysti teatterista.

KalPan jääkiekko-ottelut

KalPa pelaa miesten pääsarjassa jääkiekkoa.

KuPS:n jalkapallo-ottelut

KuPS pelaa miesten ja naisten jalkapallon pääsarjassa. Erityisen tunnelmallista ottelua etsivät saattaisivat tykätä varsinkin KuPS:n ja HJK:n välisestä miesten jalkapallomatsista.

Majoitus Kuopiossa

Kuopiosta löytyy varsin mukavia hotelleja. Lapland Hotels Kuopio (hotellilinkit BookingCom, pitäisi avautua uuteen ikkunaan) yhdistää moderniutta perinteiseen Lapin tunnelmaan. Moni voi tykätä siitä. Kuopion torin vierestä, eli Kuopion ydinkeskusta, löytyy ihan miellyttävältä vaikuttava Scandic Atlas -hotelli. Lähes ydinkeskustassa, lähempänä Kallaveden rantaa kuin Scandic Atlas, sijaitsee Hotel Puijonsarvi, se on saanut keskimäärin varsin hyviä asiakasarvosteluita. Tahkolla puolestaan sijaitsee esimerkiksi Break Sokos Hotel Tahko. He, jotka haluavat majoittua Kuopiossa hotellin sijaan huoneistossa, saattavat löytää mukavan vaihtoehdon esimerkiksi Forenomilta. Mökki puolestaan voi löytyä Lomarenkaan kautta. Lomarenkaalla on listattuna mökkejä myös Kuopiosta. Lue lisää Kuopion majoituksista.

Löydä hyvät matkatarjoukset

Matkailu.fi-nettisivuston etusivulle poimitaan hyviä matkatarjouksia Suomessa tapahtuvaa ja ulkomaille suuntautuvaa varten matkailua.

Haluaisitko muutoksen tämän sivun sisältöön?

Matkailu.fi pyrkii kertomaan kotimaan matkailusta laajasti. Tuo johtaa käytännössä väistämättä siihen, että sivustolla voi esimerkiksi olla joskus mainittuna hotelli, joka ei enää ole auki tai toisaalta sivustolla ei välttämättä ole mainittuna jotakin vasta ilmoitettua mielenkiintoista uutta tapahtumaa. Voit ehdottaa sisältömuutosta alla olevalla lomakkeella.

Muutosta

Jaa tämä sivu somessa