Lieksa: majoitus

Sitä ei välttämättä tule helposti miettineeksi, mutta Lieksa lienee Suomen parhaita kaupunkeja luontomatkailua varten. Tuosta pitävät huolen esimerkiksi Ruunaa ja Koli. Toisaalta taas sitten Lieksa on myös tavallaan hieman syrjässä sijaitseva ja varsin pieni kaupunki. Noiden edellä mainittujen asioiden yhteistulema on se, että Lieksan majoitustarjonta ei ole niin laajaa kuin moni matkailija ehkä toivoisi. Lieksastakin kuitenkin löytyy ihan kivoja paikkoja yöpymiseen. Tällä sivulla esitellään lyhyessä muodossa joitakin vaihtoetoja Lieksassa majoittumiseen. Alempaa sivulta löytyy myös lomake, jolla voi kätevästi ja kattavasti etsiä Lieksan ja lähialueiden majoituksia.

Lieksan hotellit ja hostellit

On varsin ymmärrettävää, että suuret hotelliketjut eivät varsinaisesti koe Lieksaa heidän ykkösmarkkinakseen. Lieksasta kuitenkin löytyy parikin hotellia, eli Hotelli Kaatrahovi (yllä olevissa kuvissa) sekä Hotelli Puustelli. Molemmat niistä ovat ***-hotelleja ja asiakkaat näyttävät tykänneen niistä suunnilleen yhtä paljon. Kaatrahovin etuna voi kuitenkin olla sen hintataso: se vaikuttaa parhaimmillaan olevan jopa melko selkeästi Puustellia halvempi. Käytännössä Kaatrahovin hinnat vaikuttavat halvimmillaan olevan hieman alle 70€/yö, kun taas Puustellin huoneiden hinnat näyttävät edullisimmillaan olevan noin 100€/yö. Varaa huone Kaatrahovista (Ebookers).

Mikäli varsinaisen hotelli sijaan majoittuisi mieluummin hostellissa, niin kannattaa Lieksan kohdalla harkita ainakin Timitra Hostellia. Se sijaitsee varsin komealta näyttävässä ja kuulostavalta Timitran Linnassa, ja on saanut jopa parempia asiakasarvioita kuin Kaatrahovi ja Puustelli – toki on vaikea sanoa, miten tuohon ovat vaikuttaneet asiakkaiden odotukset (“hostelli” vs. “hostelli”). Timitran Hostelli näyttää hintatasoltaan olevan Kaatrahovin tasoa.

Vuokramökit Lieksassa

Siinä missä hotellien ja hostellien tarjonta on Lieksassa varsin suppeata, niin on mökkien tarjonta täysin toista maata. Lieksasta nimittäin löytyy komea nippu erittäin kivalta vaikuttavia vuokramökkejä. Ja mikä erittäin loistavaa, niin kyseisten mökkien hintataso on varsin miellyttävää, ja jopa sesonkiaikoina voikin mukavan mökin löytää alle 100€/yö-hintaan. Toki sitten kun siirrytään villa/huvilakategoriaan, niin voivat hinnat olla selkeästi korkeampia. Lieksan mökkitarjontaa voi selata esimerkiksi Lomarenkaan sivuilla.

Etsi lisää majoituksia Lieksasta ja lähialueilta:

Mikäli yllä ei näy hakulomaketta, niin todennäköinen ongelman aiheuttaja on AdBlocker-ohjelma.

Mitä tehdä Lieksassa?

Lieksassa kannattaa nauttia komeista maisemista ja luonnon rauhasta. Lisäksi Lieksassa on esimerkiksi mahdollista harrastaa Suomen metsien suurpetojen kuvausta/katselua (tietoa karhujen katselusta) sekä koskenlaskua. Mikäli osana Lieksaan suuntautuvaa reissua haluaa käydä myös hieman isommassa kaupungissa, niin kannattaa harkita visiittiä Joensuuhun. Lieksan ja Joensuun välillä on etäisyyttä noin 100 kilometriä, ja Joensuusta löytyy esimerkiksi ihan kivoja ravintoloita sekä tapahtumia.

Muutama fakta Lieksasta:

  • Lieksassa asuu noin 11 000 ihmistä
  • Helsingin väestöntiheys on lähes 1000 kertaa niin suuri kuin Lieksan
  • Lieksassa on rautatieasema. Matka Helsingin rautatieasemalta sinne kestää noin 6 tuntia, Turun rautatieasemalta noin 8½ tuntia ja Tampereen rautatieasemalta noin 7½ tuntia. Aika-arviot pohjautuvat VR:n tietoihin.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn