Lentohaku – Löydä halvat lennot parhaalla lentojen hakukoneella

Hyvällä lentohaulla on tärkeätä olla ainakin muutama elementti: se, että sillä voi löytää kattavasti ja helposti lentoja sekä se, että sen kautta löydetyt lennot ovat keskimäärin halvempia kuin muita kautta löydetyt lennot. Nämä osa-alueet yhdistyvät mielestäni vuoden 2023 parhaassa lentohakukoneessa. Kone löytyy alta.

Lentohaku

2023 muutos: Suosittelin tällä sivulla pitkään parhaan lentohakuna Skyscannerin hakua. Suoritettuani kuitenkin alkutalvesta 2023 pientä uutta tutkimusta, tulin siihen tulokseen, että se ei ole enää paras lentohaku. Sen sijaan paras lentohaku on nyt kokemusteni perusteella Momondon.

Suurin syy siihen, että tämä on nyt mielestäni paras lentohaku on se, että se vaikuttaisi pystyvän löytämään keskimäärin halvempia lentoja kuin Skyscanner. Toki jokaisen haun kohdalle ei välttämättä ole noin. Vaikka tämä onkin mielestäni tätä päivittässäni paras lentohaku, niin on siinä ainakin yksi mahdollinen heikkous. Se on se, että Momondolla vaikuttaisi olevan joidenkin sen yhteistyökumppanien kanssa jonkinlaisia erityisiä yhteistyödiilejä, joiden myötä se saattaa listata sen tai sen avulla varattavissa olevia lentoja ensimmäisenä tuloksissa, vaikka ne eivät olisi Momondon mielestä parhaat tai edes objektiivisesti katsoen halvimmat. Voi siis olla järkevää skrollata alaspäin Momondon tuloslistausta, jos haluaa löytää vaikkapa halvimmat lennot.

Sivun lentohausta

Voit hakea yllä olevalla yhteistyökumppanimme lentohaulla lentoja todella kattavasti ympäri maailman – lentojen hakeminen onnistuu niin maan perusteella, kaupungin perusteella kuin myös yksittäisen lentokentän perusteella. Se mikä tekee tästä hakukoneesta monesta muusta poikkeavan, on se, että se on niin sanottu metahaku.

Tuo edellä mainittu tarkoittaa käytännössä sitä, että sen sijaan, että se etsisi lentoja ja niiden hintoja vain yhdestä paikasta, niin etsii se niitä todella monelta eri sivustolta ja esittelee sitten parhaimpia ja halvimpia löytämiään vaihtoehtoja. Vaikka tuo toimintalogiikka voikin kuulostaa raskaalta, niin on tämä hakukone kokemuksen perusteella varsin tai jopa todella nopea käyttää.

Se on kuitenkin hyvä huomata, että koska kyseessä on tällä logiikalla toimiva haku, niin itse lentoja ei varata ja makseta hakukoneen kotisivuilla vaan sen sijaan se ohjaa hakijan maksamaan ja varamaan lennot suositellulta verkkosivustolta. On myös hyvä huomata, että aina välillä haun jälkeen nähdyt hinnat eivät ole täysin vastanneet niitä hintoja, jotka näkyvät sitten, kun menee varsinaiselle varaussivustolle.

Kuten on luonnollista, niin haun avulla voi etsiä sekä pelkkiä yhteen suuntaan meneviä lentoja että meno-paluita. Hakukone itsessään on tietenkin ilmainen käyttää enkä ainakaan itse ole törmännyt mihinkään rajoituksen sen suhteen, miten paljon hakuja voisi tehdä.

Matkakohde vielä mietinnässä? Mikäli et ole vielä ihan varma, minne haluat matkustaa, niin voi esimerkiksi tämän sivuston pääsivulta löytyä inspiraatiota.

Etsinnässä myös hotelli? Tutustu suosittelemaamme hotellihakuun.