Lomamatka osamaksulla

Lennot, hotellihuoneiden varaukset ja matkapaketit (lennot + hotelli) on monesti tavattu käsittämään siinä muodossa, että ne pitää maksaa kerralla pois. Tämä on kuitenkin jopa melko outoa sitä taustaa vasten, että lennot ja erityisesti matkat voivat olla monesti melko kalliita. Nykyään on kuitenkin muutamia eri tapoja maksaa lennot, matkat tai vaikkapa vain hotellihuone osamaksulla. Tässä alla suositeltuja vaihtoehtoja matkatuotteiden osamaksulla maksamiseen.

Lennot tai hotelli osamaksulla tai laskulla

Muiden hyvien puoliensa lisäksi Ebookers myös mahdollistaa nykyään osamaksulla sekä laskulla maksamisen. Kyseisillä tavoille voi maksaa lennot ja/tai hotellin. Mikäli maksaa laskulla, niin vaikuttavat vaihtoehtoja olevan se, että kuittaa laskun 14 päivän sisällä ilman lisäkuluja tai 6 viikon päästä 4,99 euron lisähinnalla.

Osamaksulla maksettaessa taas voi matkatuotteen maksaa esimerkiksi 6 kuukauden maksuajalla. Esimerkki osamaksun kustannuksista: jos ostaisi tuotteen, joka maksaa 153,40€ ja maksaisi sen pois 6 kuukauden maksuajalla, niin voisi kuukausierä olla 27,89€ ja kokonaisuudessa takaisin maksettava summa 167,35€.

Mikäli Ebookersilla haluaa käyttää osamaksua tai laskua, niin tehdään se valitsemalla kassalla “Klarna lasku” tai “Pilko maksut Klarnalla” -maksuvaihtoehdon. Varaa ja osta nyt Ebookersin kautta.

Hotelli laskulla tai osamaksulla

Jos haluaa vain hotellihuoneen laskulla tai osamaksulla eikä myös esimerkiksi lentoja, niin voi Hotels.com olla erityisen hyvä valinta. Tämä varaussivusto on nimittäin erikoistunut (kuten palvelun nimestä saattaa arvata) hotelleihin ja mahdollistaa laskulla sekä osamaksulla maksamisen. Varaa hotellihuone Hotels.com-sivustolta.

Lomamatka, lennot tai vaikka hotelli osamaksulla

Mikäli lennot, hotellin tai matkapaketin haluaa maksaa osamaksulla ja ottaa sen käyttöön oston yhteydessä, niin voi olla hyvä idea tutustua myös Matkapörssin verkkosivustoon. Kertomansa mukaan Matkapörssi mahdollistaa sen, että osamaksuvaihtoehdon voi valita kätevästi, kun on viimeistelemässä sen kautta tehtyä varausta. Ja tuon pitäisi siis soveltua niin pelkästään lentoihin, lennot sekä hotellin sisältäviin matkoihin kuin myös pelkkään hotellihuoneeseen.

Tietoa Matkapörssin osamaksusta:

Osamaksua voi Matkapörssillä käyttää 100€ – 3000€ matkaostoksiin. Ja maksuaikaa osamaksulle voi saada 3 kuukautta – 3 vuotta, kuitenkin niin, että maksuajan pitää olla 3 kuukautta, 6 kuukautta, 1 vuosi, 2 vuosi tai 3 vuotta. Matkapörssin kautta saatavaa osamaksua voi käyttää, jos ikää on yli 21 vuotta. Matkapörssin osamaksun tarjoajana on Svea ekonomi ja sen myöntämän osamaksun todellinen vuosikorko vaikuttaa olevan hieman yli 20% – noin 30%. Kokeile nyt Matkapörssiä.

Etsi järkevää lainaa lomamatkaa varten

Osamaksukin on eräänlainen laina, eikä välttämättä koroiltaan kovin edullinen. Voikin siis olla hyvä idea tutkia mahdollisuuksia löytää varsinainen ja edullinen laina, jolla maksaa lomamatka. Tuon tekemiseen hyvä valinta voi olla sellainen palvelu, joka yrittää niin sanotusti kilpailuttaa hakijan lainahakemuksen. Tuollainen palvelu on esimerkiksi Matkalaina.

Matkalainan avulla voi etsiä lainaa 100€–60 000€ ja laina-aikaa vuodesta alkaen ja enintään 20 vuotta. Pisin mahdollinen laina-aika on tosin osittain rajoitettu sen perusteella, minkä kokoista lainaa hakee. Kokeile nyt Matkalainaa.

Matkan rahoittamista lainalla on käsitelty enemmän esimerkiksi tämän sivuston lomalaina-sivulla.

Osta matka luottokortilla ja maksa matka erissä – luottokortin mukana ilmainen matkavakuutus

Varsinaisen perinteisen osamaksun korvikkeena voi käyttää myös sitä, että ostaa matkan, hotellihuoneen varauksen tai lennot luottokortilla ja sitten maksaa siitä tulevaa laskua pois erissä. Erityisen hyvä vaihtoehto tätä varten voi olla Norwegianin luottokortti.

Kyseiseen luottokorttiin nimittäin sisältyy ilmainen matkavakuutus ja lisäksi sitä käyttäessä ja Norwegianin lentoja ostaessa voi kerätä bonusrahaa. Norwegianin luottokortin voi saada, jos ikää on ainakin 23 vuotta, ja luottorajaa kortille voi saada jopa 10 000€. Norwegianin luottokortin tavallinen todellinen vuosikorko on hieman yli 20%.

Finnairin lennot osamaksulla

Mikäli haluaa lentää Finnairilla ja maksaa lennot osamaksulla, niin voi olla hyvä idea suunnata Matkapörssin nettisivuille. Finnair nimittäin on mukana Matkapörssin tarjonnassa.

Halvat lennot osamaksulla

On tietysti niin, että ei ole mukava ottaa isompaa osamaksua kuin on pakko. Ja onkin kiva tietää, että mikään ei estä maksamasta myös halpoja lentoja osamaksulla. Halpoja lentoja voi yrittää löytää esimerkiksi Ebookersin valikoimasta.

Äkkilähdöt osamaksulla

Tällä sivulla mainituista palveluista Ebookers ja Matkapörssi listaavat sivustollaan äkkilähtöjä. Myös niiden maksaminen osamaksulla tai laskulla pitäisi onnistua kyseisten palveluiden kautta. 

Vinkki: Koska osamaksulla maksaminen kerryttää lisäkuluja, niin voi sitä käyttäessä olla erityisen hyvä vaihtoehto tehdä vertailua eri majoitusvaihtoehtojen välillä. Tähän kätevä tapa voi olla suosittelemamme hotellihaku, jonka olemme arvioineet tämän hetkeen parhaaksi.

Tällä sivulla mainitut tiedot perustuvat kyseisten palveluiden verkkosivustoihin. Muutokset ovat mahdollisia. Suosittelemme tarkistamaan maksuehdot ennen maksamista.

Kysymyksiä ja vastauksia

Sisältyykö osamaksulla maksamiseen riskejä? Yksi selkeä on se, että niiden helppoudesta johtuen niitä voi kertyä liikaa. Mikäli noin käy omalla kohdalla, niin voi olla hyvä tutkia mahdollisuuksia yhdistää osamaksut lainalla, jonka korko on halvempi kuin osamaksujen.

Laina vai osamaksu? Tuo riippuu täysin siitä, millä ehdoilla voi saada lainaa ja siitä, mitä ehtoja osamaksulle tarjotaan. On täysin mahdollista, että laina on koroiltaan halvempi kuin osamaksu. Tuo tarkoittaa sitä, että voi olla hyvä idea etsiä lainatarjouksia Matkalainan kautta ennen kuin valitsee osamaksun maksutavaksi matkalleen.