Lainavertailu kokemuksia – Parhaat lainavertailut 2023

Netissä on nykyään jopa todella paljon lainavertailupalveluita. Koska olen itse kokeillut varsin montaa niistä, niin uskon että on myös muodostunut ainakin jonkinlainen kuva siitä, mikä niistä on paras ja mitkä hyviä. Tällä sivulla on kokemuksiani eri lainavertailuista.

Paras lainavertailu

Kokemusteni perusteella paras lainavertailu on Omalaina, kokeile nyt Omalainaa. Tämän palvelun ensimmäinen vahvuus on se, että se on ilmainen. Niin ovat tosin kaikki muutkin lainavertailut jotka tiedän. Toinen vahvuus on se, että Omalainalla tehtävän lainahakemuksen voi täyttää nopeasti. Ja sitten kun hakemuksen on laittanut eteenpäin netin kautta, niin voi siihen alkaa saamaan mahdollisia lainatarjouksia käytännössä heti. Et tarvitse esimerkiksi pankkitunnuksia tai mitään tositteita, jotta voit saada mahdollisia lainatarjouksia.

Nuo kaikki edellä mainitut asiat ovat tietysti isoja plussia, mutta kuitenkin ehkäpä suurin syy siihen, miksi tämä on mielestäni paras lainavertailu on se, että tämä paikka on löytänyt itselleni todelliselta vuosikorkoprosentiltaan halvemman lainan kuin yksikään toinen lainavertailu. Kokeile Omalainaa ilmaiseksi.

Se, että Omalaina voi mahdollisesti löytää muita palveluita halvemman lainan on todennäköisesti ainakin isolta osin sen ansiota, että tällä palvelulla on varsin kattava yhteistyökumppaniverkosto. Yhteistyökumppanit ovat siis niitä lainafirmoja, joilta lainavertailu voi yrittää löytää lainatarjouksia. Omalainan kohdalla nuo yhteistyökumppanit sisältävät myös ainakin kaksi perinteisestä pankkia. Voi tosin olla hyvä huomata, että Omalainan kaikki yhteistyökumppanit eivät todennäköisesti ole mukana kaikilla lainasummilla tehtävässä vertailussa. Tuo johtuu siitä, että jos esimerkiksi haet 1 000 euron lainaa ja yhteistyökumppani vaikkapa tarjoaa vain selkeästi isompaa lainaa, niin ei Omalaina välttämättä edes yritä löytää siltä lainatarjousta sinulle.

Edellä olleesta päästäänkin Omalainan mahdollistamiin lainasummiin. Omalainan avulla voi ainakin tätä kirjoittaessani yrittää löytää lainaa 500 eurosta alkaen ja enintään 60 000 euroa. Aiemmin minimi oli 100 euroa, mutta sitä nostettiin jonkin aikaa sitten. Halutun lainasumman voi valita melko kattavasti, mutta kattavampikin mahdollisuus voisi olla kiva. Laina-aikaa Omalainan avulla voi valita haluavansa tasavuosin vuodesta alkaen ja enintään 20 vuotta. Mille tahansa valittavissa olevalle lainasummalle voi valita haluavansa minkä tahansa laina-ajan tuolla skaalalla. On tosin todennäköisesti niin, että vaikkapa 1 500 euron lainaa 20 vuoden laina-ajalla ei tulla tarjoamaan, koska sellainen on vähintäänkin erittäin harvinainen Omalainan yhteistyökumppanien valikoimassa.

Omalainan ainakin tyypillisesti löytämät lainat ovat kaikki tarjolla ilman vakuuksia sekä takaajaa. Tuo on tietysti luultavasti melkein odotusarvo nettilainojen kohdalla, mutta toki varmaankin ainakin monille kiva asia.

Vielä yksi asia mikä Omalainassa on kivaa on se, että jos lainaa tarjotaan, niin ei päätöstä sen ottamisesta tarvitse tehdä heti. Voit nimittäin ainakin jonkin aikaa pohtia lainatarjousta ja sitten palata Omalainalle, jos haluat ottaa lainan vastaan. Mikäli sait lainatarjouksen, mutta et riittävän hyvää, niin voit myös halutessasi hyvin jättää lainan ottamatta.

Omalaina on siis mielestäni paras lainavertailu, mutta täydellinen sekään ei ole. On nimittäin esimerkiksi niin, että ainakin jos haet vähintäänkin melko pientä lainasummaa Omalainan avulla haettavaksi lainasummaksi, niin et todennäköisesti tule saamaan ainakaan kovin edullista lainatarjousta. Toki tuo johtuu erityisesti siitä millaisia korkoja Omalainan yhteistyökumppanit tarjoavat tuollaisille lainoille. Lisäksi on hyvä huomata se, että vaikka Omalainalla on varsin paljon yhteistyökumppaneita, niin ei se ole tae siitä, että juuri itselle tarjottaisiin lainaa. Sitä, tarjotaanko itselle lainaa ja mahdollisesti millaisilla ehdoilla ei oikein voi tietää ennen kuin hakee lainatarjouksia.

Vielä yksi asia, mikä mielestäni voisi olla paremmin Omalainan kanssa on se, että se näyttäisi myös sen, mitkä lainafirmat eivät ole tehneet lainatarjousta. Nykyään Omalaina vaikuttaisi näyttävän vain sen, mikä tai mitkä lainafirmat ovat tarjonneet lainaa. Ongelmana tuossa on se, että jos ei tiedä, mitkä lainafirmat ovat viestineet Omalainalle, että tälle hakijalle ei voida tarjota lainaa, niin saattaa käyttää turhaan aikaa siihen, että hakee tuollaiselta lainafirmalta suoraan lainaa. Testaa nyt Omalainaa ilmaiseksi.

Hyvä vaihtoehto

Rahalaitos on saman firman omistama lainavertailu kuin Omalaina. Voisi siis ehkä kuvitella, että ne ovat täysin samanlaiset palvelut. Noin ei kuitenkaan ole. Rahalaitoskin on kuitenkin esimerkiksi ilmainen ja nopea, ja myös Rahalaitosta pystyy käyttämään esimerkiksi ilman pankkitunnuksia ja tositteiden lähettämistä. Rahalaitoksella on kuitenkin ainakin yksi mahdollinen heikkous Omalainaan verrattuna. Se on se, että Rahalaitoksen lainavertailuista vaikuttaisivat puuttuvan perinteiset pankit. Tuo voi varsinkin isompien lainasummien kohdalla tarkoittaa sitä, että sinulle ei tarjota yhtä edullista lainaa kuin Omalainan avulla.

Toisaalta Rahalaitoksella on myös vahvuus Omalainaan verrattuna. Se on se, että Rahalaitos näyttää myös mahdolliset kielteiset lainapäätökset. Niiden näkeminen ei toki välttämättä sinänsä tunnu kivalta, mutta voi olla ihan hyödyllistä. Rahalaitoksen avulla voi tehdä lainavertailua 500 euron summasta alkaen ja enintään 60 000 euroon asti. Aiemmin Rahalaitos mahdollisti ainakin periaatteessa jopa 70 000 euron lainan vertailun, mutta enää tuo ei näyttäisi olevan mahdollista. Laina-aikaa Rahalaitoksella voi valita vuodesta alkaen ja enintään 15 vuotta. Kokeile nyt Rahalaitosta.

Melko uusi ja hyvä

Eri lainavertailupalveluiden ilmoittamien mahdollisten korkotasojen perusteella Sortterin kautta voisi jopa löytää halvempaa lainaa kuin minkään muun lainavertailun kautta. En kuitenkaan tiedä onko tuo realistista. Tuosta huolimatta Sortter vaikuttaisi olevan hyvä lainavertailu. Se on esimerkiksi helppokäyttöinen ja voi näyttää lainatarjouksen käytännössä heti, kun on saanut lainahakemuksen viimeisteltyä. Sortterin lainavertailussa voi sen viestinnän perusteella olla mukana myös kaksi niin sanotusti perinteistä pankkia nettirahoituslaitosten lisäksi. Sortter taitaa olla isoista lainavertailupalveluista Suomessa uusin. Tämän palvelun avulla voi yrittää löytää kuluttajalainaa 1 000 eurosta alkaen ja enintään 60 000 euroon asti. Laina-aikaa kuluttajalainalle voi valita haluavansa vähintään vuoden ja enintään 20 vuotta. Kokeile nyt Sortteria.

Voi olla hyvä myös yrityslainaa varten

Omalaina ja Rahalaitos tarjosivat aiemmin mahdollisuuden vertailla myös yrityslainoja. Jostakin syystä ne kuitenkin lopettivat tuon palvelun. Zmarta sen sijaan tarjoaa ainakin tätä kirjoittaessani edelleen mahdollisuuden vertailla myös yrityslainoja. Kokemusteni perusteella se voikin olla siihen varsin hyvä palvelu. Zmarta voi kuitenkin sopia ainakin melko hyvin myös kuluttajalainojen vertailemiseen. Niitä Zmartan avulla voi vertailla 1 000 eurosta alkaen ja enintään 60 000 euroon asti. Zmartan käyttäminen myös kuluttajalainoja varten tuntuisi olevan nopeaa ja helppoa. Laina-aikaa Zmartalla voi valita haluavansa kuluttajalainoille vähintään vuoden ja enintään 15 vuotta. Kokeile Zmartaa kuluttajalainaa varten tai halutessasi voit kokeilla Zmartaa yrityslainaa varten.

Perinteinen vaihtoehto

Etua on ilmeisesti Suomen vanhin lainavertailu. Ehkä tuon ansiosta Etua on onnistunut tekemään palvelustaan helppokäyttöisen ja nopean. Etuan avulla voi tehdä kuluttajalainojen lainavertailua 500 eurosta alkaen ja enintään 60 000 euroon asti. Laina-aikaa Etualla voi kuluttajalainalle valita haluavansa vähintään vuoden ja enintään 18 vuotta. Muista tällä sivulla mainituista palveluista poiketen, Etua mahdollistaa myös asuntolainojen vertailun. Tuo vertailu tosin on ilmeisesti valitettavasti melko kapeaa. Mikäli kuitenkin oman mahdollisen asuntolainan hyvyys mietityttää, niin voi olla ihan hyvä idea katsoa, josko Etua soveltuisi myös sen vertailuun. Asuntolainaa Etuan avulla pystyy vertailemaan 500 000 euroon asti. Kokeile nyt Etuaa.

Mielestäni paras lainavertailu 2023 on siis Omalaina. Testaa nyt Omalainaa.