Lieksa: majoitus

Sitä ei välttämättä tule helposti miettineeksi, mutta Lieksa lienee Suomen parhaita kaupunkeja luontomatkailua varten. Tuosta pitävät huolen esimerkiksi Ruunaa ja Koli. Toisaalta taas sitten Lieksa on myös tavallaan hieman syrjässä sijaitseva ja varsin pieni kaupunki. Noiden edellä mainittujen asioiden yhteistulema on se, että Lieksan majoitustarjonta ei ole niin laajaa kuin moni matkailija ehkä toivoisi. Lieksastakin kuitenkin löytyy ihan kivoja paikkoja yöpymiseen.

Etsi majoituksia Lieksasta ja lähialueilta:

Mikäli yllä ei näy hakulomaketta, niin todennäköinen ongelman aiheuttaja on AdBlocker-ohjelma.

Lieksan paras hotelli – Break Sokos Hotel Koli

Kun etsii Lieksan majoituksia, niin ei välttämättä edes helpolla törmää tähän hotelliin – niin vahvasti Break Sokos Hotel Koli painottaa viestinnässään Kolia. Tämä hotelli kuitenkin sijaitsee Lieksan alueella. Se on kuitenkin hyvä huomata, että Sokos Hotel Kolin ja Lieksan keskustan välillä on melko paljon välimatkaa.

Break Sokos Hotel Koli on ****-hotelli ja se on saanut jopa erittäin hyviä asiakasarvosteluita. Kokemusten perusteella tämän hotellin asiakkaat ovat tykänneet esimerkiksi hotellin läheisyydestä löytyvistä maisemista ja hotellin asiakaspalvelusta. 

Break Sokos Hotel Kolin huoneiden hinnat alkavat hieman yli sadasta eurosta ja johtuen siitä, että erityisesti sesonkiaikaan tämä hotelli voi olla varsin suosittu, niin kannattaa vahvasti harkita sitä, että pyrkii tekemään varauksen hyvissä ajoin ennen matkaa. Varaa nyt huone Ebookersin kautta.

Edullinen hotelli Lieksassa

Mikäli halua majoittua Lieksassa halvassa hotellissa, niin kannattaa harkita Kaatrahovi-nimistä hotellia. Kyseisestä ***-hotellista voi nimittäin löytää huoneen jo noin 80€/yö-hintaan. Asiakasarvosteluiden perusteella Kaatrahovin asiakkaat ovat tykänneet erityisesti esimerkiksi hotellin henkilökunnasta ja hotellin siisteydestä. Varaa huone Kaatrahovista (Ebookers).

Puustelli – hotelli ja ravintola samassa

Puustelli tuo kotisivuillaan varsin paljon esille sitä, että se on muutakin kuin hotelli. Ja kyseisen perhehotellin yhteydessä onkin ravintola, joka on keskimäärin saanut varsin hyviä arvosteluita. Itse Puustelli-hotelli on ***-hotelli ja sieltä vaikuttaa voivan halvimmillaan löytää huoneen 100€/yö-hintaan.

Hostelli Lieksassa

Mikäli varsinaisen hotellin sijaan majoittuisi mieluummin hostellissa, niin kannattaa Lieksan kohdalla harkita ainakin Timitra Hostellia. Kyseinen hostelli nimittäin sijaitsee varsin komealta näyttävässä (ja kuulostavassa) Timitran Linnassa, ja on saanut jopa parempia asiakasarvioita kuin esimerkiksi Kaatrahovi – toki on vaikea sanoa, miten tuohon ovat vaikuttaneet asiakkaiden odotukset (“hostelli” vs. “hotelli”). Timitran Hostelli näyttää hintatasoltaan olevan Kaatrahovin tasoa.

Vuokramökit Lieksassa

Siinä missä hotellien ja hostellien tarjonta on Lieksassa varsin suppeata, niin on mökkien tarjonta täysin toista maata. Lieksasta nimittäin löytyy komea nippu erittäin kivalta vaikuttavia vuokramökkejä. Ja mikä erittäin loistavaa, niin kyseisten mökkien hintataso on varsin miellyttävää, ja jopa sesonkiaikoina voikin mukavan mökin löytää alle 100€/yö-hintaan. Toki sitten kun siirrytään villa/huvilakategoriaan, niin voivat hinnat olla selkeästi korkeampia. Lieksan mökkitarjontaa voi selata esimerkiksi Lomarenkaan sivuilla.

Mitä tehdä Lieksassa?

Lieksassa kannattaa nauttia komeista maisemista ja luonnon rauhasta. Lisäksi Lieksassa on esimerkiksi mahdollista harrastaa Suomen metsien suurpetojen kuvausta/katselua (tietoa karhujen katselusta) sekä koskenlaskua. Ja myös esimerkiksi laskettelurinteistä ja hiihtoladuista nauttiminen on mahdollista Lieksassa.

Muutama fakta Lieksasta:

  • Lieksassa asuu noin 11 000 ihmistä
  • Helsingin väestöntiheys on lähes 1000 kertaa niin suuri kuin Lieksan
  • Lieksassa on rautatieasema. Matka Helsingin rautatieasemalta sinne kestää noin 6 tuntia, Turun rautatieasemalta noin 8½ tuntia ja Tampereen rautatieasemalta noin 7½ tuntia. Aika-arviot pohjautuvat VR:n tietoihin.
  • Lieksan keskustan ja Kolin etäisyys on autolla ajettaessa vähän yli 80 kilometriä.

Lieksassa sijaitsevat hotellihuoneet ovat keskimääräisiltä hinnoiltaan jopa yllättävän lähellä muun Suomen hintatasoa.

Mökkien ja huviloiden vuokrat voivat puolestaan olla Lieksassa jopa selkeästi monia muita suosittuja suomalaisia matkakohteita halvempia. (Kiitos Kolin ja Ruunaan Lieksankin voi laskea suosituksi matkakohteeksi).

Koska Lieksa on melko vahvasti luontopainotteinen matkakohde, niin tarjoaa se parhaita puoliaan kesällä ja syksyllä. Toisaalta kuitenkin talvella taas pääsee laskemaan Kolin rinteissä, eli myös silloin kannattaa harkita matkaa Lieksaan / Kolille.

Osa Lieksan viehätystä on se, että se on hieman syrjässä. Mikäli kuitenkin osana Lieksan reissua haluaa käydä myös hieman isommassa kaupungissa, niin kannattaa harkita Joensuussa tai Kuopiossa pistäytymistä.

Joensuun ja Lieksan välimatka on alle 100 kilometriä ja Kuopion ja Lieksan alle 200 kilometriä.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn