Lainojen yhdistäminen, opiskelija – Voiko opiskelija saada yhdistelylainaa?

Mikäli on opiskelijana tarvetta lainojen yhdistämiselle ja on mahdollisuus saada opintolainaa, niin suosittelen vahvasti ainakin harkitsemaan opintolainan käyttämistä yhdistelylainana sen verran kuin se on mahdollista. On nimittäin vähintäänkin epätodennäköistä, että mikään lainafirma olisi valmis tarjoamaan yhdistelylainaa yhtä hyvillä ehdoilla kuin opintolainalla on tyypillisesti.

Onko opiskelijalla sitten muita mahdollisuuksia lainojen yhdistämiseen kuin opintolaina? Mahdollisesti. Mikäli haluaa selvittää jopa nopeasti ainakin melko kattavasti onko opiskelijana mahdollisuutta yhdistelylainaan, niin voi olla hyvä idea kokeilla niin sanottua lainahakemusten kilpailutuspalvelua. Tuollaiset lainapalvelut voivat yrittää löytää lainatarjouksia jopa usealta lainafirmalta. Tuo voi auttaa ylipäätänsä löytämään lainatarjouksen yhdistelylainasta sekä vieläpä ainakin melko hyvän sellaisen. Mitkä sitten voisivat olla hyviä palveluita yhdistelylainaa varten opiskelijalle? Alempana pari ehdotusta.

Omalaina

Tätä palvelua käyttäessään voi lainahakemuksessa valita olevansa opiskelija. Lisäksi todennäköisesti monen opiskelijan kannalta hyödyllistä voi olla se, että tämän palvelun käyttämisessä ei ole ollenkaan minimitulorajaa. Toki Omalainan mahdollisesti kilpailuttamilla lainafirmoilla voi hyvinkin olla omia tulorajoja.

Omalainaa käyttäessä voi valita ainakin melko tarkasti sen, minkä verran halutusta lainasummasta haluaa käyttää lainojen yhdistelyyn. Palvelu myös kysyy tietoa mahdollisista nykyisistä veloista summien ja kuukausilyhennysten suhteen. Omalainan avulla voi yrittää löytää lainaa yhdistämiseen 500 eurosta alkaen ja 60 000 euroon asti. Laina-aikaa voi valita haluavansa jopa 20 vuotta. Omalainan käyttämisestä ei veloiteta ja mikäli lainapalvelu esimerkiksi ehdottaa lainaa, mutta ei mahdollisesti yhdisteltäviin lainoihin verrattuna riittävän edullista, niin voi lainan jättää ottamatta. Kokeile nyt Omalainaa.

Rahalaitos

Myös Rahalaitosta voi käyttää siihen, että yrittää löytää opiskelijana yhdistelylainaa. Tässä palvelussa on kuitenkin 600 euron kuukausiminimituloraja. Rahalaitoksen avulla voi yrittää löytää Omalainan tapaan lainaa lainojen yhdistämiseen 500 eurosta alkaen ja enintään 60 000 euroa. Myös Rahalaitoksen käyttäminen on ilmaista eikä esimerkiksi yhdistelylainaa ole pakko ottaa vaikka sitä tarjottaisiin. Kokeile nyt Rahalaitosta.

Mikä voi auttaa saamaan yhdistelylainan opiskelijana?

  • Todennäköisesti isoin apu voi olla niin sanotusta yhteishakijasta. Kun hakee lainaa yhteishakijan kanssa, niin on yhteishakija vastuussa lainasta, jos sitä ei pysty itse maksamaan. Varsinkin jos yhteishakijan taloustilanne on parempi kuin oma, niin voi se saada muuten kielteisen lainapäätöksen antamassa olevan lainafirman antamaan yhdistelylainaa.
  • Vain osan lainojen yhdisteleminen. Mikäli yhdistelylainaa ei voi saada koko sille summalle, jolla haluaisi yhdistellä muita luottoja, niin voi yhdistelylainaa yrittää hakea esimerkiksi vain kalleimpien lainojen yhdistelyyn. Tuon myötä todennäköisesti haettava pienempi lainasumma voi auttaa saamaan yhdistelylainan.
  • Pidempi laina-aika. Jos ottaa lainalle pidemmän laina-ajan, niin pitäisi kuukausilyhennysten ainakin normaalisti olla pienempiä kuin lyhyemmällä laina-ajalla, tuo saattaa lisätä lainafirmojen uskoa siihen, että pystyy maksamaan lyhennykset.