Kuopio

Moni suomalainen kaupunki määritellään kesäkaupungiksi. Kuopioon tämä määritelmä kuitenkin sopii erityisen hyvin, ja tässä artikkelissa käsitelläänkin Kuopiota erityisesti kesäisen matkailun kohteena. Käsittelyssä on esimerkiksi se, mitä Kuopiossa kannattaa tehdä ja missä hotellissa mahdollisesti yöpyä. Kirjoitan tämän pienen oppaan Kuopion matkailuun erityisesti omien kokemusteni pohjalta, sillä asuin Kuopiossa noin 4 vuotta, päättyen vuoteen 2018.

Mitä tehdä Kuopiossa:

Vaikka Kuopiosta löytyykin ihan kivoja nähtävyyksiä, niin ei sinne välttämättä kannata kovin kaukaa suunnata pelkkien nähtävyyksien takia. Sen sijaan, Kuopio on ennen kaikkea kaupunki, jossa on erityisesti kesällä helppo viihtyä.

Jos kuitenkin haluaa nähdä nähtävyyksiä Kuopiossa, niin voin kokemuksen perusteella suositella esimerkiksi Kuopion taidemuseota ja Kuopion luonnontieteellistä museota. Kumpikaan näistä ei ole valtavan iso, ja ne eivät ehkä ole extreme-jutuista kiinnostuneille maailman mielenkiintoisimpia nähtävyyksiä, mutta ne ovat kuitenkin ihan kivoja paikkoja käytäväksi. Lisäksi näiden kahden nähtävyyden etuna on se, että ne sijaitsevat käytännössä heti Kuopion keskustassa, ja välimatkaa niillä on parin minuutin kävelyn verran. Halutessaan molemmissa käykin hyvin esimerkiksi yhden iltapäivän aikana.

Kuopion taidemuseon ja Kuopion luonnontieteellisen museon lähes välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös Kuopion kirkko, jossa sielläkin voi olla ihan kiva piipahtaa. Kävelymatkaa molemmista mainituista museoista kirkolle on ehkä 3 minuuttia. Näiden varsinaisten nähtävyyksien lisäksi, myös Kuopion torilla voi olla kiva käydä esimerkiksi kahvilla. Torilla sijaitsee myös Kuopion kauppahalli.

Jos haluaa suunnata Kuopion keskustan ulkopuolelle, niin voi nähtävyyksistä erityisen hyvä olla Puijon torni. Puijon näkötornista pääsee tarkastelemaan Suomen kansallismaisemia.

Jos tarkastellaan sitä, mitä Kuopiossa voi tehdä nähtävyyksien katselemisen lisäksi, niin voi suositella esimerkiksi keskustan ravintolatarjontaan tutustumista. Lisäksi kesällä on kiva suunnata Kuopion matkustajasatamaan, jossa pääsee Kallaveden läheisyydessä useasti nauttimaan kivasta musiikista ja virvokkeista.

Tapahtumien suhteen Kuopiosta voi suositella esimerkiksi Kuopion viinijuhlia (Kuopio Wine Festival). Vaikka tapahtuman nimessä korostuukin juuri viini, niin on se varsin kiva tapahtuma myös ihan vain musiikista kiinnostuneille. Näin vuonna 2019 Kuopion viinijuhlat kestävät yli viikon (perjantai 28.6. – lauantaina 6.7.) ja jokaiselle illalla löytyy kivoja suomalaisia artisteja / bändejä. Monista perinteisistä festivaaleista tapahtuman erottaa erityisesti varsin kiva miljöö ja se, että vaikka viini onkin tärkeässä osassa juhlia, niin on meno tapahtumassa kokemukseni perusteella ollut varsin järkevää.

Tapahtumapaikkana Kuopion viinijuhlilla on Kuopion satama / matkustajasatama, jonne kävelee Kuopion torilta noin 10 minuutissa. Mennessä matkaa torilta vauhdittaa vielä se, että matkaa taitetaan isolta osin loivaan alamäkeen.

Hotelli Kuopiossa – mikä kannattaa valita?

Kuopiossa melko pitkään asuneena ja myös Kuopiossa hotellissa muutaman yön viettäneenä tulee hotellien suhteen Kuopiosta mieleen erityisesti yksi vahvasti suositeltava vaihtoehto. Tämä on heti Kuopion torin vieressä sijaitseva Scandic Atlas. Tämän ****-hotellin sijainti on todella monen vierailijan kannalta lähes ideaali: keskustan museot ja ravintolat ovat parin minuutin kävelyn päässä, tori heti hotellin vieressä ja satamaan kävelee alle 10 minuutissa. Kokemuksen perusteella hotellin huoneet ovat myös varsin viihtyisät ja palvelu toimii hyvin.

Vaikka omat kokemukseni Scandic Atlas -hotellista ovat olleet niin positiivisia, että koen voivani suositella sitä Kuopioon matkaa suunnitteleville, niin on Kuopiossa luonnollisesti myös muutama muu hotelli. Sijainniltaan erityisen hyvä näistä on esimerkiksi ”Original Sokos Hotel Puijonsarvi”, joka sijaitsee erittäin lähellä keskustaa (kävelyaika torille on noin 5 minuuttia). Puijonsarvi voi olla erityisen hyvä valinta Kuopio Wine Festivalin aikana, sillä kävelymatka sinne on festivaalien tapahtumapaikalta hieman lyhyempi kuin edellä mainittuun Scandic Atlasiin.

Etsi nyt hotellitarjouksia Kuopiota varten:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn