Lennot peruttu? Hae korvausta

Perutuista lennoista on tietyin ehdoin mahdollista saada rahat takaisin. Ylen ansiokkaan artikkelin mukaan avainasemassa on erityisesti se, mistä lento on lähdössä tai minne menossa (ainakin toisen pitäisi olla EU-maa) ja se, onko kyseessä EU:n alueelta oleva lentoyhtiö. 

Se, että hakisi itse korvausta perutusta lennosta voi olla melko työlästä, joten tällä sivulla on lyhyessä esittelyssä yksi palvelu, joka vaikuttaa fiksulta vaihtoehdolta/kumppanilta korvausten hakemiseen. Ehkä hieman yllättäen tämän palvelun avulla pitäisi voida hakea korvauksia myös koronaviruksen takia perutuista lennoista, joskin niihin ilmeisesti liittyy enemmän rajoituksia kuin ns. tavallisiin peruttuihin lentoihin.

Hae korvausta perutuista lennosta:

Kätevästi nimetty PeruutetutLennot.fi on osa vuonna 2012 perustettua tanskalaista yritystä. Sivustonsa perusteella palvelu on auttanut jo lähes 400 000 henkilöä samaan korvauksen perutuista lennoista. Tuota autettujen matkustajien valtavaa määrää selittää eittämättä se, että kertomansa mukaan yritys voittaa yli 99% oikeustapauksista. Ehkä paras juttu tässä palvelussa on se, että sen kautta voi hakea korvauksia ilmaiseksi, eli vaikka omasta perutuista lennoista / lennosta ei jostain syystä korvauksia saisikaan, niin ei korvausten hakemiseen pitäisi tuhlautua kuin jonkin verran aikaa.

Sivustonsa perusteella suurin mahdollinen PeruutetutLennot-palvelun avulla saatava korvaus on 600 euroa ja keskimääräinen korvaus on ollut varsin mukava 361€ (tilanne 08/2020). Jos mietit, miten tämän palvelu voi mahdollistaa korvausten hakemisen ilmaiseksi, niin on taustalla se, että mikäli palvelu onnistuu saamaan korvauksia, niin ottaa se niistä 25%+alv. Testaa nyt PeruutetutLennot-palvelua.

Korvausta voi saada vaikka peruminen johtuisi poliittisesta päätöksestä

Yleensä lentoja perutaan lentoyhtiön aloitteesta tai jonkin lentoyhtiöön liittyvän seikan takia. Nyt koronan myötä on edessä kuitenkin mahdollisesti myös perumisia, jotka ovat seurausta siitä, että esimerkiksi Suomen hallitus ilmoittaa, ettei jotakin tiettyä reittiä ei saa lentää. Onkin hyvä tietää, että ainakin KKV:n mukaan korvausta perutuista lennoista voi saada vaikka syy olisi tuo. Tuota voi pitää varsin loistavana juttuna, sillä on helppo olettaa, että lentoyhtiöt itse eivät ole kovin halukkaita tarjoamaan korvausta, jos syy perumiseen ei ole heistä lähtöisin. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn